Sayfa 40 / 41 İlkİlk ... 3038394041 SonSon
1,171 ile 1,200 arası toplam 1216 sonuç

Konu: A Milli Takım Sohbet Alanı

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by E.Cartman View Post
    Bu mantıkla devam edersek şöyle bir soru gelir donakalırız. Asker küfür yedi diye küsüp, görev yerini bırakır giderse bu işin adı ne olur?
    Asker görev yerini terkedemez. Vatana ihanet sayılır çünkü. Aynı şey değil. Savaşa gitmiyorsun, silahlı koruma yok.

Patronun adamı sana küfrederse işini terkedersin. Hem de seve seve terkedersin. Doğru örnek budur.

Volkan şunu yapmış geçmişte, bunu yapmış kimseyi ilgilendirmez. Milli formayı üzerine geçeren küfür eden haindir. İçinde Milli duygu olmayan takımda oynamanın hiç bir anlamı yoktur.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Fenerbahçe'nin güvenlik görevlileri Star muhabirini dövmüş.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Asker görev yerini terkedemez. Vatana ihanet sayılır çünkü. Aynı şey değil. Savaşa gitmiyorsun, silahlı koruma yok.

Patronun adamı sana küfrederse işini terkedersin. Hem de seve seve terkedersin. Doğru örnek budur.

Volkan şunu yapmış geçmişte, bunu yapmış kimseyi ilgilendirmez. Milli formayı üzerine geçeren küfür eden haindir. İçinde Milli duygu olmayan takımda oynamanın hiç bir anlamı yoktur.
    Abi mantık aynı değil mi yahu. Askerin birine kişisel olarak küfredersen tüm askeriyeyi kapsamaz ki bu, bir fubolcuya küfretmen de milli takımı kapsamaz.

Edit:
    Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Fenerbahçe'nin güvenlik görevlileri Star muhabirini dövmüş.
    Öyle diyorlar da FB'nin özel güvenliklerinin orada ne işi var, doğru bilgi olduğunu zannetmiyorum. Ya stadın kadrolu güvenlikçileri onlar ya da TFF tarafından görevlendirilenler.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Volkan'ın özel korumalarıymış deniyor

Osman Altunterim ‏@altunterim 9 dk.9 dakika önce
    Fenerbahçe stat müdürü ve Fenerbahçe külübüne bağlı güvenlik Görevlileri basına saldırıyor! Yazıklar olsun!

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Abi mantık aynı değil mi yahu. Askerin birine kişisel olarak küfredersen tüm askeriyeyi kapsamaz ki bu, bir fubolcuya küfretmen de milli takımı kapsamaz.
    Hiç kimseyi Milli Takım'da oynamaya zorlayamazsın. Milli Takım gönül işidir, yürek işidir. Mesut'a Almanya'da oynadı diye kimse vatan haini dememeli elbet. Ülke işgal altında olsa ve Mesut reddederse savaşmayı ne denir? Elbette ki vatan haini.

Elma ile armutu karıştırmayı bırakmamız gerekiyor. Üzerine Türk bayrağı ve misyonu gereği Türkiye'ye temsil ettiği için Milli Takım'a yapılacak her türlü saygısızlık hem Türkiye'ye hem de Türk Bayrağı'na yapılmış demektir.

Vatanı korumak Vatandaşlık zorunluluğudur ama ülkeyi bir sporda temsil etmek tercih sebebidir.

İlk konuda da yanılıyorsun. Bir Askere küfür edeni görürsen eğer ve belgeli ise o kişinin ülkenin değerlerine ve bayrağa hakaretten yargılanacağına da şahit olacaksın.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Hiç kimseyi Milli Takım'da oynamaya zorlayamazsın. Milli Takım gönül işidir, yürek işidir. Mesut'a Almanya'da oynadı diye kimse vatan haini dememeli elbet. Ülke işgal altında olsa ve Mesut reddederse savaşmayı ne denir? Elbette ki vatan haini.

Elma ile armutu karıştırmayı bırakmamız gerekiyor. Üzerine Türk bayrağı ve misyonu gereği Türkiye'ye temsil ettiği için Milli Takım'a yapılacak her türlü saygısızlık hem Türkiye'ye hem de Türk Bayrağı'na yapılmış demektir.

Vatanı korumak Vatandaşlık zorunluluğudur ama ülkeyi bir sporda temsil etmek tercih sebebidir.

İlk konuda da yanılıyorsun. Bir Askere küfür edeni görürsen eğer ve belgeli ise o kişinin ülkenin değerlerine ve bayrağa hakaretten yargılanacağına da şahit olacaksın.
    Son yazdığından başlıyım. Volkan'a küfür edenler ceza almalı zaten, 2 kez söyledim önceki mesajlarda, durumun o kısmında değilim ben. Askere küfür kısmında demek istediğim üniforma altındayken Ahmet'e, Mehmet'e küfür, askerlikle bağımsız ancak askeriye dediğin gibi yargılanmasını sağlayabilir. Ancak olaya bakıldığında küfür eden adam sevmediği birine ünvanından bağımsız olarak direk kişiye hakaret etmiş durumda olur. Sporda ise daha rahat bir durum söz konusu, açıklamayı pek beceremesem de kişiye edilen küfürün bayrağa bağlanmasını mantığıma uyduramıyorum ben.

Edit: Kavga olayını NTVSpor böyle yazmış
    Milli Takımımızın Kazakistan ile oynayacağı maç öncesi tribünden gelen küfürler sonrası stadı terkeden Volkan Demirel, daha sonra TT Arena'ya geri dönmüştü. Volkan'a Emre Belözoğlu'nun yanı sıra Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, Fenerbahçe Stat Sorumlusu Ayhan Bak ve Fenerbahçe Kulübü'ne bağlı korumalar da eşlik etmişti.

Kazakistan maçı sonrası stadı en son Volkan ve Emre terketti. Milli futbolcular özel araçlarıyla TT Arena'dan evlerinin yolunu tutarken, seyirciler de stat çevresinden ayrıldı.

Herkes gittikten sonra en son Volkan ve Emre korumalarla çıktı.

İşte olan da bu esnada oldu. Volkan ve Emre'nin yanındaki Fenerbahçe Kulübü'ne bağlı güvenlik görevlileri ile gazeteciler arasında kavga çıktı. Güvenlik görevlileri, Volkan ve Emre'nin stattan ayrılışını görüntülemeye çalışan gazetecilere saldırdı.
    Bu da videosu
    Korumalar gazetecilere saldırdı! - Video Galeri - NTVSpor.net

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

..........
    e şimdi volkan sahayı terketmeseydi maçta oynayıp 2-3 tane yumurtlasaydı bu küfür kişiyi mi bağlayacaktı yoksa tüm takımı mı

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Son yazdığından başlıyım. Volkan'a küfür edenler ceza almalı zaten, 2 kez söyledim önceki mesajlarda, durumun o kısmında değilim ben. Askere küfür kısmında demek istediğim üniforma altındayken Ahmet'e, Mehmet'e küfür, askerlikle bağımsız ancak askeriye dediğin gibi yargılanmasını sağlayabilir. Ancak olaya bakıldığında küfür eden adam sevmediği birine ünvanından bağımsız olarak direk kişiye hakaret etmiş durumda olur. Sporda ise daha rahat bir durum söz konusu, açıklamayı pek beceremesem de kişiye edilen küfürün bayrağa bağlanmasını mantığıma uyduramıyorum ben.
    Formayı çıkardığı zaman dediğin gibi ama üzerinde forma varken bir temsil mümkün. Bugün maç günü. Hiç bir şekilde kabul edilebilir bir yanı yok. Bahane de üretilmemesi gerekiyor. Halkımız formaya saygıyı, göreve saygıyı, makama saygıyı, emeğe saygıyı öğrenemedi ne yazık ki. Eleştirmenin, tepki göstermenin kibar yöntemleri var.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Halkımız formaya saygıyı, göreve saygıyı, makama saygıyı, emeğe saygıyı öğrenemedi ne yazık ki. Eleştirmenin, tepki göstermenin kibar yöntemleri var.
    Bu kısımda çok haklısın abi aynen katılıyorum. Ama öncesi konusunda hala yerleşmedi bazı şeyler kafamda, uyduramıyorum mantığıma

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Şuan tüm basın mensubları adına birisi açıklama yapıyor. "Saldırıya karışan güvenlikçiler, Volkan ve Emre ile birlikte gelen güvenlikçilerdir"

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yine ülke karıştı

Senin milli takımının formasını giyen adama kimse küfür edemez

Yazıklar olsun size

Renkler sizi kör etmiş adam sahada sarı laciverti çıkarmış ay yıldızı giymiş siz hala bunun farkında değilsiniz neden volkan diyorsunuz. TT Arena da asla milli maç oynanmamalı
    Last edited by E.Cartman : 17.Kasım.2014 at 11:41 Reason: Sözlerimize dikkat edelim.

Gömleğin ilk düğmesi yanlış düğümlenirse geri kalan hepsi de yanlış düğümlenir.Durumumuz maalesef budur.Başa dönmezsek hata kaçınılmaz olur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İstanbul'a, özellikle TT Arena'ya, Saraçoğlu'na maç verilmesine artık karşıyım. Verilmemesi gerekiyor. Milli Takım formasıyla ısınmaya çıkmış bir futbolcuya küfür edip, ıslıkla protesto etmek o kadar terbiyesizce ki sadece ''terbiyesiz'' kelimesini kullanıyorum.

Volkan'a yapılan ilk değil. Daha önceleri hiç bir zaman terkedip gitmedi. Aynı şekilde Emre'de.

Verin Ankara'ya, Kayseri'ye, Bursa'ya, Mersin'e, Urfa'ya, İzmir'e. En büyük cezanın İstanbul seyircisine kesilmesi gerekiyor.

Ülke olarak, taraftar olarak o kadar rezilleştik o kadar yerin dibine girdik ki utanıyorum, iğreniyorum artık.

Ama istediğimiz kadar bir yerlerimizi yırtalım bu kaostan beslenen kişiler, topluluklar var. Kimse siyaset karıştırma işin içine demesin maalesef ki ne yazık ki ve ne yazık ki alenen ve resmen bu işin içindeler.

Bu ülkeye, bu kadar güzel insana yazık oluyor dostlarım. En zor zamanlarda bile tüm ülkeyi birleştiren, birbirine kenetleyen futbol, artık bizi bizden ayırıp her birimizi, birbirimize düşman etmeye başlıyor/başladı. Kendimize gelelim artık.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Valla güvenlik görevlilerinin saldırdığı basın daha adam stadı terk ederken neden bu adam gitti, bu adamın karısına kızına milli maçta nasıl küfredilir diyeceğine Ateşli toplar koyup Volkan'ı ve fenerbahçeyi bekleyen büyük tehlike diye Başlıklar atan basın.

Herkes Cümleye başlarken küfür yanlış ama diye başlıyor. Ama dedikten sonra o öncekinin hiçbir anlamı kalmıyor. Ama diye başlayanların o küfredenlerden bir farkı yok gözümde.

Ülkenin konuştuğu dil tamamen değiştiğinden ne Ateşli toplar yayınlayan Basının ne de milli maçta böyle şey olmaz diyemeyenlerin Volkan'ı ve korumaları eleştirmeye hakkı yok.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Herkes suclu, bazilari digerlerinden dahada fazla.

Tribunde kufure kesinlikle karsiyim, ondanda diyorumya habire tribun kulturu degismesi lazim.

Kufur ve Meshale olmadan takimlara destek vermemiz lazim. Boyle kucuk seylerle kendimizi kandiriyoruz

Gecen haftalarda UA diyorki "Nasilda yaktik Dortmund stadini" arkadasim siz meshale yaktiniz adamlar sizi 4 kere yakti.

Disarda medya olayini bilmiyorum ama boyle medyaya boyle mudahele diyorum. Hak vermemem gerek aslinda Emre ve Volkan karismissa ama ellerine saglik demek geliyor icimden. Medya herseye ikili oynuyor, bugun Fenerli yarin Fenerin dusmani bir sonraki gun adaletci sonraki gunde milliyetci (Fener sadece ornek).

Volkanin sahayi terk etmesi, kimse kusura bakmasin ama kufur eden kufurde isitir. Yani baskasina etmiyorlar, ne bilim Fenerbahceli Alper veya Gokhana edilmiyor. (ilk basta dedigim gibi ben kufur etmem yanimdakinede ettirmem ama herkeste beni dinliyecek degil)

Milli takim Kazakistan macini buyuk zafer ilan etmesi herseyi zaten belli ediyor.

Son olarakta Milli takimin stadi ayri olmali.
    Last edited by Bordo61Mavi : 17.Kasım.2014 at 05:57

yeni türkiye'ye hayırlı olsun lafından sonra o milli takım ne ay-yıldızdır ne milli sevdadır. Yeni Türkiye başka bir milli takım başka bir ülkedir.

hayırlı olsun.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Aziz Yıldırım'ın forumdaki fanları olayı yanlış anlıyorlar.Dün Volkan'ın yaptığı tek yanlış şey kendisi ile çelişmek oldu.Madem bu kadar gururluydu geçmişinde yaptıklarını da gururuna yediriyor demek ki.

Arka tarafıyla top tutarken keyifleriniz yerindeydi,ona buna saldırırken keyifleriniz yerindeydi.Yahu adam Melo'nun üstüne atladı,Melo niye orada duruyor bile dediniz,yapmayın Allah aşkına.

Volkan'a hakaret edenlerin yaptığı ne kadar yanlışsa,Volkan'ın yıllardır yaptıklarının sonuçlarının bu olması ne kadar normalse,her birinizin yorumları bir o kadar komik.

Aziz Yıldırım hayranları kendilerini çok iyi biliyor.Onla aynı yolun yolcuları oldukları için tartışmaya girilmemesi gerekir yoksa gereksiz yere uzuyor.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

yahu canım kardeşim dün bu adamın sırtında Fenerbahçe forması yoktu ay yıldız vardı milli takımın forması renkleri kırmızı beyaz olan forma vardı

sizin tepkiniz Fenerbahçeli volkana olamalı milli takımda ki volkana değil

Renkler sizi kör etmiş

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by erdem344 View Post
    yahu canım kardeşim dün bu adamın sırtında Fenerbahçe forması yoktu ay yıldız vardı milli takımın forması renkleri kırmızı beyaz olan forma vardı

sizin tepkiniz Fenerbahçeli volkana olamalı milli takımda ki volkana değil

Renkler sizi kör etmiş
    Sürekli renkler sizi kör etmiş diyorsun da yanlış anladığın bi konu var. Burada kimse Volkan'a küfür edildi iyi oldu falan demiyor. Buradaki tepki Volkan'ın sahayı terk ediş bahanesine.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Volkan ve Emre'nin futbolculuktan sonra bide teknik direktoruluk ve belkide sonradan baskanlik yaptigini dusunsenize

50 yil daha gideriz boyle

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Artık bahaneler ne olursa olsun; Milli maçta bile Volkan veya Emre gündem oluyorsa oturup hepimizin düşünmesi lazım. Volkan'ın artık yaş kemale erdi. Milli takım formasını asmalı diye düşünüyorum. Yerini genç kalecilere devretmeli.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Volkan'a oynadığı her maçta küfür ediliyor neredeyse. Dün akşam yapılan küfürlü tezahüratlar falan güzel şeyler değil ama zamanında sağa sola artistlik yapmak, tribünlere şekil yapmak onu bunu evinden aldırmak gibi şeylerin sonucudur dün akşam ki yaşananlar ve her zamanda olmaya devam edecek küfür vs. O yüzden küfür edildi diye maçı terk etmek falan çok komik şeyler. Milli takım babasının yeri değil. O kadar para kazanıcaksın tribünden kendini bilmez bi tayfa küfür edicek sen maçı terk ediceksin. Olmaz öyle şey ya. Çünkü Volkan'a küfür bitmez Türkiye'de. Bu böyle geldi böyle gidecek.

Bu tepki dün için biraz yersiz bencede. Milli takım zaten ölmüş ağlayanı yok. Kazakistan'ı yenince tarih yazar duruma geldik sanırım. Zamanlama kötü ama yapılan bu muamele çok doğal çünkü sahadaki topçunun da karakteri bellidir. Ha gereksiz bi hareket mi evet gereksiz ama muamele normal bunu demek istiyorum.

Bu adama her maç zaten tepki ve küfür oluyor rakip takım taraftarlarından. Dün akşam mı aklına gelmiş maçı terk etmek. Normal bir Fenerbahçe maçında rakip takım taraftarları küfür etse gene bu hareketi yapabileceğini sanmıyorum Volkan'ın.

Artık İstanbul'a da bi zahmet milli maç vermeyin kardeşim ya. Bi bizim Bafraspor'un atkısı falan eksikti tribünlerde.

Ver İzmir'e Balıkesir'e Kayseri'ye falan milli maçı tertemiz en azından daha bi milli takım seyircisi olabilir buralarda.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Volkan önce kendini sorgulayacak, hep onun başına geliyor diyenler, kadınlara hep şiddet uygulanıyor, kadınlar önce dönüp kendilerine bakacak diyebiliyorlar mı?

Mağduru suçlu yapmak, fanatiklik ile üste çıkmaya çalışarak sizden olmayanı ezmek alışkanlık oldu bu halkta.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Maç sonu gazetecilere de büyük ahlaksızlık yapılmıştır bana göre. Adamlar işini yapıyor resim çekecek görüntü alacak. Yaptıkları negatif bir hareket yok.

Gazetecilere dayak atın diye vermiştir talimatı birileri kesin. Yoksa orda gazetecilerin yaptığı bişey yok. Durduk yere adamlara dayak atıyorlar.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Volkan önce kendini sorgulayacak, hep onun başına geliyor diyenler, kadınlara hep şiddet uygulanıyor, kadınlar önce dönüp kendilerine bakacak diyebiliyorlar mı?

Mağduru suçlu yapmak, fanatiklik ile üste çıkmaya çalışarak sizden olmayanı ezmek alışkanlık oldu bu halkta.
    Bu nasıl bir savunma şeklidir ? Bu nasıl bir örnektir yahu ? Kadına şiddetten cinayetler işleniyor bu ülkede.

Yemin ediyorum ülkeye başbakan,cumhurbaşkanı olacak adamsın abi,çok iyi mağdur edebiyatı yapıyorsun.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

İstanbul dışında herhangi bir yerde diğer 80 ilden neresi olursa olsun, Brezilya maçında Brezilya paslaşırken oley oley çekilebilir miydi? ya da Volkan'a küfredilebilir miydi? Fener taraftarı Fatih Terim'e, Galatasaray taraftarı Volkan'a inat bunları yaptı. O zaman neden inatla maçlar İstanbul'da?

Terim efendi kendini yormaz, çıkıp yurdun farklı yerlerine gidip oyuncu izlemez, çağırdığı kadro zaten İstanbul karması arada göz boyamak için bir kaç oyuncu serpiştiriyor. Maçları da İstanbul'da yapıyor zaten ohh kebap, maaş da tıkır tıkır yatıyor var mı ötesi?

Dün tutuştu ya "İstanbul'da değil başka yerde de olsak aynı şeyler yaşanıyor" diyor. Bak bak zihniyete bak. Hadi bir kaç yerde stad konusu yüzünden oynanamıyor diyebilirsin peki ya Konya yeni stad yapmış mis gibi gidip oynadın mı? Urfa'da oynadın mı? Erzurumda oynadın mı? Mersinde oynadın mı? Peki ya Rize'de? Bu statların ve aklıma gelmeyen bir kaç stad daha, hepsi yeni. Ama beyfendi yorulacak şimdi kalk ta ülkenin başka yerine git falan, yanlış işler.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Bu nasıl bir savunma şeklidir ? Bu nasıl bir örnektir yahu ? Kadına şiddetten cinayetler işleniyor bu ülkede.

Yemin ediyorum ülkeye başbakan,cumhurbaşkanı olacak adamsın abi,çok iyi mağdur edebiyatı yapıyorsun.

İnsanın anasına,bacısına edilen küfürler yüzünden de cinayetler işleniyor bu ülkede.

Bugün bir yerde denk gelmiştim nerede denk geldiğimi ve kimin yazdığını şu an hatırlamıyorum ama "Eto'o ırkçı tezahüratlar yüzünden stadı terketmeye kalkıştığında kimse Eto'o'yu eleştirecek kadar vicdansızlaşmamıştır." diyordu.

Keşke kimse işin içine sevmediği,nefret ettiği biri girince o kişi haklı olsa bile delicesine yanlış olanı savunacak kadar vicdansızlaşmasa.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Dennis Bergkamp View Post
    İnsanın anasına,bacısına edilen küfürler yüzünden de cinayetler işleniyor bu ülkede.

Bugün bir yerde denk gelmiştim nerede denk geldiğimi ve kimin yazdığını şu an hatırlamıyorum ama "Eto'o ırkçı tezahüratlar yüzünden stadı terketmeye kalkıştığında kimse Eto'o'yu eleştirecek kadar vicdansızlaşmamıştır." diyordu.

Keşke kimse işin içine sevmediği,nefret ettiği biri girince o kişi haklı olsa bile delicesine yanlış olanı savunacak kadar vicdansızlaşmasa.
    1-Kadınlar Volkan gibi davrandıkları için mi dayak yiyorlar ? Hayır.
    2-Volkan o kadınlar gibi günahsız mı ? Masum mu ? Hayır.
    3-Bir kişiden durup dururken nefret eder misin ? Hayır.
    4-Bu ülkede ırkçılık yapıldı ceza verildi mi ? Hayır.

4 hayır ile uğurluyoruz sizi,iyi günler dileriz.

saçma bir tartışma . volkan da taraftar da suçsuz. iki taraf da suçsuz.

suç tamamen otoritede.

eğer sen otorite, sözleri hal ve hareketleriyle taraftarı çileden çıkaran sürekli saga sola dayılanan küfür eden bir futbolcuyu çatır çatır caydırıcı cezalarla davranışlarını kontrol etmesini sağlayamazsan o futbolcu aynı davranışları sergiler.

eğer sen otorite, futbolculara cayır cayır saydıran küfür eden ya da aşağılayıcı tezahuratta bulunan taraftara çatır çatır caydırıcı cezalar verip davranışlarını kontrol etmesini sağlayamazsan o taraftar aynı davranışlara devam eder.

bu sirk gibi ülkede hiçbir şeyin cezası düzgün değil. ne hırsızlığın cezası adaletli ne kurallara uymamamın cezası adaletli. adaletin olmadığı yerde de kaos başlar. insanlar kendi adaletlerinin peşinden koşar.

işte dünkü olay iki tarafın da adaleti kendisinin sağlamaya çalışmasından ibarettir.

tıpkı iki tarafa da kırmızı yanarken bir yandan yayanın bir yandan arabanın geçmesi ile beraber kaza olması gibi. (yaşanmıştır)

cezalar ve kanunlar devlete para kazandırmak için değil doğru düzgün insan gibi yaşayabilmemiz için vardır.

Sayfa 40 / 41 İlkİlk ... 3038394041 SonSon

Mesaj Yetkileri