Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 46 arası toplam 46 sonuç

Konu: Oyun Hakkındaki Eleştirileriniz

Quote Originally Posted by HeLL1993 View Post
    Elbette bir takım sorunlar var (Her oyunda olduğu gibi ) . Benim yazımda demek istediğim önceki oyuna göre üzerine katmış olmaları . He tabi okuduğum yaşanılan sıkıntıların çoğunu şuana kadar yaşamadım çok şükür .

Ayrıca bende senelerdir tek orjinal aldığım oyun olarak FM ödediğim paranın değerini hiçbir zaman yansıtmadı o da ayrı bir konu.

Ayrıca eleştiri olunca başlık eleştiri hem iyi hem kötü yapılabilir dediğiniz gibi kötü diye açmalıydınız sanırım . Ama şöyle bir durum da var evet millet olarak yüksek parayı ödediğimiz şeyin kötü yanlarını görmüyoruz yada görmezden geliyoruz .

Ama bu yıl ki FM kötü demek tamamen yanlış bir yorum . FM bizden sürekli taktiksel değişikliğe gitmemizi ve sürekli düşünerek oynamamızı istiyor artık . Transferleri çok ince detaylarla yapmamızı . Sadece tekniksel,fiziksel yada zihinsel olarak değil tamamına bakarak düzgün transferler ve ayrıca taktik olarak da takım kimyasına ve maçlara göre sürekli taktik rotasyonları uygulamamızı istiyor . Bu sağlanırsa yaşanılan sorunlar en aza indirgeniyor . Ben ilk defa FM oynarken bu kadar taktik , talimat ve incelemelere yöneldim. Buda yaşanılan sorunları azaltıyor bence . (Tabiki mantık hataları da mevcut ) .

Arkadaşın dediği gibi bazı insanlar sürekli yenmek , yada bi taktik ayarlayım takım sürekli iyi oynasın istediği için kötülemeler yada sorun yaşadığını yazıyorlar (ekşi veya başka forumlarda)..

Oysa biraz daha kafa yorup sorunların aza indirgendiğini görmek mevcut bence . Belkide ben yanılıyorumdur tabiki herkesin eleştirisi kendi yorumu,düşüncesi saygı duymak düşer
    Senin söylediklerine tamamen katılıyorum zaten arkadaşım. "Ama siz beceremiyorsunuz" a gelince durum değişiyor. Tabi ki oyuna kötü demiyorum. 13 ve 14 den çok daha iyi olduğu bir gerçek. Benim kötülediğim kısım şu an ki sürüm. En son gelecek olan güncelleme ile umarım verdiğimiz paranın karşılığını alırız.

Quote Originally Posted by bangbangstar View Post
    Senin söylediklerine tamamen katılıyorum zaten arkadaşım. "Ama siz beceremiyorsunuz" a gelince durum değişiyor. Tabi ki oyuna kötü demiyorum. 13 ve 14 den çok daha iyi olduğu bir gerçek. Benim kötülediğim kısım şu an ki sürüm. En son gelecek olan güncelleme ile umarım verdiğimiz paranın karşılığını alırız.
    Aynen öyle hocam umarım güzel güncelleme gelir

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Oyunun bazı temel sorunları olduğunu yukarıda belirttim. Bunu kendi takımımız dışında sistem tarafından yönetilen takımlarda görebiliyoruz. Örneklerle de açıkladım.
    Oyunda nispeten az sorun yaşayan arkadaşlar muhtemelen oyuna başlarken uluslararası pro lisanslı ve eski milli futbolcu olarak başlıyorlar. Böylece takımın morali, motivasyonu, disiplini vs. üst seviyede oluyor. E bu da bi takım sorunları azaltıyor tabi haliyle.

Oyun üzerine koymuş evet. Bunun ben de farkındayım. Ama bu, direkten dönen topları, kaçan sayısız penaltıyı, golsüz maç sayısının neredeyse SIFIR olmasını, neredeyse her maç 30 metreden atılan golleri, oyuncuların ve özellikle kalecilerin topa hamle yapmak için rakip oyuncunun yetişmesini beklemesini falan mazur göstermiyor.

kimse bana 3-4 senedir direk sorununun çözülememiş olmasını açıklayamaz mesela.. varsa açıklayacak olan buyursun.. oyun çok iyi olmuş görmezden mi gelelim?

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

Quote Originally Posted by Dargan View Post
    Takımlar manager aramaz ve CV göndermek ile olmaz bu işler. TFF'nin açtığı kurslara katılmak gerekir ve çok uzun zaman ile uğraş isteyen bir iştir. Teknik sorumlu diye geçer ayrıca.
    Herkesin görüpte senin göremediğin şeyler içinde sanırım açıklama yapmak ya da cevap yazmakla uğraşmaya değmez. Oyunda çözülmesi gereken sorunlar var ve bu gerçeği savunan tek kişi ben değilim. Gel gör ki bu sorunların neredeyse hepsine çözüm bulduğunu söyleyebilen tek kişi olmak garip. Aynı oyunu oynamıyoruz sanırım...
    Last edited by E.Cartman : 24.Kasım.2014 at 18:58

5. Default

beyler cogu dediğiniz şeye katılıyorum ama regene 80-90m istiyorlar diyip bunu hata olarak görmek nedir ya ?
    bu ' oyuncumuz satilik değil elinizi çekin, alicaksan ancak bu fiyata veriyorum ' demektir zaten satilik olanlarida gayet ucuza kapatabiliyoruz ?

size göre tüm regenler satılıktır ve 10-20 milyona alinabilir dimi kac yildir fm oynuyorsunuz ki ?

cok basit bir mantik yani ciddi anlamda ilginçsiniz.

Quote Originally Posted by berkay709 View Post
    beyler cogu dediğiniz şeye katılıyorum ama regene 80-90m istiyorlar diyip bunu hata olarak görmek nedir ya ?
    bu ' oyuncumuz satilik değil elinizi çekin, alicaksan ancak bu fiyata veriyorum ' demektir zaten satilik olanlarida gayet ucuza kapatabiliyoruz ?

size göre tüm regenler satılıktır ve 10-20 milyona alinabilir dimi kac yildir fm oynuyorsunuz ki ?

cok basit bir mantik yani ciddi anlamda ilginçsiniz.
    Haklısın bize 80-90m euro fiyat çekip başka takımlara 10-12 m euro ya satılabiliyor değil mi?

Edit: İtibarı yüksek ve düşük takımlarda da aynı problemle karşılaşıldı.

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

benim anlayamadığım nokta ise neredeyse herkesin muzdarip olduğu konularda bu kadar kesin konuşulabilinmesi. bana 17 milyon € fiyat çekiyor adam sonra gidiyor 3,5 milyona satıyor.ya da adama sözleşme öneriyorum benden yıllık 1.3 milyon istiyor ama aynı anda itibarı benden 1 yıldız düşük takıma 550.000 e imza atıyor. Şimdi bu olayı bana biri açıklasın arkadaş. Burada ki mantık nerede. Diyeceksiniz ki adam orada oynamak istiyor.Tamam 1-2 tane olsa anlarım da bu olay başına gelmemiş oyuncu yoktur sanırım burada. Hepimiz mi aynı adamları almaya çalışıyoruz da bu sorun ortaya çıkıyor. Uzun süredir bilinen bir sorun olmasına rağmen ( benim gözümde sorundur bu) buna hala bir çözüm bulamadılar...

Quote Originally Posted by bangbangstar View Post
    Haklısın bize 80-90m euro fiyat çekip başka takımlara 10-12 m euro ya satılabiliyor değil mi?

Edit: İtibarı yüksek ve düşük takımlarda da aynı problemle karşılaşıldı.

Edit 2: Oyun hakkındaki bir diğer eleştirim ise ergenlerin "siz beceremiyosunuz", "telefonunu verde bi bakayım kaç yaşındasın", "dövmek için istemiyorum" diye şuursuzca konuşmasına sebep olmasıdır.
    Oyunu bilmeyip mantığını anlamayan adam dolu ne yazık ki. Birde bizim milletimizde hep başarısızlığı bir şeye yıkma huyu vardır.

Quote Originally Posted by Dargan View Post
    Oyunu bilmeyip mantığını anlamayan adam dolu ne yazık ki. Birde bizim milletimizde hep başarısızlığı bir şeye yıkma huyu vardır.
    Doğru dostum sensin. En iyi sen bilirsin bu oyunu.

Kaleciden dönen topların %100ü rakipte kalıyor. %90ı gol oluyor. Her kornerde karambol oluyor yahu hiç sakin bir korner izleyediğimi hatırlamıyorum . Yalnız duran topların çoğunun gol olması gibi bir duruma rastlamadım daha.

Quote Originally Posted by swindontown View Post
    Kaleciden dönen topların %100ü rakipte kalıyor. %90ı gol oluyor. Her kornerde karambol oluyor yahu hiç sakin bir korner izleyediğimi hatırlamıyorum . Yalnız duran topların çoğunun gol olması gibi bir duruma rastlamadım daha.
    Şöyle diyeyim bana karşı kullanılan kornerlerin 10 tanesinden 4 ü gol oluyordu. Bu sıkıntıyı uzun uğraşlarım sonucu çözdüm. Duran top ayarlarından oyuncuları ceza alanına iyi dağıtırsanız ve ceza alanını kalabalık yaparsanız bu sorun ortadan kalkıyor. Birde ayda bir kere bile olsa maç hazırlığında duran top. savunması çalıştırın. 10-5,4 lük gol yemeyi 10-2 ye kadar çektim ben.

12. Default

Oyun hataları sanılan ama aslında tamamen oynayanla alakalı olan durumlar :

Sakatlıklar : Sezon boyunca 3 - 4 sakatlık oldu onlar da kısa süreli sakatlıklar , milli takıma giden oyuncuların sakatlanma riski de artıyor tabi . Peki bu kadar az sakatlık nasıl oldu . Antrenmanı ortalama seviyede tutuyorum ve maç sonrası dinlenme veriyorum . Üst üste maçlar olduğu zamanlar hafife indiriyorum ve sık sık rotasyona gidiyorum baya faydası oluyor .

Kornerden yenilen goller ( Yakın direk ) : Bende başlarda kornerlerden çok gol yemekteydim ancak alanı savundu sanırım yanlış hatırlamıyorsam tam yakın direkle kornerin yapılacağı bölge arasına bir adam koyuyorsunuz özellikle adam uzun olursa yakın direğe kesilen çoğu ortayı kesiyor .

Uzaktan atılan goller : Rakip 2 forvetle oynuyor varsayalım , defanslar onlara yakın oynuyor bekler pozisyonunu koruyor ve defansif orta saha olarak oynattığınız oyuncu müdahalede başarısız oldu , rakip takımın ortasahası cezasahası dışında bomboş . Açın izleyin kardeşim bu pozisyonlarda ne oluyormuş . Bomboş bir pozisyonda 7 metre kaleye gol atmak bir futbolcu için zor görülmemesi gereken bir durum , kaleciniz de çok üst düzey bir kaleci değilse bu golü kabulleneceksin arkadaşım . Geçen serilerde her oyuncuya daha az şut çek talimatı veriyordunuz ceza sahası dışından gol olmuyor diye , şimdi durumu düzelttiler bunu da beğenmiyorsunuz..

Oyunda hata sayılabilecek durumlar :

Duran toplar ve uzaktan çekilen şutlarda kaleciler topu kornere değil sahaya çelmeye çok meraklı , buda rakibin hızlı forvetlerinin kaleciden dönen topları gole çevirmesine neden oluyor , açıkçası şuana kadar doğru düzgün topu tehlikeye girmeden dışarı çelen bir kaleci görmedim ki bu durumun gözden geçirilmesi gerek .

Hepimizin farkında olduğu gibi save süresi çok uzun.

Birde örnek vererek anlatacağım sıkıntımı :

Öncelikle önceki senelere göre düzeltmişler ancak hala sıkıntılı hala sıkıntılı . Kanatlarım çizgide topla buluşuyor bir adam eksiltiyor ve kaleyi 0 civarı bölgeden gören pozisyona giriyor . Kendine futbolcu diyen her hangi bir insan oradan gol atmanın gerçekten zor olduğunu , içerideki boş arkadaşlarına pas / orta / hızlı pas vermenin daha mantıklı olduğunu bilir . Ama yok kardeşim yok 1 kere pas veriyorsa 5 kere vuruyor . Yapmayın gözünüzü seveyim takım oyunu özelliğidir de oyundaki kanatların %95'i de böyle oynamaz ki.

Üst direkler : Özellikle çizgilerden açılan uzun ortalarda uzun forvetler kafa vuruşlarını üst direğe nişanlamaya pek meraklı..

Tarafsız ve sakin kafayla değerlendirmemi yaptım umarım değerlendirmem hoşunuza gitmiştir

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Konuşmalarımıza, laflarımıza dikkat edelim. Karşınızdakinin sizden küçük ya da büyük olması üslubunuzun değişmesini gerektirmez. Saygı görmek istiyorsanız saygı göstermeniz lazım. Bu tarz muhabbetlerin devam etmesi halinde cezalar uygulamaya başlayacağız.
    Screw you guys, I'm goin' home

14. Default

beşiktaşta 8. sezonum 2 şamp ligi 1 uefa kupam var 7 senedir üstüste şampiyonum yailk ya 2 sezonda fierroyu aldım adam her sene rahat 30 un üzerinde gol atıyor 3 kere şamp ligi gol kralı oldu 3-4 kerede altın ayyakabı aldı bütün ligler içinde en çok golatan oyuncu olarak ama hala degeri 10,5m euro + türkiyeden neden hiç bir oyuncu avrupada yılın futbolcusu ödülüne aday oalmıyor kazanmayı bırak aday olamıyor hep ronaldo messi bale vs adam ligi kazamış şampligi kazanmıi tr kupası almış süper kupa almış hepsinde gol kralı ama aday degil degiri oldugu yerde sayıyo rel vs takımda olsa edegeri en az 60-70 m oluyor.

Quote Originally Posted by BLAZİN1903 View Post
    beşiktaşta 8. sezonum 2 şamp ligi 1 uefa kupam var 7 senedir üstüste şampiyonum yailk ya 2 sezonda fierroyu aldım adam her sene rahat 30 un üzerinde gol atıyor 3 kere şamp ligi gol kralı oldu 3-4 kerede altın ayyakabı aldı bütün ligler içinde en çok golatan oyuncu olarak ama hala degeri 10,5m euro + türkiyeden neden hiç bir oyuncu avrupada yılın futbolcusu ödülüne aday oalmıyor kazanmayı bırak aday olamıyor hep ronaldo messi bale vs adam ligi kazamış şampligi kazanmıi tr kupası almış süper kupa almış hepsinde gol kralı ama aday degil degiri oldugu yerde sayıyo rel vs takımda olsa edegeri en az 60-70 m oluyor.
    Arkadaşım nasıl bir taktikle oynuyorsun? Kariyerine bakılınca maç motorunu çözen bir taktiğin var gibi görünüyor. Taktiğin ile detayları paylaşmanda bir sakınca yoksa bizimle biraz paylaşır mısın?. Yanlış anlama direk taktiğini alıp oynamaktan bahsetmiyorum ama nerede yanlış veya yanlışlar yaptığımı merak ediyorum açıkçası. Mesela hangi dizilişi kullanıyorsun veya oyuncu takım direktiflerinde absürd bir şeyler var mı?

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

taçlarda savunma düzenide hazırlayabilelim artık demin ön direğe taç kullandılar adam kafayla penaltı noktasına aşırttı 3 kişi o noktada bol bunu nasıl engelleriz

edit: tamamdır normal korner düzeni kullanılıyor bundada ama kornerde böyle pozisyon vermezken biraz geriden açılı kullanılan taçta veriyoruz :S

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri