Sayın FM tutkunları;

Yıllardır bizi kendisine esir eden, sosyal hayatımızı kısıtlayan, gah sinirden çılgına çeviren, gah mutluluktan havaya uçuran bu meretin, sanki bi konuda eksik kaldığını düşünüyorum.
Malum artık internet bundan 5 sene öncesine göre bile çok fazla gelişmiş bir seviyede. Sürekli internet teknolojisi gelişirken ve tee dünyanın öbür ucundaki biriyle rahatlıkla her türlü iletişime geçmemizin mümkün olduğu bir dünyada, artık oyunlar da eskisi gibi sadece yapay zekaya karşı oynanmıyor. Tüm dünyada online oyunların ne kadar devasa bir oyuncu kitlesine ulaştığını gördük ve görmeye devam ediyoruz. Artık bu internet tabanlı online oyunların dışında tek kişilik olarak da oynanabilen oyunlar da multiplayer modlara ağırlık vermeye başladı.
Mesela futbol oyunlarını ele alırsak FIFA'nın yanlış hatırlamıyorsam 11'den beri devam ettirdiği Ultimate Team modu FIFA oyuncularının ezici çoğunluğunun vazgeçemediği bir ekol haline geldi. Keza PES'in benzer modu MyClub yine PES hayranlarının birinci tercihi oldu. Örneğin ben de orjinal FIFA 15 kullanıcılarındanım ve sadece demo sürümünde yapay zekaya karşı oynadım. Oyunu aldığımdan beridir hiç offline maç yapmadım neredeyse.
Hal böyleyken değerli FMciler, biz neden hala (turnuvalar dışında) hep tek başımıza oynuyoruz bu oyunu. Oyunun gerçekçiliğine aşırı önem verdiğimizi iddia ediyoruz fakat alt liglerden bir takım alıp neredeyse her sene şampiyon olarak birinci lige kadar çıkarmanın gerçekçiliğe ne denli aykırı olduğunu neden görmüyoruz?
Bence artık oyunun yapımcılarının bi yolunu bulup online oynamayı fmcilerin birinci tercihi haline getirmesi gerek. Yoksa oyunun bu denli ayrıntılı olması ve ona karşı duyduğumuz bağlılık bile bütün ligleri domine edip bütün kupaları topladıktan sonra ister istemez sıkılmamızı engelleyecemeyek