Merhabalar

Bu sene de oyunu ön siparişle satın aldım ve beta'yı deneme fırsatım oldu. Her sene olduğu gibi Fenerbahçe ile ilk kariyer denememe başladım. Kadromu korudum fakat gerek sakatlıklar gerek taktiğimi oturtamamam sebebiyle ilk yarı bitmeden lige havlu attık. Beşiktaş sadece bir maçta berabere kalarak puan kaybetmişti. İkinci denememde bu sefer yüksek maaş alan oyuncuları gönderip daha mütevazı bir kadro kurmayı denedim. Bu sefer de taktiğimi Fernandao üzerine kurdum ve alternatifini takıma katamadım. 10. haftada sakatlanınca RVP yerini dolduramadı ve yine Beşiktaş 15 galibiyetle devre arasına girince bu denemem de başarısız oldu.

Bu 2 başarısız denemeden sonra oyunun tam sürümü çıktı ve yeniden Fenerbahçe ile kariyere başladım. Stoch, Van der Wiel ve Emenike'yi yolladım. Premier Lig'den birkaç genç oyuncu kiralayıp sezona başladım. Şampiyonlar Ligi'nde Rostov'u eledikten sonra Lyon'u içeride 3-0 yeniyorken 90+4'te gol yedim. Bu andan sonra 2. maçta ne olacağını tahmin etmek çok kolaydı. 2-0 yenilerek elendim. Ligde Beşiktaş erkenden farkı açtı ve sezon boyunca 3 puandan aşağı yaklaştırmadı beni. UEFA'da ise grubu 2 puanla bitirerek elendim. Ligi Beşiktaş 75 puanla şampiyon tamamlarken ben 61 puan alabildim. Sezon sonunda kovulmayı beklerken yönetim 3 yıllık sözleşme önerdi, bunda takımın finansal durumunda yaptığım kuvvetli iyileştirme etkili oldu. Bir nevi "küçülerek büyülmek" idi hedefim.

İkinci sezona başlarken Charlie Taylor, Jordi Masip, Hilbert, Zuculini, Zelalem ve Gedoz'u Bosman kuralıyla bonservissiz olarak takıma kattım. Yüksek ücret alan birkaç oyuncuyla daha yolları ayırdım. Kjaer'den iyi bir bonservis ücreti kazandım. Avrupa'da Tottenham'a elenerek UEFA gruplarına kaldım. Grubu son maçta puan kaybederek 2. bitirdim ve ilk turda Porto'ya elendim. Ligde ise Beşiktaş yine fırtına gibi başladı lige, ben 3-4 maçta 1 puan kaybederken onlar farkı sürekli açtı. Trabzonspor da çok iyi performans gösterince lig şu sıralamayla bitti: Beşiktaş - 75 puan, Trabzonspor - 68 puan, Fenerbahçe - 61 puan. Çok iyi bir 4-2-3-1 oturtmuştum fakat hiç bütçem olmadığı için kaliteli genç oyuncular da kiralık olarak gelmek istemediği için 3 vasat genç forvet kiraladım, ligde toplamda 5 gol atabildiler. Bu nedenle şampiyonluğa ulaşamadım.

3. sezona başlarken Charlie Taylor'u 14 milyona liverpool'a sattım. Güzel bir bütçe oluştu elimde ve uzun araştırmalar sonucu bulduğum kaliteli regenleri takıma kattım. Takımın 10 senesi garanti olarak görünüyordu. Lige başladım, 8 haftada 4 galibiyet 4 beraberlik aldım. Beşiktaş 8'de 8 yapınca oluşan 8 puanlık farkı asla kapatamayacağımı anladım ve istifa ettim. 1 seneyi boş geçirdikten sonra PTT 1. Lig'de oynayan Alanyaspor ile anlaştım, şu an devam ediyorum bakalım