Quote Originally Posted by himone View Post
Zaten ben de adam çok iyi demiyorum, tabiki eksikleri çok fazla ama dediğiniz gibi topçu değil söylemine katılmıyorum bence hala potansiyeline ulaşabilir. GS'ın ilk yarı izlediğim maçların hepsinde aynı sorun vardı, takımda düzgün kanat oyuncusu olmadığı için alan boşaltamıyordu ve gerideki açıklar da sıkıntı oluşturuyordu. Eğer hatırlamak isterseniz sürekli Avrupa'da Türkiye'de 4 yediğiniz maçlara bakabilirsiniz. Ne zaman takıma Yasin ve Bruma gibi alan boşaltıp rakibin dengesini bozan oyuncular katıldıysa GS daha verimli oynamaya başladı. Şu an bizim en büyük sorunumuz da bu mesela, Kuyt ve Sow gibi alan boşaltıp savunmanın dengesini bozamayan kanatlarla oynadığımız için hücumlarımız çok verimsiz oluyor savunması kolaylaşıyor. Siz de eğer inanmıyorsanız kanatlara tekrar ilk yarıda oynatılan oyuncuları koyarak deneyebilirsiniz. Futbolda bazı oyuncular sırf süratleri ve sprint özellikleri sayesinde tercih edilebilir Bruma da bunlardan biridir, zamanında Dos Santos da aynı özelliklerdeydi sonradan kendisini inanılmaz geliştirdi keza Carlos Vela. Bazı oyuncular mental olarak çok geç gelişebiliyor, takımınızdaki Burak Yılmaz bile buna bir örnek. Türk Milli takımında nasıl söylüyorsak ligdeki takımlar için de geçerli bir konu var, kendimizin farkında olmamız gerekiyor. Bu şekilde genç oyunculara 1-2 yıl bile şan vermeyeceksek hiç boşuna şikayet etmeyelim. Bizden hiçbir şey olmaz, kendimizi dev aynasında gördüğümüz için Bruma gibi oyunculara burun kıvırıyoruz. erdem344 de Stoch örneği vermiş, şimdi bizim takımda olması için neleri vermezdim. Ama bu dediklerim tamamen boşuna, futbolu galibiyet ve şampiyonluktan ibaret gören insanlar benim gibi futbolu sırf futbol olduğu için güzel futbol izlemek için sevenleri anlayamaz. Her şey başarı ve galibiyet değildir. Bugün Bruma'ya Sinan Gümüş'e Uygar'a verilecek şanslar, ileride bu ülkenin iyi bir altyapıya sahip olmasına öncülük edebilir. Ben açıkçası Rusya, Ukrayna olmaktansa Belçika olmayı tercih ederim.
Artık topçu değil dediğine göre bunu bana diyorsun. Ama sende izlersen bu adamı 90 dakika kanser olmaman için hiçbir sebep yok.