1 ile 15 arası toplam 15 sonuç

Konu: Tek Forvet

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by La BruJiTa View Post
    yahu bir arkadaşımla beraber Gabriel Barbosa yı karşılaştırıyoruz. O Tottenham ben RBL ile oynuyorum...Gabigol ikimizde de tek forvet ve Fırsatçı Golcü olarak oynuyor...Bende sezonda 15 golü zor atarken adamda 50 golü geçiyor bazen...ikimizinde sistemi 4-2-3-1...tamam takım talimatları,oyun içi dokunuşlar falan anlarımda bu kadar uçurum bana garip geliyor...İşin garip tarafı 2 yıl önce CArlos Fierro,geçen yılda Lukaku da aynı şeyleri yaşadık....Adamlar bana gelince basireti bağlanıyor resmen....Lukaku gibi adamın 40 maçta 5 golü oldduğunu bilirim ben ya...
    2 farklı kişinin aynı oyuncudan farklı verim almanızın birçok nedeni var bunlardan biri rolünü verdiğiniz oyuncunun etrafındaki oyuncu rolleri. Nasıl mı ? şöyle anlatayım;

Diyelim siz Gabriel Barbosaya 'Fırsatçı Golcü" rolünü verdiniz.Bildiğimiz üzere Fırsatçı golcünün oyun içindeki tercihlerinden en önemlisi savunma arkasına kaçarak gol bulmasıdır.Haliyle bu tercihi yapan bir oyuncunun en ihtiyaç olduğu şey savunma arkasına atılan yaratıcı paslar olacaktır.Siz Fırsatçı Golcü rolünü verdiğiniz forvetinizin etrafındaki oyunculara 'İçeri Kateden' Kanat oyuncuları rolleri verirseniz bu forvetinizin verimini azaltacaktır.Eğer kanatlarınız içeri kat eden profiline yakın ise forvetinize 'Sahte Forvet' rolünü verirseniz hem kanat oyuncularınız hemde forvetiniz oldukça yararlı olacaktır.Forvet oyuncusu defansı üzerine çekerek veya boş koşular yaparak, içeri kat etmek isteyen kanat oyuncunuza alan sağlayacaktır haliyle pozisyon bulacaksınızdır.Oyuncu rollerini ve etrafındaki oyuncularıyla beraber düşünerek doğru kombin ederseniz, oyunculardan alacağınız verim artacaktır.

Bir küçük dipnot daha eklemek istiyorum.Oyunculara vereceğiniz rollerde oyuncunun, 'Oyun içi tercihlerine' bakmadan vermeyin bir fırsatçı golcü oynatıyorsanız ve oyuncunun tercihlerinde 'Sırtı Kaleye dönük oynar' tercihi var ise o oyuncudan bu rolle başarılı olmasını beklemeyin.Fırsatçı golcünün amacı Gücünü, Dengesini, Hava hakimiyetini, kullanarak arkadaşlarına duvar olmak değil, Önsezisini,Konsantrasyonunu,Topsuz alanını,ve Top sürmesini kullanarak savunma arkasına koşular yapmaktır.
    Birkaç detay daha var müsait olduğumda tekrar yazarım.iyi oyunlar.

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

Quote Originally Posted by ozan42 View Post
    2 farklı kişinin aynı oyuncudan farklı verim almanızın birçok nedeni var bunlardan biri rolünü verdiğiniz oyuncunun etrafındaki oyuncu rolleri. Nasıl mı ? şöyle anlatayım;

Diyelim siz Gabriel Barbosaya 'Fırsatçı Golcü" rolünü verdiniz.Bildiğimiz üzere Fırsatçı golcünün oyun içindeki tercihlerinden en önemlisi savunma arkasına kaçarak gol bulmasıdır.Haliyle bu tercihi yapan bir oyuncunun en ihtiyaç olduğu şey savunma arkasına atılan yaratıcı paslar olacaktır.Siz Fırsatçı Golcü rolünü verdiğiniz forvetinizin etrafındaki oyunculara 'İçeri Kateden' Kanat oyuncuları rolleri verirseniz bu forvetinizin verimini azaltacaktır.Eğer kanatlarınız içeri kat eden profiline yakın ise forvetinize 'Sahte Forvet' rolünü verirseniz hem kanat oyuncularınız hemde forvetiniz oldukça yararlı olacaktır.Forvet oyuncusu defansı üzerine çekerek veya boş koşular yaparak, içeri kat etmek isteyen kanat oyuncunuza alan sağlayacaktır haliyle pozisyon bulacaksınızdır.Oyuncu rollerini ve etrafındaki oyuncularıyla beraber düşünerek doğru kombin ederseniz, oyunculardan alacağınız verim artacaktır.

Bir küçük dipnot daha eklemek istiyorum.Oyunculara vereceğiniz rollerde oyuncunun, 'Oyun içi tercihlerine' bakmadan vermeyin bir fırsatçı golcü oynatıyorsanız ve oyuncunun tercihlerinde 'Sırtı Kaleye dönük oynar' tercihi var ise o oyuncudan bu rolle başarılı olmasını beklemeyin.Fırsatçı golcünün amacı Gücünü, Dengesini, Hava hakimiyetini, kullanarak arkadaşlarına duvar olmak değil, Önsezisini,Konsantrasyonunu,Topsuz alanını,ve Top sürmesini kullanarak savunma arkasına koşular yapmaktır.
    Birkaç detay daha var müsait olduğumda tekrar yazarım.iyi oyunlar.

hocam eyvallah zaman ayırmışsın,bilgi ve birikimlerini paylaşmıssın takdir ve teşekkürlerimi sunarım.lakin; cm 00-01 den beri bu oyunu oynayan biri olarak hangi adamın nasıl rollerde oynayacağını,vayahut taktiksel diziliş ve komutların ayrıca oyuncunun ppm lerinin etkilerini az çok biliyorum. örneğin bu arkadaşım sol açık olarak lincoln sağ açık olarak gerson u kullanıyor..iki oyuncuda içe kateden hücum olarak oynuyor.burada ki örnekten yola çıkarak ceza sahası içindeki kalabalıklaşmanın sıkıntı çıkarması gerekirken (vurulan topun takım arkadaşına çarpması gibi) bir şekilde Gabigol atıyor. Bende ise sağda asensio solda diego jota ve amc olarak lincoln oynuyor.benim kanat oyuncularım ise kanat oyuncusu ve oyun kurucu oynuyor (asensio oyun kurucu) buna rağmen daha fazla orta ve ara pası denememe rağmen bu adam bende atmıyor..hele karşı karşıya kaçırdıkları ve boş pozisyonda dağlara taşlara vurması sonucu bu sezon sonunda 22,5 milyon gibi ucuz bir fiyata sattım kendisini

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri