Çok acımasızca eleştiriler yapmaktasınız , topla oynamanın hiçbir şekilde gol yollarıyla alakalı oldugunu düşünmüyorum . 100 pasın = 1 gol sayılmadığından topla oynamam yüksek ama maçı kaybediyorum demek tamamen fiyaskodur.

Günümüz futbolunda Almanya , İngiltere , İspanya liglerine bakarsanız artık daha çok dikine ve boşluklara hızlı paslarla gol arama sistemi oturmaktadır . Ceza sahasının dışında , kendi sahanda ne yaptığın önemli değildir . Taktiksel olarak buna hazırlanmış , gömülü ve toplu defans yapan sizin hücum oynadığınızı görüp defansa çekilen , bu nedenle ileriye çektiğiniz savunmanın yarattığı boşluklarla gol arayan bir takımın size karşı galip gelmesi beklenebilir .
Örn : Galatasaray - Dortmund
Örn : Galatasaray - Başakşehir

Ve özellikle bu seride gördüğüm , beni mutlu eden durum ise her takımın öyle kafasına göre tiki - taka oynayamaması . Teknik kapasitesi düşük oyunculara kısa pas görevi veriyorsunuz kısa pas yapacağım diye rakibin savaşçı orta sahası topu daha hedefe ulaşamadan kapıyor ve savunmayı hazırlıksız yakalıyor .

Bu eleştirilerinizi yapmadan önce günümüz futbolunu biraz gözlemlemeniz kanaatindeyim
Ha , oyunda hatalar yok mu var ; Çok fazla direkten dönen toplar , kanat oyuncularının 0 pozisyonda içerideki boş forvete pas vermeyip şut çekmesi . Oyun ilerledikçe kulüplerin mantıksız , kulübe göre düşük seviyede oyuncuları transfer etmesi vs.

Şahsen benim gözlemlemelerimde çok güzel bir şekilde defans yapabilmekteyim , aldığım topları uzun kullanıp boştaki forvetlerimle tehlike yaratabilmekteyim .

Kanaatimce sorun kurduğunuz dengesiz taktiklerde , eski serilerdeki gibi kısa pas ; dar alan gibi ezbere taktiklerle başarılı olmak istiyorsunuz gibi geliyor bana..