1 ile 30 arası toplam 236 sonuç

Konu: FM 2017 - 17.3.0 Güncellemesi ve Düzeltme Yaması (Yama ilk mesajda)

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Burak Akmanoğlu View Post

Son 3 sezonda 3 kez lig kazanmışız 1 kez de Avrupa da kupa gelmiş ama satılan kombineye bak

Tamam anlıyorum sırf gerçeğe uygun diye yapılıyor bazı şeyler de sırf 1 sezonda kombine sayısı düştü diye o kadar abartmışsınız ki 3 sezonda geçse toparlayamıyorum...
    Kombine sayisinin dusuk olmasinin Fenerbahce'ye pek bir etkisi olmamasi lazim.
    Veri tabaninda:
    Kombine fiyati 3200 TRY
    Bilet fiyati 125 TRY

Sezon icinde 25 tane ic saha maci oynandigini varsayarsak (17 lig + minimum 3 tane kupa + 5 avrupa kupasi)
    Kombine bileti alanlarin mac basina odedigi ortalama fiyat = 3200 / 25 = 128 TRY

Yani kombine bilet almak ile mac mac gidip bilet almak arasinda pek fark yok.
    Takim basarili oldugu ve ortalama seyirci sayisi bu basarilar sonucu yukseldigi surece kombine bilet sayisinin az olmasinin bir zarari yok.

Hatta eger kupalarda da basarili olursan (yani daha fazla ic saha maci oynarsan), daha fazla kombine satarak kazanabileceginden daha fazla gelir elde edebiliyorsun.

Genelde kombine satmanin nedeni sezon icinde seyircinin bilet satin almama riskini asgari seviyeye indirmek. Bu nedenle kombine almak, genelde her maca ayri ayri bilet almaktan cok daha ucuz.

Nesil
    2006
    Yer
    https://t.me/pump_upp

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kombine sayisinin dusuk olmasinin Fenerbahce'ye pek bir etkisi olmamasi lazim.
    Veri tabaninda:
    Kombine fiyati 3200 TRY
    Bilet fiyati 125 TRY

Sezon icinde 25 tane ic saha maci oynandigini varsayarsak (17 lig + minimum 3 tane kupa + 5 avrupa kupasi)
    Kombine bileti alanlarin mac basina odedigi ortalama fiyat = 3200 / 25 = 128 TRY

Yani kombine bilet almak ile mac mac gidip bilet almak arasinda pek fark yok.
    Takim basarili oldugu ve ortalama seyirci sayisi bu basarilar sonucu yukseldigi surece kombine bilet sayisinin az olmasinin bir zarari yok.

Hatta eger kupalarda da basarili olursan (yani daha fazla ic saha maci oynarsan), daha fazla kombine satarak kazanabileceginden daha fazla gelir elde edebiliyorsun.

Genelde kombine satmanin nedeni sezon icinde seyircinin bilet satin almama riskini asgari seviyeye indirmek. Bu nedenle kombine almak, genelde her maca ayri ayri bilet almaktan cok daha ucuz.
    Gerçek hayatta kulüpler böyle bakmaz ki olaya. Oh iyi ki kombine satmadık sezon içi daha çok para gelir diyen bir yönetici hayal edemiyorum ben.
    Hata olduğu çok açık.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by martymcfly View Post
    Gerçek hayatta kulüpler böyle bakmaz ki olaya. Oh iyi ki kombine satmadık sezon içi daha çok para gelir diyen bir yönetici hayal edemiyorum ben.
    Hata olduğu çok açık.
    Kombine sayisinin cok degisken olmamasinin hata olmadigini yazmadim.
    Ingilizler, ve bu nedenle de oyunun kodu, bizdeki gibi birden yukselen ve birden dusen kombinelere aliskin degil. Bu nedenle kombine sayilari, veri tabaninda basladigi gibi devam ediyor.

Eger uzun vadede gercekci olsun diye veri tabaninda kombine sayisini yuksek tutsak, seyirci ortalamasi artacak ama gelirlerde cok ufak degisiklik olacak. Cevabi yazarken tercih edilecek sonucun bu olmadigini gostermek istemistim.

Mesaj Yetkileri