Nereye yazacağımı bilemedim belki yeri burası değil ama genel bir -5 CA düşüşünü hak etmiyor mu ligimiz?
Nereye yazacağımı bilemedim belki yeri burası değil ama genel bir -5 CA düşüşünü hak etmiyor mu ligimiz?
Son 1 aydir ozellikle bunun karsilastirmalarini yapiyorum.
Milli takimlar bazinda bakarsak:
Kalecilerimizin CA'si 24 takim arasinda 15. sirada.
Beklerimiz 24 takim arasinda 14. sirada.
Stoperlerimiz 24 takim arasinda 19. sirada.
Merkez orta sahalar 24 takim arasinda 9. sirada.
Kanatlar ve ofansif orta sahalar 24 takim arasinda 10. sirada.
Forvetler 24 takim arasinda 13. sirada.
Hirvatistan'in sahaya cikan oyunculari ile bizim sahaya cikan oyuncular arasinda da ortalama 10 CA'lik bir fark var. En azindan veritabanindaki verilere bakarak Hirvatistan'a maglup olmamiz dogal.
Lig bazinda ise hemen hemen her yil -5 puan dusus yapiliyor, sonra transferler oluyor ve o -5'lik dususun etkisi ortadan kalkiyor.![]()
Euro 2016'ya gidebilmek için mucizeleri gerçekleştirdik. En iyi 3. olup turnuva geldik. Şuana kadar turnuvadaki bütün maçları izledim açık ara en kötü futbolu oynayan takım bizdik.
Galatasaray, berbat bir sezonun ardından Kazak takımı karşısında Avrupa Ligine gidebilmek için akla karayı seçti. Uefa'da ise kendi liginde yerlerde sürünen Lazio'ya karşı varlık gösteremeden elendi.
Yere göğe sığdıramadığımız Beşiktaş, Avrupa Liginde gruplardan çıkamadı. Keza Fenerbahçe de aynı şekilde.
Ben ligimizdeki oyuncuların, oyunda biraz da olsa şişirildiği kanaatindeyim. Uluslararası arenada aldığımız neticeler de onu gösteriyor.
Eee.. yani?
Bu yazdiklarini herkes yasadi, herkes gordu. Anlamli bir karsilastirma yapip faydali mi olacaksin?
Yoksa bazi sonuclar senin beklentilerinin disinda gerceklesti diye bizim beklentilerimizin de disinda gerceklestigini mi varsayacaksin?
Ligimizin yas ortalamasi 28. Alttan cikan oyuncu yok. Dogal olarak her yil bir cok oyuncu dusuyor.
Ancak bu dusen oyuncularin yerini yeni 28-30 yas bandinda yeni transfer edilmis oyuncular aliyor.
Yeni gelen oyunculari kafadan dusuremeyecegimize gore sezon sonunu bekleyip dusmesi gerekenleri dusuruyoruz.
Iki tane ornek vereyim.
Basaksehir'in transfer ettigi Napoleoni ligin en iyi 10 santraforu arasinda bir seviyede geldi. Ikinci yari kisacik sureler alarak oynadi. CA 125.
Kayserispor'da hic oynamayan Adnane Tighadouini ligin en iyi 5. kanat oyuncusu olarak geldi. CA 125.
Bu adamlar oldugu gibi kalsin. Ligde istikrarli bir sekilde oynayan, verimli olan adamlar dussun mu?
Iki ornek daha.
Bruma'yi Ispanya'ya yolladik, devre arasinda CA'si bizim yolladigimiz 125'ten, 137'ye cikmis. Hadir buyur ayikla. Ayni sekilde Amrabat'i 130 ile yolladik, 145'e cikarttilar.
Boyle daha bir cok ornek var.
Ve sen diyorsun ki daha da dusurun. Hangi nedenlerle? Hangi verilere dayanarak?
Takimlarin aldiklari basarisizliklari tekrarlamana gerek yok. Onlari herkes zaten biliyor.