Bende fm 2006dan beri bilgisayarımda oynarım. 2007-2008den beri türksportal ve daha sonrasında fmgrsphicsi tskip ederim. Eskisi kadar popüler olmamasının sebebini tamamen real futbolla paralel görüyorum. Futbolda 2000lerin başında daha zevkli değil miydi? Birçok takımın kendine ait tanımlanamaz bir büyüsü vardı. 2000 lerin başındaki yıldızlar topluluğu lazio nun yerini tutar mı msnchester city? Pogba lı zlatanlı manu tutar mı scholes li gary neville li manu nun yerini? Oyuncularda çok başkaydı o zaman. Bire bir kıyaslandığında cavani trezeguet ten dahs komple daha iyi bir oyuncu olabilir ama hangi isim bizi daha çok heyecanlandırıyor? Lewandowski ya da agüero ikilisi henry ve shevchenko heyecanı yaratıyor mu? Chellini li bonucci li juve defansı son yıllarda görülem en iyi defanslardan ama verir mi thuram ın zevkini? Ronaldo ve messi ayrı o ikisini bir kenara koyuyorum. 2000-2007 arası futbol 2010-2017 arası futboldanda futbolculardanda takımlardanda daha zevklidir. Evet mesut ta alexis te pires ve ljunbergtem daha iyi olabilirler ama o eski highbury atmosferini yaşatibilirler mi? Asla.
Ben açıkçası o zamanlardaki futbolu çok çok daha fazla seviyorum. Belki de ulaşamadıgımızdan. Hangimiz 1 gol bile kaçırmamak için kaçta başlayacagını bilmedigimizden saatler öncesinden oturmadık trt3 ün başına avrupadan golleri izlemek için. Nasıl bir heyecandı del pieronun attığı bir golü izlemek. Belki şuan ki topçular daha iyi ama o kadar kolay ulaşıyoruz ki. Belki de ulaşana kadar emek harcadığımız için eski futbol daha güzeldi.