steam : aytekin79
Kesinlikle öyle sadece skor, taktik,pas vs odaklı oynamaktan çok organizasyonu iyi yapmak dogru zamanda dogru değişiklikleri yapmak daha önemli ve güzel. Futbolda zaman zaman görüyoruz.Başarılı takımlarin taktiğini alıp uygulamaya çalışan manajerler genelde başarılı oynayamıyor.Her takımda oyuncu grubu olsun pozisyon olsun vs farklıdır. Önemli olan takıma rakibe oyuna göre oynamak.Açıkcası bende sabırsızlanıyorum.Bildiklerimi paylaşmak , futbol konuşmak analizler yapıp fikir alışverişi yapmak güzel.Futbolun en çok konuşulması gereken yönü bu bence.
Hocam kesinlikle öyle.Bende zaman zaman topa yüzde 60 civari sahip oluyorum.Rakib topu vermemek için yüksek press uyguluyor ve kısmen başarılı olabiliyor.Fakat press uygularken sahada dizilişte taviz veriyor. Bu gibi durumlarda top hakimiyetini veyahut yapılan pasları fazla önemsemeyip , savunmanın arkasına koşu yaptırmaya çalışıyorum.Kanattaki oyunculardan birini ileri alıp fırsatçı kanat oyuncusu yapıp orayı zorlamasını istiyorum.Futbolun rakiple oynandığını hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. Başarılı takımlara veya manajerlere baktığımızda bunu görebiliyoruz.Rakip pas yaptırmak istemiyorsa hemen savunma arkası koşuları deniyorlar. Oyun içinde bu tür geçişleri yapabilmek için oyuncu grubu çok önemli.Bunların hepsini ayrıntılı rehberler şeklinde yazmayı düşünüyorum.Suanda yazabilirim fakat Forum Fm-16 rehberler olduğu için analizlerde fm 15 i kullanmak istemiyorum.
Hocam güzel bir maç olmuş senin adına gördüğüm kadarıyla ayağa paslarla oynanmış.Alan kullanımı gayet başarılı .Fakat bu maç yüzde 80 leri görebilirmiş.Ortalara baktığımızda 5/21 bi oran var ve zannediyorum ki çoğu top kaybı orda yapılmış.Skor avantajı yakaladıktan sonra daha az orta yap komutunu kullanmak faydalı olabilir. rakibi yıpratıp daha farklı skor elde edilebilirmiş.