Arkadaşlar ben Afrika,Britinya, Güney Amerika gibi yerlerde oyuncu aramak istiyorum. Bu yüzden gözlemci almam gerekiyor Fakat hep İtalya veya İngiltere bilgisine sahip gözlemciler çıkıyor. Bu konuda yardimci olur musunuz?
Arkadaşlar ben Afrika,Britinya, Güney Amerika gibi yerlerde oyuncu aramak istiyorum. Bu yüzden gözlemci almam gerekiyor Fakat hep İtalya veya İngiltere bilgisine sahip gözlemciler çıkıyor. Bu konuda yardimci olur musunuz?
Gözlemciyi 1 yıl bir ülkeye yolla zaten 2. yıl tamamen dolacaktır bilgisi. Ynede ille var gelsn istiyorsan Filtreden uyruk belirle insanlar kendi ülkelerini bilirler elbet
Göndermek istediğin ülkenin itibarsız takımlarında bazen iyi gözlemciler oluyor. Meşakatli iş ama bu şekilde de gözlemci bulabilirsin
Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi
'' Ogün Temizkanoğlu '' (:
"Adaptasyon" özelliği yüksek olan gözlemcilerle anlaş. Bu tip personeller farklı bölgeleri çok daha hızlı öğrenme özelliğine sahip oluyor.
Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi
'' Ogün Temizkanoğlu '' (:
Eski milli takım topçularına da bakabilirsin.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Dünya gözlem seviyesi en yüksek ne kadar olabilir acaba. Benim ki baya düşük %13 de. Sizinkiler kaçta?
%100 olurda sana lazım olan;
- Çok geniş gözlem seviyesi olan gözlemciler. (4-5 ülkeyi çok iyi bilen)
- Pilot Kulüp (Bilinmeyen ülkelerden bulmak avantajdır çünkü mesela Brezilyadan bir pilot kulüp bulmak brezilya ve çevresinin gözlem seviyesini otomatik olarak arttırır.)
- Geniş gözlemci kadrosu (Bilinmeyen yada az bilinen ülkelerden tek tek gözlemci alman gerekebilir. Misal, Kıbrıs, Bengaldeş, San Marino, vb.)
Benim belli bir gözlemci listem var hep onları getiriyorum. Yüzde 51 civarında oluyor başlar başlamaz. Sonra oraya buraya yolladıkça artıyor. En fazla yüzde 65i görmüştüm Kocaelispor'da
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
valla benim 26 gözlemci ile en fazla % 55 falan olmuştu. farklı ülkelerden gözlemci bulmak yüzdeyi arttırsa da, gözlemcilerin yetenek ve potansiyel yargılamaları düşük ise oyuncu hakkında yanlış bilgi sahibi olursun o da amaca hizmet etmez.
Çoğu eski milli futbolcular ya. Yamayı tamamlayıp yeni kariyere başladığımda kariyer yapmayı planlıyorum orada paylaşırım.
Bildiği ülke sayısı yargılama özelliklerinden daha önemli. Antrenörlerde dahil tabii ki buna. Antrenörlerde o yüzdeye etki ediyor. Alt takım antrenörlerimi o yüzden fazla ülke bilen adamlardan seçiyorum hep.
Futbolcu Bilgileri
Evet antrenörlerde etki eder onlarıda farklı ülkelerden seçebilirsin, 2015 de biimiyorumda bende 2014 de %81 i görmüştüm ama ben 20 sene falan hep aynı adamlarla çalıştım sürekli dünya gözlemine gönderiyordum, gerçi antrenör gelip gittiğide oluyordu yani %100 hiç görmedim ama imkansız değil, hondurastan falan 4,5 5 yıldız veren antrenörler bulursan ki bunu;
Kararlılık 15
Disilin 15
Motivasyon 15
arayıp antrenör özelliklerinden herhangi biri (ör: hücum) 15-16 üstü olan antrenörlerle anlaşabilirsin. Yinede tabi %100 yapmak için sanırım 5-6 ülke açman gerek en azından küçük ülkelerden iyi antrenör bulabilmen için yada uyumu çok yüksek olan 20-19 gibi gözlemcileri küçük ülkeleri araştırmaya gönderebilirsin sık sık. Ama hani benim %81 gördüğüm fm 2014 de fantezi ligimdi yani para falan sorunum yoktu haftalık 50-60 bin verebiliyordum gözlemciye antrenöre falan o yüzden normal bir oyunda %55-60 çok iyi bir değer diye düşünüyorum. Şuanki oyunumda %18 benim gerçi geçen sezon tüm antrenör kadromda yenilenmeye gittim o yüzden böyle bide tabi ben küçük takım olduğumdan türkiye dışına yeni yeni izin alabildim kulüpten falan yani sana önerim gözlemci alırken 4-5 ülkeyi bilen eski futbolcuları alabilirsin mesela atıyorum ki öyle oyuncular var ki 15-20 kulüpte oynuyor büyük ülkelerde küçük ülkelerde onlar bu dönemde bu ülkeleri tanıyorlar uzun süre kalırlarsa sanıyorum gözlemci olunca otomatik kalıcı olarak ekleniyor emin değilim denemedim ama bu oyuncuları araştırabilirsin %100 yapmak istiyorsan.