Şampiyona öncesinde takım uyumunu arttırmak ve kazanılan maçlarla takımın kendine olan güvenini arttırmak için düşük seviyeli takımlar ile de hazırlık maçı ayarlamıştık.Güzel bir hazırlık dönemi geçiriyorduk aslında.Takım giderek ritmini buluyordu.Alınan sonuçlarla beraber bize olan merak giderek artmaya başladı.
Spoiler: Hazırlık maçları 

Hazırlıklarımıza devam ederken profesyonel menajerlik hayatımın ilk teklifini de aldım.Hem de çok sürpriz bir ülkeden.Ama tabi ayrılmak için çok erkendi.Avustralya her zaman kalbimde ayrı bir yere sahip olacak..
Spoiler: İlk teklif 

Günler geçip giderken takım listesini verme zamanımız gelmişti.İnanın listeyi oluşturmam günler sürdü.İnce eleyip sık dokuduk.Ama sonunda sisteme göre bir liste oluşturduk.Vermeden önce son kez Fatih Hoca gözden geçirdi.Olabilecekler arasında en iyi seçimler olduğunu söylemişti.
Spoiler: Avrupa Şampiyonası takım listesi 

Biz Şampiyona için uğraşırken ligde şampiyon olan ve 4. yıldızı takan takım Galatasaray oldu.Asıl sevindirici haber ise play-off'lar sonunda Süper Lig'e Adana Demirspor'un yükselmesiydi.Stadyumda yerimi almıştım.Denizli ile oynanan final adına yakışan cinstendi.Normal süresi 2-2 biten maç önce uzatmaya ardından penaltı atışlarına gitti.O anları unutmak mümkün değil.Kalbim yerinden çıkacak gibiydi.Takım Ünal Hoca ile birlikte harika bir iş başarmıştı.O kadro içerisinde olmak için neler vermezdim ki...

Şampiyona için artık hazırdık.Oyuncularım ve ben artık dayanamıyorduk.Bir an önce ilk maçımız olan Almanya karşılaşmasını bekliyorduk.Nitekim maçlar başladı ve güzel bir oyun ortaya koyduk.Grupta iyi sonuçlar elde ettik ve adımızı üst tura yazdırdık.Yani yarı finale çıkmıştık.Ama gruplarda Almanya ve İtalya karşılaşmalarında son dakikalarda yenilen goller canımızı çok yakmıştı.Oyuncular fazlası ile yorgundu ve üzerine de bu şampiyona fazlası ile zorlayıcıydı.Ama maç bitti derken yenilen 2 gol aşırı can sıkıcıydı.Burada asıl sebep genç oyuncuların tecrübesizliğiydi.
Spoiler: GRUP MAÇLARIMIZ 

Yarı finalde biz İngiltere ile eşleşmiştik.Diğer eşleşme ise Hollanda-İtalya şeklindeydi.Zor bir kuraydı bizim için.Çünkü İngilizler artık altyapıya daha fazla önem veriyorlardı.Ve oyuncuların fiziği ve kondisyonu üst seviyedeydi.Şansımız her şekilde vardı ama ne kadar olabilirdi ki.Elimizden geleni yaptık ama erken yediğimiz kırmızı kart tüm oyun planımızı bozdu ve sonuç da kaçınılmaz oldu.Maç sonunda soyunma odasında o kadar sinirliydim ki tüm hırsımı Koray Günter'den aldım.Hem takımı İngiltere gibi bir takım karşısında 10 kişi bırakmıştı ; hem de penaltıya sebep olmuştu.Bu nasıl affedilir bir hata olabilirdi ki..Kendisi de bana saygısızca cevap verince ikimiz de birbirimizin üzerine yürümüştük.Hey gidi günler..
Genç oyuncuya nasıl bu şekilde davrandım hala aklım almıyor ama o şekilde elenmek canımı çok yakmıştı.Fatih Hoca sonrasında araya girse de Koray'ı bir daha kadroya almadım.Bu şekilde bir sorumsuzluğu kabul edemezdim.
Spoiler: İngiltere maçı 

O aşamaya gelmek bile başarıydı bizim için.Takdir de edilmiştik.Ama ben başarıya açtım ve daha iyisini başarabileceğimizi bilmek içten içe beni kemiriyordu.Koray olayı günlerce konuşuldu.Hem Koray hem ben bu şekilde gündeme gelerek fazlası ile yıprandık.Ama ben kendisinden çok şey istememiştim.Sadece sahaya çıkıp görevini yapacaktı.Onun hatasından gol yesek yine de sorun olmazdı.Ama takımı eksik bırakıp rakibe bedavadan gol vermek aşırıya kaçmaydı.Aklıma geldikçe hala sinirleniyorum..
Spoiler: Turnuva sonu görünüm