Quote Originally Posted by byvirus View Post
Oyuncu sadece sağ ayağını kullanıyor bu nedenle sol açıkta kanat rolünü verirsen tam randıman alamazsın. Kanat olarak oynatacağın oyuncu hangi kanatta oynuyorsa o ayakla oynamalı. İç forvet içinde tam tersi.
Ben sanırım hala demek istediğimi anlatamadım. Bu adam sağ açık. İlk resimde görülüyor ki bu arkadaş sağ açıkta ki herhangi bir rolde %100 olarak oynadığı için sağ açık bölgesi ''açık yeşil'' olarak belirtilmiş.Yani diyor ki ''kardeşim ben sağ açıkta belki kanat belki iç forvet belki on numara ya da raudmauter olarak %100 performansla oynayabilirim bu benim doğal mevkiim.'' Fakat 2. resimde de sol açık olarak yine belirtilen rollerin herhangi birinde %100 oynayabildiği için ''açık yeşil'' bir renkte gösterilmiş. Fakat bu eleman sol açıkta hiç bir rolde %100 le oynamıyor.Anlatmaya çalıştığım sol açıkta hiç bir rol de %100 le oyanayamayan bu adamın profilinde sol açık mevkiisi NEDEN açık yeşil olarak gösteriliyor. Ben adamın raporlarına bakmadan sol açıkta Valbuena ya alternatif olur diye kiraladım. Eğer hiç bir rolde tam olarak yararlanamayacaksam neden turuncu,sarı, ya da farklı bir renkle gösterilmemiş.