Quote Originally Posted by ronanino77 View Post
Mesela benim önceden de tanıdığım sevdiğim iyi bir taktisyen olan Abuzer Kadayıf'ın Livorno kariyeri...
İlk sezon seri b'yi namağlup şampiyon tamamlayıp ikinci sezon yeni çıktığı seri a'da da ilk sezonunda şampiyon olması beni bir kez daha oyunun gerçekçiliği üzerine düşündürdü. Çünkü o kadar garip bir durum ki bu, tee çinlilerin futbol topunu icat etmesinden beri oynanan futbolun tarihinde böyle bir başarı olduğunu sanmıyorum.
Hocam yazının ana fikriyle alakası olmadığını biliyorum ama Nottingham Forest'ın Brian Clough ile geçirdiği efsane yılları hatırlatmak istedim.

"Clough'ın önderliğindeki Forest 1976-77 sezonunda birinci lige çıkmayı başardı. Ertesi sezon ise, inanılmaz bir olayın altına imza atarak Forest takımı şampiyon oldu."Kırmızılar" bununlada kalmayıp, 1978-79 sezonunda Malmö'yü final maçında mağlup ederek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasını kazandı. Forest 1979-80 sezonunda, dünyanın en iyi kalecilerinden biri olan Peter Shilton'un büyük payıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasıfinal maçında Hamburg'u 1-0 mağlup ederek bir sene önceki "Avrupa Şampiyonu" ünvanını korudu. "