Bi sorum olacak..

Taktikle hala uğraşıyorum. Bi sürü yazı, araştırma vs okudum.. Aslında kafamdaki taktik artık net.. Ama bunu fm de uygulamak biraz problem.. Ya da ben beceremedim..

3dc 2dm 1mc 2amrl ve 2st dizilişi ile oynuyorum.. Ön taraf aşağı yukarı oturdu.. Pas sayısını ve yüzdesini düşürse de yeni direktifler ile pozisyon bulma sıkıntısını az biraz çözdüm... Son bikaç maçta her ne kadar çoğu gole dönüşmese de yeterince pozisyona girdim.. Hatta birinde vitesse'ye karşı 10 net 11 yarı net pozisyon buldum..
Ancak işin kötü tarafı rakibe pozisyon veriyorum. Evet diziliş özelleikle kanat savunmasında biraz sıkıntı yaratıyor.. Bunun için çözüm düşünüyorum ama oyunda uygulamayı başaramadım..
Hedefim şu.. Top rakibe geçtiği anda dmcler kanat bek gibi kenarlara açılacak.. Orta stoperim öne çıkıp geriye dönen mc ile birlikte göbeği savunacak. Sol kanattaki hücumcu geri dönecek ve strikerlardan biri de dönen topu takip etmek üzere orta sahaya yaklaşacak.. 2 oyuncu (amr ve 1 st önde kalacak)

orta stoperi öne çıkarmak, sol kanadı geri çekmek, strikerı geri çekmek, mc'yi geri çekmek kolay. Bunu yapıyor takım. Lakin dmclerin savunmada kenarlara açılmasını sağlayamıyorum. bu nedenle kanat hücumu yapan takımlara pozisyon veriyorum.. Ayrıca sağ stoperim de her türlü kısıtlamaya rağmen pres yapıp yerini kaybediyor. Benim solkanattan yapılan ataklarda sağ stoper yerini terk ettiği için ve sağ açığın da geri dönmesini istemediğim için ters kanat boş kalıyor.. Rakip uzun top ile oyunu benim sol taraftan sağa yönlendirdiği an savunma dengesiz kalıyor ve pozisyon veriyorum..

özetle dmc'leri nasıl savunmada kenarlara yönlendirebilirim?
stoperimin pozisyonunu kaybetmemesini nasıl sağlayabilirim?