Maç başına 8-10 direkten dönen top mevzuunu nereye bildirmemiz gerekmektedir?
Maç başına 8-10 direkten dönen top mevzuunu nereye bildirmemiz gerekmektedir?
Bundan emin degilim. Gaziantepspor gecmiste de kiralik getirdigi futbolcularla bir sezondan uzun sozlesmeler imzaladi ve TFF'ye boyle yansidi (en net ornegi Tabata).
Porto da transferi kiralik olarak acikladi.
Aslinda taraftarlarin sadakati oldukca dusuk. Bu da takim iyi gittiginde seyirci ortalamasinin yuksek, kotu gittiginde dusuk olmasini saglama amacli. Belki daha da dusurmek gerekli.** Galatasaray ile 12 de 12 yaptım buna rağmen kendi sahamda 27 bin seyirciye oynuyorum. Şuanda görüyoruz takım kazandıkça 40 bin kişi geliyor.. Bu ortalama için ayarlama yapabilirsiniz. En azından takım 3-5 maç kazanınca yada ligde yarışta iyi gidiyorsa 27 bin ortalama en azından 35-36 bin olsa.
Teşekkürler..
Devre arasinda bir duzenleme yapariz.
Arkadaşlar,
Henüz BETA aşamasında olan ve oyunun eksikliklerinin , hatalarının vs. tespiti amaçlanan bu süreçte;
Yapacağınız yorumları ve karşılıklı fikir alışverişini saygı çerçevesinde ve sadece ''benim söylediğim kesinlikle doğru, bunu bu şekilde yapın'' yaklaşımıyla yapmayınız.
Herkesin oyun, oyuncu profili, diziliş gibi detaylar hakkında farklı fikirleri olması normal..
@perpetua Ghilas ile ilgili net bir haber bulamadım ama Bruno Mota için Brezilya basını kiralık yazmış.
Tottenham ile oynuyorum. İlk sezonu bitirdim. Takımın 4-2-3-1 taktiğine yatkınlığı yarıyı anca geçti. Antrenörler sürekli 4-4-2 öneriyorlar en uygun taktik olarak. Senede oynadığı 50 maçın en az 30 tanesini canlı izlemesem inanacağım Tottenham'ın 4-2-3-1'e yatkın olmayan bir takım olduğuna.
Moussa Sissoko Newcastle United'da kanatta oynadığı için en verimli bölgesi kanat oyuncusu olmuş. Amenna ama Sissoko piyasaya orta saha oyuncusu olarak çıktı ve Newcastle ve milli takımda da orta saha oyuncusu olarak oynadı yıllarca. Ama oyunda orta sahada verimli olduğu hiç bir rol gözükmüyor. Yılların box to box'u kanat oyuncusu olmuş. Sadece kanat oynadığı maçlar izlenerek hazırlandı galiba profili. EURO 2016'da Fransa orta sahasında görev aldı ve ne kadar da verimli olduğunu izleyenler görmüştür. Bonservisini de 35 milyona çıkaran önemli bir de etkendi turnuvadaki "orta saha" performansı.
Fransa'nın turnuva basındaki maclardaki Sissoko'nun pozisyonuna göz atar mısın?
http://www.transfermarkt.de/frankrei...saison_id/2016
Ayrıca geçtiğimiz yıl 24 maç sağ kanatta oynamıs..
http://www.transfermarkt.com.tr/mous.../0?saison=2015
Arkadaşlar selamlar, oyun resmi olarak çıktıktan sonra oyuncularla alakalı gördüğünüz bireysel eksikleri ve önerileri forumdaki futbolcu tartışma bölümünde belirtebilir misiniz? Önceki sayfalarda perpetua dışındaki diğer araştırmacı arkadaşlar hiç gözükmüyor, yazılanlar okunmuyor denmiş. Şahsım adına burada sadece dediğim futbolcu tartışma bölümünde yazılanları takip edebiliyorum, haliyle forumda bir çok konu ve bir çok sayfa var yazı yazılan![]()
Ekstrem örnekler dışında çoğunlukla bu değer niye 15 o 12-13 olmalıydı şeklindeki fikirlerden çok mesela önceki sayfalarda bir arkadaşımız Kayserispor kalecisi Muammer'in kullandığı ayak bilgisini ve Nakoulma'nın asıl pozisyon bilgisini düzeltmiş, bunları not aldım. Ancak oyun çıktıktan sonra takım sayfalarının altına bu yorumların gelmesi bizler tarafından takibi de çok kolaylaştırınr. İyi forumlar, iyi oyunlar![]()
İspanya'da sporting gijon ile kariyerime devam ederken klübün yeni başkanının İbrahim Kızıl olduğunu görmek![]()
Herkese merhabalar,
Yapılan eleştirilere ve tavsiyelere cevap verilmesi, bir sohbet ve istişare ortamının olması beni de üye olup yorum yapmaya sevk etti. Trabzonspor'lu olduğum için sadece kendi takımımı inceledim, fazla da vaktim olmadı açıkçası diğer takımları incelemek için...
Onur: Bölge Hakimiyeti 13 (1-2 puan düşürülebilir)
Degaj, Elle Kontrol, Elle Oyun Başlatma 11-12-11 (1-2 puan arttırılabilir)
Liderlik 13 (15 olmalı en azından)
Kararlılık (15 olmalı en azından)
Agresiflik 11 (1-3 puan arttırılabilir)
Onur, hava toplarını ve defans arkasına atılan toplardaki çıkışlarını geliştirebilseydi mevcut yeteneği itibariyle dünya çapında bir kaleci olabilirdi.
Hangi özelliği olduğunu bilemediğimden yazamadım, geri paslara yapılan tek vuruşlarda da çok başarılı değil Onur, Tolga Zengin kadar olmasa da hatalar yapabiliyor, kısa düşebiliyor uzun pasları, bu özelliği ortalama seviyeye getirilebilir artık hangisi ise... Ayrıca Onur sadece refleksleri ile değil birebirde geniş durması ve alanı iyi kapatmasıyla da gol yemeyen bir kaleci, yani ani refleksleri yerine rakibin şutları bacağına koluna suratına çarparak kurtarıyor, "birebir" özelliği ise bu 15=>16 17 olabilir, pozisyon alma buna girmez zannediyorum ?
Zeki Yavru: Agresiflik Cesaret Çalışkanlık 13-15-14 (2 puan arttırılabilir, arkadaşımızın öne çıkan vasıfları bunlar zaten maalesef)
Teknik 12 (1-2 puan düşürülebilir)
Durica: Hız ve Hızlanma hariç genel olarak fiziksel özellikleri arttırılmalı diye düşünüyorum. Bilhassa Gücü en kötü 16 17 olmalı..
Liderlik 10 (3 4 puan arttırılmalı)
Durica şu anda TS savunmasını yöneten toparlayan emniyet subabı gibi çalışan ve takımın defans hattındaki tek güvenilir isim.
M.Yumlu: Konsantrasyon Markaj Güç 15-15-15
Mustafanın yukarıda belirttiğim özelliklerinin kötü olmasından ötürü hemen hemen her maç gollük pozisyon veriyoruz..Her maç adam kaçırır, basit hatalar yapar, farik vasfı hava toplarındaki başarısı olan bu arkadaşımızın söz konusu özellikleri 12 ler seviyesine indirilmelidir kanaatindeyim...Mustafa Trabzonlu olmasaydı zaten şimdiye kadar 10 defa yollanmıştı bu takımdan.
Mustafa Akbaş: Markaj ve Güç 15, 12'ler seviyesine indirilmeli..
Aytaç Kara: Özelliklerine "Uzaktan sık sık şutlar dener" eklenmeli. Arkadaşımız uzaktan sağlı solu anlamsız şutlarıyla taraftara saç baş yoldurur..
Güray: Çalışkanlık 15 (2-3 düşürülebilir aslında çalışkan bir oyuncu değil sahada?)
Ekici: Hız 9 Hızlanma 10 Bu verilerin arttırılması gerektiğini düşünüyorum, bilhassa topla ani çıkışlar yaptığında hızıyla rakiplerini ekarte edebiliyor ekici, bunu nadiren yapması bence yavaş olmasından değil gamsızlığından ve istikrarsızlığından..
Takım oyunu 14 (1-2 puan azaltılabilir) Keza topu ayağına aldığında bazı zamanlar ayağına yapışmış hissi verebiliyor bizlere))
Bero: Teknik 5? Bero'nun tekniği 9-10 seviyelerinde bence.
Abdülkadir: Güç 1 ? Üflesen uçar mı yani) en azından 4 5 olsun yahu yazıktır.
Muhammet Demir: Keşke bu profilin adamı olsa diyeceğim ama ... Fiziksel özellikleri hız ve hızlanma hariç 1 2 puan yükseltilebilir fakat bilhassa özel yetenek(15) Kafa Vuruşu (14) azaltılmalı..
Castillo'ya bence baştan aşağı bakılmalı, bu adam bu profili hak etmiyor..Tek tek yazmak istemedim nereden başlayacağımı bilemedim.
Uzun oldu k.bakmayın, umumi itibarla TS'yi kötü yöne iten değişiklikler önerdim bir Trabzonsporlu olarak fakat doğrusu bu. Bir de bu sene gelen yabancılar belki geldikleri ülkelerin araştırmacıları sebebiyle bu haldedir, eğer öyleyse ona bir lafım yok.
Marcelo bugün DM oynuyor. İyi izlesin araştırmacılar -> Passing, First Touch, Vision, Technique etc.
Merhaba nereye yazacağımı bilmediğim için buraya yazdım. Tek bir oyun alıp 3 arkadaş oynayabilir miyiz.
Guzel.
Bu istatistik sitelerinin uzun pas tanimi ne?
35 yard veya 32 metre.
Bir ceza sahasinin genisligi 44 yard veya 40 metre.
Ceza sahasinin kosesinden, orta sahanin yakin taraftaki tac cizgisine mesafe ise 37 metre.
Orta sahanin ortasindan, tac cizgisine pas 34 metre.
Yani istatistiki tanim dusundugun gibi forvet veya kanat oyuncusunun ayagina ceza alanina yakin adrese teslim pas degil. Genelde Marcelo'nun bu tip paslari havadan yere inmesi bir hayli zaman alan paslar oluyor.
Besiktas sahaya oldukca genis yayilan bir takim ve Marcelo ile Tosic'in arasindaki paslasmalar bile zaman zaman uzun pas oluyor.
Bu arada Marcelo ile ilgili bir bilgi daha.
Paslarinin %25'i yana ve geriye kullaniyor ve bu konuda Mustafa Yumlu ile beraber lig lideri.
Sivok: %24
Yalcin Ayhan: %23
Kana-Biyik: %23
Prochazka: %21
Tosic: %21
Epureanu: %20
Hakan Balta: %20
Dany: %20
Ahmet Calik: %19
Ali Turan: %19
Numan: %18
Ugur Demirok: %18
Chedjou: %18
Vukovic: %16
Mabiala: %16
Douglao: %15
Skrtel: %14
Kulusic: %13
Ismail Konuk: %13
Kjaer: %13
Durica: %13
Gaman: %12
Caner Osmanpasa: %12
Marcelo mecburiyetten orta saha oynadi bu mac. Bir zamanlar Servet Cetin'in ve Ibrahim Toraman'in mecburiyetten burada oynadigini unutmamak lazim. Selcuk Sehin'in paslarindan daha mi iyiydi Marcelo'nun? Selcuk Sahin mi daha iyi oyun kurdu? Yoksa Marcelo mu?
Başarı oranı ne bu istatistiğin? Mesela Caner Osmanpaşa %12 yan top atıyormuş, geriye kalan %88 dikine ama bunların % kaçı isabetli? Yine Beşiktaş'tan örnek verelim Tosic'in oranı daha düşük yani bu Tosic'in daha iyi bir pasör olduğu anlamına mı geliyor? Marcelo'nun olayı PPM le halledilmeli bence.Özellikleri 10-11 seviyesine çekilip 'Oyunun yönünü diğer kanada değiştirir' PPM'i eklenmeli.
Konuyu farklı yerlere çekip paragraflarca parçalayabilirsiniz artık. Sizin yazdıklarınızı okuyanlar da sanar ki, ben Marcelo'nun DM olduğunu falan iddia ediyorum.
Ayağı düzgün, topla ilişkileri iyi bir stoper ve bu oyuna iyi yansıtılamamış. Passing, First Touch, Vision, Technique vb. özellikleri hakettiğinden düşük dediğim zamanki cevabınızı paylaştım. Hepsi bu kadar.
Last edited by ttarlabasi : 28.Ekim.2016 at 23:57
Marcelo an itibariyle ligde en fazla topu kotu kontrol ettigi icin top kaybi yapan stoper.
Acaba neye gore topla iliskileri iyi?
Bu arada belki farkinda degilsin ama FM'de en fazla uzun pas denemesi beklenen stoperler Defansif Stoperler (eski adiyla Limited Defender) cunku pas verme konusunda pek becerili olmayan stoperlerden zorda kaldiklarinda uzun pas denemeleri istenir.
Ball-Playing Defender ise risk almasi beklenen savunma oyuncusu. Dripling de yapar, ara pasi da dener, 2-3 kisinin arasindan takim arkadasina pas da birakir. Bu tanima su anda uyan iki tane savunma oyuncusu var Turkiye'de. Birincisi Chedjou, ikincisi Ismail Konuk.
Hayal ettigin ile gercek bagdasmiyor.
Not: Durica'yi atlamisim. Ayrica Tosic de bek oyuncusundan donustugu icin o da BPD'ye cok yakin.
Bizim düşüncelerimiz hayal, senin uydurmaların kanun. Aynen böyle devam et.
Last edited by ttarlabasi : 29.Ekim.2016 at 00:47
Karşındakinin düşüncesini hayal olarak küçümsediğin birisinden nasıl bir tepki bekliyorsun? Bir de Marcelo hayranıymışım da o yüzden yazıyormuşum gibi bir imaj yaratmışsın.. Komik. Önce dönüp kendi çelişkilerine ve futbolu devamlı istatistikler üzerinden açıklama saçmalığına bakmanı tavsiye ederim. Uzatmaya gerek yok. Nasıl biliyorsanız öyle yapın.
Last edited by ttarlabasi : 29.Ekim.2016 at 01:29
Kendimi yanlis anlatmisim. Hayal kelimesini dusunceni kucumsemek icin kullanmadim. Hayalinde veya kafanda bir Marcelo var. Ancak bu Marcelo'yu Brezilyali arastirmacilar gormemis, Alman arastirmacilar gormemis, Besiktas arastirmasini yuruten arkadas gormemis, ben de gormedim. Kafandaki Ball Playing Defender rolune Marcelo'yu uyarlamaya calisiyorsun. Bunu desteklemen lazim.
Sadece pas ozelligi uzerinden gitsen, belki anlasacagiz.
Ancak Marcelo'ya sahip olmadigi meziyetler yuklemeye calistigini dusunuyorum.
bencede nasıl biliyorlarsa öyle yapsınlar bence araştırmacı arkadaşlar çok vicdanlı ve mantıklı konuşuyorlar.herkesi tatmin etmek çok zor özellikle takım fanatiklerini.
Mehmet Topal'ın top kapması 17 .
fakat istatistiklere baktığımızda Tolga Ciğerci maç başına Mehmet Topal'ın yaklaşık 3 katı kadar top kapmış. Mehmet Topal ise Tolga'nın yaklaşık 3 katı kadar top kesmiş.
Yani mehmet Topal'ın topsuz alan ve önsezisinin yüksek top kapmasının daha az olması lazım. Maçlarda da izlediğim kadarıyla Mehmet eskisi gibi gidip tackling yapmıyor. Tecrübesi çok arttığı için zaten önsezi sayesinde topu almış oluyor.
Yumlu'nun bile oyunda tackling'i 15 olduğu varsayarsak Tolga'nın tacklingi minimum 15 olmalı. Şu an ligde açık ara lider top kapmada.
Gol attıktan sonra hemen gol yiyorum , savunmalar çok çok kötü kalecilerde keza öyle
Tolga ile ilgili daha ilk sayfalarda yazmistim.
Bence yaptigi istatistik lig ortalamasinin cok ustundeki caliskanligina, her yere yetisen oyununa dayali.
Topal ise gittikce daha statik bir oyun oynayan bir futbolcu. 20'li yaslarinin basinda iki tac cizgisi arasinda her bolgeyi kapatabilen bir oyuncuyken artik daha dar alanda oynayabiliyor (yani work rate dustu). Artik Topal bir nevi on stoper oldu. Fenerbahce'de rakip ile daha cok ikili mucadeleye giren oyuncu Souza.
Galatasaray'da ise Tolga rakip ile ikili mucadeleye giren tek orta saha oyuncusu.
perpetua burada sen yukarıdaki soruya cevap vermiş mi oldun anlayamadım ben sanki cevabın sorulan soruyla alakalı olduğunu düsünmüyorum.
birde bir oyuncunun değerlendirmesini oyuncunun tüm hayatına bakarak mı yapıyorsunuz yoksa bir önceki sene ki performansına oynama sekline göre mi belirliyorsunuz ?
Dusko Tosiç'in profili gerçekten felaket olmuş. Başlıkta yazılana göre determination oyuncunun saha dışındaki tavırlarını daha çok belirliyormuş, peki ambitious, determined, balanced gibi kişilik özellikleri neden var? Hadi bunu yansıtıyor diyelim, Tosic'te determination 8 peki Work Rate neye göre 10? Yaşına ve kalın vücuduna rağmen sol bek oynarken her pozisyon gidip dönen, stoperken kendini kaptırıp öbür kaleye kadar topla gidip pozisyon arayan, oyunda eklenmemiş Dives Into Tackles özelliğine rağmen yere düştüğü anda her an kalkıp tekrar oyuna dönen adamın work rate'i 10 mu yani?
Hangi kismi anlamli gelmedi?
Tolga'nin her firsatta rakibe baski yapan, cok rakibe baski yaptigi icin cok top kapan bir oyuncu oldugunu (yani caliskanligina dayali oldugunu) yazdim. Ancak top kapma teknik becerisinin cok iyi oldugunu gozlemlemedim. Yani Tolga rakip ile her mac 40 defa ikili mucadeleye giriyorsa, Topal daha geride ve daha statik oynadigi icin 10 defa ikili mucadeleye giriyor. Bu durumda ikisinin de top kapma becerisi ayni olsa bile Tolga'nin, Topal'dan daha fazla top kapmasi cok dogal.
Her ikisi de.birde bir oyuncunun değerlendirmesini oyuncunun tüm hayatına bakarak mı yapıyorsunuz yoksa bir önceki sene ki performansına oynama sekline göre mi belirliyorsunuz ?
Futbolcular yaslandikca kolay kolay teknik ozelliklerini kaybetmezler. Ancak zihinsel ozellikler ve fiziksel ozelliklerin degismesiyle oyun stilleri ve saha icinde aldiklari roller de degisir.