Kaç yıllık FM oyuncusuyum fakat şu sakatlık konusundan çok az çektim. Hata yapılıyor gibi geliyor bana oynayanların hatası yani.
Sezon başı hazırlık maçlarını kendiniz oynayın. Girin maça asistana bırakmayın. Oyuncular belli bir kondisyon kazanana kadar 45 dakikalık yarılar olarak oynatın. 12 hazırlık maçı ayarlıyorsam sanırım ilk 10 maçta böyle yapıyorum.
Doktorlar önemli. Ayrıca rotasyon yapın. 3 günde bir maç oluyor yoğunluk olduğunda. 3 maçın 1'inde yedek kadronuz oynasın. Takımı çok zorlamayın. Yedek oyuncuların maç kondisyonunu hep en üst seviyede tutun. Sezon içerisinde hazırlık maçı ayarlayın ki kondisyonları düşmesin. Sakatlanan adamı çok çok çok önemli bir maç değilse hemen çıkarın. Tam iyileşmeyen adamı oynatmayın.
Antremanlar orta seviyede olsun. Oyuncu ağır antreman yapmasın. Oyuncunuz sakatlığa meyilli ise veya vücut zindeliği düşük ise çok sakatlanır böyle adamları almayın. Şimdilik aklıma gelen bunlar.
Eğer bunları uygularsanız oyuncularınız sakatlanmaz fazla. Yani ne kadar herkes şikayetçi de olsa bence böyle bir sakatlık sorunu yok.
Sadece bilinçsiz oyunu oynuyor çoğu arkadaş bu oyunu.