1 ile 30 arası toplam 49 sonuç

Konu: Genç menajerin olgunlaşma serüveni

Hybrid View

Nesil
    2012
    Yer
    ADANA

Başarılar Hocam. Hemşerimizi koltuğundan edelim
    ADANA DEMİRSPOR

İlk yarının tamamlanması ile aklımızda bazı isimler oluşmuştu bile.Sadece bazılarının menajerleriyle ; bazılarının ise kulüpleri görüşecektik.Ama önce Teknik kadroya takviye yapmıştık.Galatasaray ve Milli Takım ile çok özel başarılar yakalayan Hasan Şaş ile anlaşıp antrenör olarak yanımızda yer almıştı.Amacımız hem kadronun hem de benim tecrübe kazanmamızdı.Sonuçta bende çok genç bir hocaydım ve bazen mantıklı kararlar veremiyordum.Hasan Hocanın da Adanalı olması sayesinde çabucak anlaşmıştık.Tayfur Havutçu , Hasan Şaş ve ben takımı adeta tek kişi gibi yönetiyorduk.Ama takımın başında ben vardım ve onlar da buna saygı duyuyorlardı.Hasan Hocaya da danışarak yeni isimlerle imza atmaya başlamıştık.Hatırlıyorum transferin ilk gününde bayağı oyuncu almıştık ve manşetlerde biz vardık.Çünkü aldığımız isimler ses getirecek transferlerdi o zamanın şartları ile..
    Mesela Watermann'ın ayrılmak istemesi ile satmıştık.Onun yerine sağlam bir kaleci almamız lazımdı.Türk oyuncular arasında umduğumuzu bulamadık.Bizde ucuz oyuncuları araştırırken aklıma birden Leali gelmişti.Avrupa Gençler Şampiyonası'nda uzun bir sakatlık yaşamıştı.Bu da kulübünün kendisine bakışını değiştirmiş olabilirdi.Menajeri ile iletişime geçince oyuncunun herhangi bir kulüple sözleşmesinin bulunmadığını ve şu anda boş olduğunu öğrenmiştik.Bu güzel haberin ardından menajerini ve oyuncuyu Türkiye'ye davet etmiştik.Uzun bir sakatlık döneminden çıktığını ve hazır olmadığını söylemişti genç oyuncu.Ama biz kendisine güvendiğimizi ve kulübe katılmasını çok istediğimizi belirttik.Düşünmek için zaman isteseler de tekrar geldiklerinde imza atmak için gelmişlerdi.Bu transferimiz çok ses getirmişti.Dünya basınında da bizden söz etmişlerdi.Çünkü o zamanlarda Leali önemli bir yetenekti.Buffon gibi bir kalecinin varisi olarak düşünülüyordu.
    Kakuta isimli genç bir yıldız adayı vardı o zamanlar.Bir türlü beklenen patlamayı yapamamıştı.Gençler şampiyonasına ben futbolcuyken katılmış ve adından oldukça söz ettirmişti.İngiltere'ye transfer olmuştu ama arkası gelmemişti.Onu da o sene transfer etmiştik.Leali'nin menajeri tavsiye etmişti bize.Ona da bir arkadaşı..Yeteneklerine güvendiğim bir oyuncuydu ve imza attırmasam ilerde pişman olurdum.Onu da bulmuşken takıma dahil edelim deneyelim demiştik.Hatta kendisine sistemde sorumluluk verecektik ki bakalım ne kadar oynamak istiyordu.Bunun da üstesinden başarılı bir şekilde gelmişti.
    Diğer transferlerimiz ise sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan isimlerden oluşuyordu.Bu sebepten dolayı onları bayağı ucuz bedellerle takıma kazandırmıştık.Oluşturduğumuz kadro Süper Lig kalitesindeydi o 5 transferle bile..
    Spoiler: Transferlerimiz ve profilleri 

Takımı güzel toparlamıştık.Süper Lig kalitesinde takviyelerdi.Ama defans hattı hala sorundu.Bu sorunu da çözmek için takımda hala canla başla mücadele eden Servet Çetin gibi bir tecrübeye danışmadan olmazdı.O da bizlere 2 tane kulüplerinde mutsuz olan oyunculardan bahsetti.Önce kulüpleri ile sonra da kendileri ile anlaşmaya vararak 2 önemli stoperi kadroya katmıştık.Artık durdurulamaz bir güç olduğumuzu biliyorduk.Yabancıların ayrılmak istemesi bizim için şans olmuştu.PTT 1.Lig o zamanlardan beri hala o kadar etkili bir kadro görmedi, görmez de..
    Spoiler: Transferler 

O kadroyu hatırladıkça hala heyecanlanırım.Çünkü heyecanlanmamak elde değildi ki.İlk sene takım uyumunu yakalayıp 2. sene Süper Lig'de hızlı bir başlangıç yapmak istiyorduk.Tam aradığımız oyunculara denk gelmiştik.Yabancılarımız ise başarıya aç ; 2. şanslarını en iyi şekilde kullanmak isteyen oyunculardı.O kadroya son anda sol bek takviyesi yapmıştık.Onu da Kakuta'nın menajeri sayesinde kiralamıştık.Chelsea gibi bir takımdan oyuncu kiralamak reklam açımızdan da olumlu sonuçlar vermişti.3 tane yabancı oyuncumuz vardı ve 3'ü de genç birer yıldız adayıydı.Chelsea yönetimi ile bu transfer sayesinde aramızı pekiştirmiştik.O zamana kadar dayanır bizim dostluğumuz.
    Spoiler: Son transferimiz , transfer geçmişimiz ve kadromuzun durumu 

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri