Milan'dan Tatsız Son (37. Hafta ve 38. Hafta)

Evimizde Milano derbisinde Inter'i ağırladık ama Kucka'nın erken kırmızı kartına Donnarumma'nın kötü performansı eklenince şampiyon olarak çıktığımız maçta ağır bir yenilgi aldık.

Ligin son maçında ise Napoli'ye karşı Donnarumma'nın hatalı bir şekilde yediği golle geriye düştük. Sonrasında Guidetti ile beraberliği yakaladık. Şampiyona yakışmayacak bir şekilde tamamladık ligi.

37. Hafta - vs Inter (E)

38. Hafta - vs Napoli (E)

Şampiyon Milan, Berlusconi Memnun

Beklenti Avrupa Ligi'ne katılmak iken şampiyon olmamız kulüp binasındaki yüzleri güldürdü.

Şüphesiz şampiyonluğumuzda güzel fikstürümüzün büyük katkısı oldu. Resimde işaretlediğim kısımda üst üste (Lazio ve Roma'yı ayrı sayarsak) oynadığımız rahat maçlar takıma büyük bir momentum sağladı.

Bacca Seri A Yılın Oyuncusu ve Yılın Yabancı Oyuncusu Oldu

Seri A Yılın Takımı

Milan Taraftar Ödülleri

Taraftarların yılın oyuncusu seçtiği Gustavo Gomez, benim de bu sezon en çok memnun olduğum oyuncu oldu. Ligde 38 maçın 36sında forma giyen Gustavo 7.38'lik bir ortalama yakaladı. Sezonun takımında yer almasını beklerdim ama almaması şaşırttı.

Milan'da Başı Çeken Oyuncu İstatistikleri

Milan'ın Sezon Özeti

Oyuncu Değerlendirmesi

Ligde en çok forma giyen 10 oyuncuyu derledim.

Donnarumma sezon boyunca tüm maçlarda forma giydi. Antrenmanlarda da iyi çalıştı ve kendini geliştirmeye devam etti. Hayal kırıklığı yaşattığı zamanlar oldu ama tecrübelendikçe çok daha iyi bir performans göstereceğine inanıyorum.

Savunma hattında Romagnoli ve Gomez değişilmez isimler oldular. Çok özverili çalışıp çok başarılı bir sezon geçirdiler. Romagnoli ile Real Madrid ve Barcelona ilgileniyor. Satmak istemiyorum ama çok iyi bir teklif yaparlarsa elimizde tutamayabiliriz. Sağ bekte ise De Sciglio'nun göstediği performans beni memnun etti. Devre arasında Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istediğini söylemişti, ona karşı sözümüzü tuttuk.

Orta sahaya gelir isek ne kadar fazla kart görse de Kucka fiziksel üstünlüğü ile takımımıza büyük güç kattı. Witsel de devre arasında aramıza katıldı ve çok kritik maçlarda iyi işler yapmayı başardı. Bu iki oyuncuyu önümüzdeki sezonlarda da takımda tutma niyetindeyim. Genç Locatelli'ye elimden geldiğince fırsat verdim, çok iyi oynadığı maçlar oldu, vasatı aşamadığı maçlar oldu. Honda ise Witsel gibi çok kritik maçlarda çok önemli işler yapmayı başardı ve sezonu 11 gol ve 5 asist ile tamamladı. Daha fazla asist yapmasını bekleyebilirdim ama beklentiden fazla gol atmayı başardığı için sıkıntı görmüyorum.

Forvet hattında tartışmasız en iyimiz ve takımın gol yükünü sırtlayan Carlos Bacca oldu. Attığı gollerin yanı sıra önemli asistler de yapmayı başardı ve İtalya'da yılın oyuncusu seçildi. Takımdan ayrılmak istiyor, takımda tutmak isterdik ama yaşlanıyorken iyi bir teklif gelirse ayrılmasına razı olacağım. İkinci devreye yaklaşırken Bonaventura'nın ayrılmasıyla forvette daha çok forma şansı bulan MBaye Niang da iyi bir sezon geçirdi. Attığı gollerin yanı sıra yaptığı kritik asistler önümüzdeki sezon yerini garantiledi. Antrenmanlarda da iyi çalışan Niang'ı Tam Forvet rolü ile oynattım.