1 ile 16 arası toplam 16 sonuç

Konu: rotasyon nasıl yapılmalı?

Hybrid View

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Şu an yaptığım Dortmund kariyerimden örnek vermek gerekirse, rotasyon yaparken dikkat ettiğim en önemli nokta her maçta oynaması gereken kilit oyuncular. Toplamda kullandığım 26 adet oyuncum var. Bu 26 kişiden 1 as ve 1 yedek takım çıkartmak istesek ortaya şu çıkıyor;

As

Yedek

(Yıldızlılar regen)

Geriye kalan 4 oyuncu da Partick Herrmann, Dzenis Burnic ve 2 tane regen.

Normalde bu 26 kişiden 2 tane güçlü takım çıkıyor. Yani ligde sadece Yedek takımla oynasam bile çok sıkıntı yaşamam. Ancak as takımla bir maça çıktıktan sonra diğer maça genelde şu şekilde çıkıyorum;

Rotasyonda dahi feda edemediğim isimler Leno, Depay, Ginter, Douglas Santos, Passlack ve Lemar. Geri kalan 5'li sürekli değişiyor ancak bu 6 kişi kemik ve sakatlık olmadığı sürece değişmiyor. Depay'ın F9 pozisyonunda harikalar yaratması da rotasyonda Vietto'yu kesmemde büyük bir etken.

Quote Originally Posted by nfornirvana View Post
    Şu an yaptığım Dortmund kariyerimden örnek vermek gerekirse, rotasyon yaparken dikkat ettiğim en önemli nokta her maçta oynaması gereken kilit oyuncular. Toplamda kullandığım 26 adet oyuncum var. Bu 26 kişiden 1 as ve 1 yedek takım çıkartmak istesek ortaya şu çıkıyor;

As

Yedek

(Yıldızlılar regen)

Geriye kalan 4 oyuncu da Partick Herrmann, Dzenis Burnic ve 2 tane regen.

Normalde bu 26 kişiden 2 tane güçlü takım çıkıyor. Yani ligde sadece Yedek takımla oynasam bile çok sıkıntı yaşamam. Ancak as takımla bir maça çıktıktan sonra diğer maça genelde şu şekilde çıkıyorum;

Rotasyonda dahi feda edemediğim isimler Leno, Depay, Ginter, Douglas Santos, Passlack ve Lemar. Geri kalan 5'li sürekli değişiyor ancak bu 6 kişi kemik ve sakatlık olmadığı sürece değişmiyor. Depay'ın F9 pozisyonunda harikalar yaratması da rotasyonda Vietto'yu kesmemde büyük bir etken.
    tamamemen farklı 11 le çıkınca sıkıntı yaşıyodum bende artık bazı kilit oyuncuları sürekli oynatmaya çalışıyorum

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by ozanocal View Post
    tamamemen farklı 11 le çıkınca sıkıntı yaşıyodum bende artık bazı kilit oyuncuları sürekli oynatmaya çalışıyorum
    Bazı kilit oyuncuları sürekli oynatmak değil de rotasyonu normal lig maçlarda dahi 1-2 oyuncu ile sürekli yaparak her oyuncunun formda kalmasını sağlayabilirsiniz.

Şuanki kariyerimde yaklaşık ligde 17 maç 6 ŞL ve 3 kupa maçı geride kaldı 23 oyuncumu aktif olarak kullanıyorum. Bu 23 oyuncu da en az 6 maçta ilk 11 başladılar. 23 çok fazla değil diyeceksiniz ama zaten kadromda 23 kişi var

Şu ana kadar 1 sakatlık yaşadım. O da oyuncunun maçta omzu çıktı
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Her oyuncunun yedeklemesini iyi yapmak oyunda önem arz ediyor. Mesela tek forvet oynattığınızı var sayıyorum; forvet oyuncusunun yedeklemesini 1 oyuncu ile yapamazsın. En az 2 oyuncu ile forvet yedeklenmeli. Sakatlıklar aşırıya kaçmadığı sürece 25 kişilik kadro her türlü götürüyor.

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri