Originally Posted by
perpetua
Az sayida olan Altinordu taraftarlarindan birisi olarak acaba neden Altinordu'yu arastirmak icin talip olmadin?
Buna zamanim yok dersen, neden Altinordu icin acilmis arastirma bolumunde (
http://forum.turksportal.net/vb/forumdisplay.php?f=1397) sana gore hangi eksikliklerin/hatalarin oldugunu belirtmiyorsun.
Football Manager arastirmasini yapan arkadaslarin hepsi bu isi gonullu yapiyor. Eger bir takimin arastirmacisi yoksa, ekipteki diger arkadaslar bu acigi kapatmak icin ellerinden geleni yapmaya calisiyor. Ben arastirma ekibindeki herkesin yapabileceginin maksimumunu yaptigini dusunuyorum. Yani ekipteki herkesin isinin hakkini verdigine inaniyorum.
Eksik kaldigimiz sey ise arastirmaya destek olup gelistirmek yerine tribunden elestirme kulturune takilmamiz. Tribunden elestirmek yerine arastirmanin daha iyi olmasini isteyen herkesi sahaya davet ediyorum.

Ben şu an İzmir'de yaşamıyorum. O nedenle sene boyunca takımın en fazla 4-5 maçını tribünden takip edebiliyorum. Alt yapı maçlarını ise 1 dakika bile izleyemiyorum. Bu nedenle Altınordu gözlemciliğine başvurmam doğru olmaz, çünkü şu an için bu işi hakkıyla yapabilecek koşullara sahip değilim.
Yıllardır araştırma başlıklarına şöyle bir göz gezdiririm. Ancak çok fazla detaylı da okumuyorum çünkü sizin de dediğiniz gibi 3 büyüklerin taraftarlarının birbirleriyle ağız dalaşı şeklinde geçiyor açıkçası. Lakin bu başlığa ne zaman baksam fark ettiğim şey, bir takımının renklerinin yanlış girilmesi gibi bariz hatalar dışında, araştırma ekibinin hiçbir zaman hata yaptığını kabul etmemesi. Genelde bir oyuncu üzerinden yürütülen tartışmalar şöyle geçiyor:
-Birisi oyuncunun özelliklerinin yanlış yansıtıldığını, esasen şöyle olması gerektiğini söylüyor
-Araştırma ekibi neden öyle olmayacağını söylüyor
-Eleştiriyi yapan kişi oyuncuyu aynı ligden başka oyuncularla kıyaslıyor
-Araştırma ekibi, eleştiriyi yapan kişinin kıyasladığı oyuncularla o oyuncunun bazı istatistiki bilgilerini veriyor ve haklılığını ispatlıyor
-Eleştiren kişinin eleştirisinin dozu biraz düşüyor
-Araştırma görevlisi son noktayı kendisi koyarak şu tarz('Eleştirdiğiniz şu şu özellikler şu andaki hâliyle doğru, ancak finishing 1 düşürülüp crossing 1 artırılabilir) tamamen alakasız özelliklerde ufak oynamalar yapılabileceğini söylüyor ve tartışma bitiyor.
Lütfen bu dediklerimi suçlama olarak algılamayın. Maalesef piyasada FM'nin rakibi olmadığı için, güzel bir oyun oynamak istiyorsak bu istediğimiz oyunu el birliğiyle hep birlikte yaratacağız. Ancak bu noktada araştırma ekibinin başkanının da, tüm araştırma ekibinin yapabileceğinin maksimumunu yaptığını söylememesi gerekiyor bence. Demek ki yapmamışlar ki daha oyunun tam sürüm versiyonu çıkmadan başlık 10 sayfaya ulaşmış.
PTT 1. Lig'de bir takım yöneten arkadaşlar fark ediyorlar mı bilmiyorum ancak oyuncuların profillerinde çok az değişimler oluyor. Ayrıca, bir önceki yazdığım post'ta, geçen sene Altınordu'da tüm kulvarlarda 33 maça çıkan stoper Yusuf Abdioğlu'nun, FM 2015'te oyuna ofansif orta saha olarak eklendiğini yazmayı unutmuşum. Veya Cafercan Aksu örneği. Bu oyuncunun kariyeri, Galatasaray'dan ayrıldığından beri çok büyük çöküşte. Ancak hiçbir FM serisinde profilinde değişme olmuyor. Hâlâ herhangi bir Spor Toto Süper Lig'i 14. sırada bitiren takımda sırıtmadan oynayacak profil var. Veyahut Onur Demirtaş adlı oyuncu. Bu oyuncunun kariyeri de Adanaspor'dan ayrıldığından beri büyük bir düşüş içerisinde. Oyunda 3 senedir serbest diye hatırlıyorum, bunun 2 senesinden ise kesinlikle eminim. Ancak en az 2 senedir kulüpsüz bu oyuncunun profili hiç değişmeden duruyor. PTT 1. Lig'de gayet de güzel bir şekilde kesici ön libero olarak oynar. Oyuna çok fazla bakma fırsatım olmadı, o nedenle örneklerim böyle. Bir başka örnek Giresunspor'daki Vedat Muriqi. Son derece etkili bir oyuncu. Hava toplarındaki etkisi zaten yadsınamazken, hızı ve tekniği de hiç fena değil. Mücadele gücü üst seviyede. Ancak oyundaki profili çok kötü. Ki geçen sene 32 tane de resmi maç oynamış. Uzun lafın kısası, ne olur tüm yanlışlarınızı örtmeye çalışmayın. Burada yazılan her şeye göre profilleri edit'leyeceksiniz diye bir şey yok, ama hiçbirini de göz önüne almamazlık yapmayın.
Dipnot: Hatalı bulduğum oyuncuların profili için kendi takımlarının başlığı altında yorumlarımı yapacağım. Bu başlık araştırmayı genel olarak eleştirdiğimiz yer olduğu için bu yorumlarım için burayı seçtim.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."