Galatasaray'ın bu seneki transfer dönemiyle yapacağı en iyi kadro bu. 11 temmuz'da borçlanma yetkisi verilmezse sonumuz hayrolsun demekten başka çare yok. Bu transferlerin yarısı bile yapılmaz. Yani ligte bir sorun olmaz yine ama ŞL'de dişli bir grup gelirse Hamza Hoca'nın son senesi olur bu sene.
Ayrıca taraftardaki bu Huntelaar sevdasını da anlamıyorum. Yani tamam iyi oyuncu ama birincisi gelmesiyle takımda bir sistem sıkıntısı yaşanacak. İkinci olarak da bu adam tam olarak sorunlarımızı çözecek bir adam değil. Galatasaray iki tip forvetten birini alırsa hücumdaki sıkıntılarını aşabilir. İlk olarak bildiğimiz uzun, güçlü pivot forvet tipi. Şöyle çok da yaşlı olmayan fiyatı da makul bu tip bir forvet bulabilirsek Burak'ın krize girdiği haftalarda ve özellikle Şampiyonlar Ligi'nde baskı yiyeceğimiz maçlarda bu oyuncunun topu rakip yarı sahada tutmasıyla çok rahatlayabiliriz. Ayrıca böyle bir forvet Sneijder ve Podolski'ye duvar olarak bu iki zımbacının uzaktan gol sayılarını arttırabilir. Takımın boyu da uzar. İkinci tip forvet de tıpkı Podolski gibi hem kanatta hem de yeri geldiğinde forvette oynayabilecek Podolski'den farklı olarak hızlı ve adam eksiltebilen bir oyuncu. Aslında Bruma gelişseydi tam bu ikinci tipteki futbolculardan olacaktı ama Bruma'dan olmayacağı açık.
Huntelaar'a gelecek olursak kendisi bu iki tipe de girmiyor. Tam bir ceza sahası oyuncusu. Çok iyi bitirir, iyi kafa vurur ama o kadar. Galatasaray'ı ileri taşımaz. Top saklayıp takımı bir pivot forvet kadar dinlendirmez ve en önemlisi çok çok yavaş. Bu arada bu sezona çok iyi başladı ama daha sonra tam 10 hafta gol atamadığı bir dönem oldu diye biliyorum. Burak falan burada 10 hafta gol atamasa yerin dibine sokulup sokulup çıkarılır ki iki hafta atamasa zaten bu yapılıyor. Hamza Hoca'nın Huntelaar'ı istemesine de açıkçası şaşırdım. Acaba Huntelaar önde Burak forvet arkasında Poldi sağda Wesley solda gibi manyakça bir şey mi düşünüyor anlamış değilim.