Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
2. sezonu da bitirdim. Garip bir FM, kesinlikle bunu söyleyebilirim.

Scouting kısmı kökten değişmiş ve kötü olmuş. Hala alışamadım. Eskiden bol bol potansiyeli iyi genç bulurdum, hangisini alsam diye kafa patlatırdım; şimdi, 18 scout doğru düzgün adam bulamıyor. 2 yılda bir adam bulabildim ve hemen aldım. Eminim kaçırdığım çok kişi vardır. Nerede hata yapıyorum anlamadım. Oyuncu arama ekranına ulaşmak da işkence, aramayayım lanet olsun diyorsun resmen Geçmiş yıllarda en çok kullandığım bölümlerdendi artık giresim yok. Scouting kısmında da başka bir şey deneyeceğim, direkt kıtalara göndermeyi denedim ama bir şey bulamadılar. Eskiden bulurlardı. Ülke ülke gezdiririm artık.

3D'yi komple kapatamama olayı tam bir facia. Ben 3D'yi görmek istemiyorum kardeşim, yok kupa kutlaması yok ısınma falan Neden var olan özelliği kapatırsın anlamıyorum gerçekten. 3D gereksiz yere kasma yapıyor bilgisayarda. Yapacak bir şey, ne diyelim.

Maç motorunda ve AI konusunda ise ciddi sıkıntılar var gibi. İşin teknik kısmından bahsetmeyeceğim, yeterince iyi açıklayamam zaten; o yüzden sonuçlardan bahsedeceğim. Oynayanlar fark etmiştir diye düşünüyorum. İlk sezon Fenerbahçe küme düştü demiştim. İkinci sezonda Galatasaray ile ŞL şampiyonu oldum. Ulusal olan reputation bir anda dünya çapında oldu. ŞL'yi almama rağmen teknik direktör olarak ikonlara bile giremedim, hala favori personelim. Geçmiş oyunlarda dünya çapında olmak çok zordu, ŞL'yi alınca da en azından ikonlara girebiliyordunuz.

18.0.3'de personel arama ekranında as takım için, genç takım için teklifi kabul edebilecek personelleri filtreleyebiliyorduk. Artık gitmiş FM yazılımcılarının kafası farklı çalışıyor sanırım. Sevmiştim o özelliği, neden kaldırdınız

Menüler gereksiz şekilde karışık.

Hiç mi iyi bir şey yok, var. Takım hiyerarşisi olayını beğendim. Oyuncularla iletişimim hep kötü oluyordu ve takım morali durduk yere kötü olabiliyordu (sözleşme isteyenler olsun, oynamak isteyenler olsun vb.). Şimdi takımın liderlerine sorunu çözdürebiliyorum. Dressing room atmosphere sürekli %100 gidiyor bu sayede bu da başarılı olmanızı kolaylaştırıyor.

FM 2008 favori oyunumdu. Tam 10 yıl sonra FM2018'den de bu yüzden umutluydum ama adamlar iyi çalışan yerleri bile bozmuşlar Kişisel fikirler bunlar, zevkler ve renkler tartışılmaz ama ilk etapta oyunu beğendiğimi söyleyemeyeceğim.
Hocam 2.sezondan nasıl ŞL şampiyonu oldunuz ya? Fenerbahçe'yle resmen oynayamıyorum. Aşırı zor olmuş ya da ben bir yerlerde hata yapıyorum. Halbuki çok ekstra bir şey yapmıyorum. 4-2-3-1'e göre takımı ayarlayıp, gerekli bir kaç talimatı verdikten sonra yolluyorum sahaya. Yok ama olmuyor