Kendi taktiğimden yola çıkarak anlatayım, Denizlispor ile ilk yıl ptt'de kiralık serbest transferler ile bu taktik dizilişi ile oynadım, çeşitli denemeler ile en iyi bunda sonuç aldım çünkü, ilk yarı 5. sırada bitirmiştim, daha sonra iyice düzenleyerek 2. olarak ligi bitirdim ve neredeyse aynı takım ile ve ekstra kiralık iyi oyuncular ile 2. sezonumda ve ilk süper lig yılında şampiyon oldum. Bunları taktiği nasıl faydalı kullandığımı anlatmak için yaptım, şöyle ki;

Bekleri sürekli ileri çıkıp orta yapan özellikte kullandım ki o türde top sürebilen ve orta yapabilen bekleri aldım veya kiraladım. Defansları hızlı ve güçlü oyuncular olarak kiraladım biri toplayıcı diğeri standart özellikte kullanıldı. İkili orta sahada biri savaşçı orta saha diğeri defansif oyun kurucu olarak görev yaptı, kanatlar ise ofansif orta saha sol sağ destek komutundaydı, forvet arkasını önce ofansif orta saha olarak görevlendirdim verim alamadım, daha sonra sahte forvet yaptım ve çok verim gördüm öyle bıraktım, forvet ise yaratıcı forvet konumunda oynadı, standard ve dengeli, orta saha biraz daha ileride, ofsayt taktiği açık, sol ve sağ kanadı kullan, karışık orta ve rakip sahaya paslaşarak gir ile takım talimatımı tamamladım. biraz daha hızlı oyun ile de daha akıcı oldu takım. Ancak dediğim gibi 2. yarı kiralık oyuncularım taktiğime sanırım tam oturdu ki çok rahat galibiyetler aldım.

Süper lige de aynı taktik ve daha kaliteli oyuncular ile devam edim 1 puan farkla başakşehirin önünde şampiyon oldum. Ertesi yıl ise yani şuanki dönemde sahte forvet olayını mı çözdü yapay zeka bilemiyorum çok zorlanmaya başladım, orta saham top kaybı yapar oldu ve taktiksel değişikliğe gittim. Sahte forveti çıkarıp defansif orta saha pozisyonunda savaşçı ortasaha olarak görevlendirdim, defansif oyun kurucuyu daha ileri çıkması için ofansif oyun kurucu yaptım ve diğer savaşçı orta sahayı da iki yönlü orta saha yapıp diğer oyuncuları aynen bıraktım, şuan takım çok iyi oynuyor ki über oyuncularım yok ama en azından ilk 11 sisteme tam uygun oyuncular.

Umarım bunlar faydalı olur. İyi oyunlar.