Bu sıkıntıyı ben de yaşadım ki hala yaşıyorum nadiren de olsa. Topa sahip olup maça hükmediyor gibi görünseniz de üretken olamadığınızda sizin oyuncular gerilmeye ve oyundan düşmeye başlıyor. Uzaktan şutlar deniyorlar özellikle son 20 dakika. Rakip ise sizin oyun üstünlüğünüzü kabul edip daha katı savunma yaparak kontraya çıkmaya çalışıyor. 1-2 pozisyon bulsalar da atıp maçı alıyorlar.
Şayet topa sahip olan, çok pas yapan bi takımsanız üretken olmak durumundasınız. Ataklar sonuçsuz kaldıkça oyundan düşüyorsunuz. Rakip de daha çok cesaret buluyor. Gerçek futbol da böyle. Oyunda sadece biraz daha abartılı.
İlk tavsiyem ön tarafta mutlaka daha üretken olacak değişiklikler yapmanız. Çünkü gol bulduktan sonra topa sahip olmaya devam ederseniz rakibin direnci kırılıyor.
İkinci tavsiyem de savunmanızı hızlı, konsantrasyonu ve önsezileri yüksek oyunculardan kurmanız. Ve libero kaleci kullanmanız (tabi kalecinizin ani çıkış, hızlanma, birebir gibi özellikleri iyiyse)

Ayrıca ben de eskiden savunma bloğunda sadece 2 stoper kullanır bek yerine wb kullanırdım ancak son 2 seride başarılı olamadım bu şekilde. 3 stoperli bi sisteme ya klasik 4lü savunmaya dönmeyi deneyebilirsiniz. Ve ayrıca dm kullanıp mevkinden ayrılma talimatı verebilirsiniz. En azından ani ataklarda rakibi karşılayıp savunmanıza yerleşecek zaman yaratabilir.