Quote Originally Posted by perpetua View Post
Fiziksel ozellikler icin 1-2 mac yeterli.
Teknik ozellikler icin bence 10-15 mac gerekli.
Zihinsel ozellikler icin ise minimum 1 sezon.
Zihinsel özelliklerin bir kısmı için evet ama teknik özellikler için çok katılmıyorum. Yani yukarıda da dediğim gibi elbette net olarak belirlemek için uzun süre izlemek gerekir. Ama atıyorum bi adamın dribbling özelliğini +- %10 hata payı ile belirlersiniz 3-5 maçta.
Heee 14 mü 15 mi 16 mı diye düşünürsünüz ama 10 mu yoksa 15 mi demezsiniz 3-5 maç izleyince. Bu da bi oyuncu hakkında yeterince fikir verir bence. Zihinsel özellikler için de bu durum aşağı yukarı böyle. Mesela off the ball ya da decisions, agression, bravery vs. Adamı 3-5 maç çıplak gözle izleyince bunlara 3 aşağı 5 yuları karar verebilirsiniz diye düşünüyorum ama elbette daha uzun süre takip edilmesini gerektiren kısımlar vardır.
Bunlar şahsi fikirlerim. Siz yıllardır bu işi yapıyorsunuz daha iyi bilirsiniz tabi. Ama tahminim bi oyuncuyu 3-5 maç izledikten sonra profilinin %90'ını ufak tefek hatalarla doldurabiliyorsunuzdur. İlerleyen zamanda belki oyuncuların az bi kısmında 1-2 özellik için ciddi yanılmış oluyorsunuzdur.