Quote Originally Posted by Mamadou View Post
Oyun zor kabul etmek gerek. Önceki serilerde olduğu gibi DMC kullanmadan savunma yapmak zor olsa gerek. En azından kanatlı bir diziliş kullanıyorsanız DMC olmazsa olmaz. 4-2-3-1 oynatıyorum. Merkezde oynayan iki oyuncuyu MC pozisyonunda kullanmak istiyorum ama savunma dörtlüsü ile orta sahanın ortasında oynayan oyuncular arasındaki o boşluğu rakipler hallaç pamuğu gibi değerlendiriyorlar. Savunmayı yapabilmek için 4-2-3-1'de MC pozisyonunda oynayan iki oyuncuyu DMC pozisyonuna çekip oynatıyorum. Rakibin forvet oyuncuları yada forvet arkası oynayan oyuncularından ziyade rakibin etkili kanat oyuncularına markaj yapmayı dene/deneyin. Rakipler genelde kanattan gelişen ataklarla çok gol buluyorlar. Ve hep aynı dizilişi kullandığımız zaman belli bir sonra taktik çözülüyor. Hep aynı diziliş ile yürümüyor. A,B planı olacak. Maç oynanırken de hamleleri doğru yapmak gerekiyor. Mesela kenar komutları çok işe yarıyor...

Son olarak; boş verin hazır taktiği kendiniz taktik yapıp oynayın şu oyunu

DMC'yi bırak liberosuz savunma yapamıyorum yahu. iki stoper arkalarına da bir tane libero ile ite kaka 2.sezonda
Ipswich Town ile şampiyon oldum. 3.sezon yine ite kaka premier lig'te kalabildim şimdi 3'te sıfır ile sezona başladım resmen kafayı yiyecek durumdayım bir türlü istediğimi yapamıyorum. Halen kanattaki adamlar patır patır gol atıyor.