gerçekten faydalı bir yazı olmuş paylaşım için teşekkür ederim.![]()
gerçekten faydalı bir yazı olmuş paylaşım için teşekkür ederim.![]()
güzel olmuş da taktik dosyası ya da talimatları gösteren resimler olsaydı daha iyi olurdu.
Hocam şuanda elimde fm 16 olmadığı için taktik dosyası paylaşamıyorum.Zaten her maç aynı taktikle oynanmaz.Sürekli rakibe , maçın gidişatına,elimizdeki futbolcu grubuna vs göre ufak değişiklikler yapmamız gerekiyor.Bu yıl forumu aktif olarak kullanmayı düşünüyorum.Geniş ayrıntılı rehberler hazırlamayı,bildiklerimi paylasmayı,taktik hazırlayıp burda anlatmayı düşünüyorum.
sağolasın 16 ya sahip olamadığını okudum, resimlerine bakmak istemiştim, merak etmiştim pas yüzdesinin bu kadar yüksek olmasını. bir de her maç ayrı taktikte oyuncuya farklı roller verildiğinde özelliklerde gerileme olmuyor mu?
Hocam her maç aynı roller, taktik olmazdan kastım şudur; maça normal olarak başlıyoruz. Örnegin rakip 3-5-2 ile dizilmiş. Muhtemelen 3-5-2 dizildigi icin bizim ortadaki zafiyetimizden faydalanmaya calisiyor.hemen orayı gözlemliyoruz. regista top cıkarırken baskı mı geliyor veyahut gizli liberoya top geldi mi basiyor gibisinden. bu analizler yaptıktan sonra ona gore rolleri degistirebiliyoruz veyahut dizilişimizi değiştiriyoruz. Rakip defansini geride kuruyorsa kanattaki oyuncuları daha ileri yapıp rolleri degistirebiliyoruz. Tabiki zihniyetimizde oyun tarzımızda yapıcaklarımızda fln değişiklik yok. sadece hem rakibe önlem alıyoruz.Veya rakibin yaptıgı diziliş veya taktiksel hatalardan faydalanmaya çalıyoruz.
Bunu iyi teknik adamlara baktıgımızdada görebiliyoruz. Mesela şu maça baktıgımızda tamamen taktiksel savaş seklinde geçti.hep rakibin zayıf kaldıgı veya rakibin zorladıgı bolgelere destek amaçlı yapılmıştır.
Gerileme olayına gelirsek eger bir oyuncunun özellikleri yeterliyse pozisyonu dışında oynatmak performansını arttırır.Mesela Lahm örnegini inceleyebiliriz.Gercekten bekleri defansif ortasaha olarak oynttıgımızda kontraları kesmekte hayati rol oynayabiliyorlar
https://www.youtube.com/watch?v=ThjHNRB0KTU
aslında futbolu zevkli kılan da böyle detaylar. En yakın zamanda rehberinizi bekliyorum. saygılar.