Ben hala bir taktik oturtabilmiş değilim. Hazır taktik kullanmak istemiyorum. Ama oyunu beğendiğimi söyleyebilirim.
Ben hala bir taktik oturtabilmiş değilim. Hazır taktik kullanmak istemiyorum. Ama oyunu beğendiğimi söyleyebilirim.
Bence elindeki kadroya göre taktik kur. Mesela beşiktaşla oynuyorsan her mevkide iyi oyuncular var ofansif kısa pasa dayalı bir oyun oynardım. bütçesi kısıtlı bir takımla oynuyorsan ve defans oyuncuların yavas fakat iyi kontra oyuncuların varsa kontra oynayabilirsin ama ben her türlü ofansı tercih ederim çünkü defansif oynayınca çok berabere kalabilirsin önemli olan yenilmemek değilde daha çok puan toplamak.Ayrıca alternatif taktiklerinde olsun bu maç içinde taktik değiştiğine takımın uyumunu artırır mesela takımın hep 4-2-3-1 oynuyor ama sen maç içinde 2 forvetli oynayacağın zaman olacak ona görede 2. taktik kur ve takım o taktiğe de alışsın birde ben çok zayıf takımlarla oynarken amc pozisyonumda yedek oyuncum olmazdı bir taktikte amc siz yapardım o oyuncuyu çıkarınca taktik değişikliğine giderdim
Yalnız değilmişim taktik oturmama konusunda. Ben de uğraştım taktik oturtmak için ama olmadı nedense. Kadromdaki yedek oyuncumu alsam bile yatkınlık bozuluyor bu da taktiğin etkinliğini baltalıyor. FM 2017'de yatkınlık bi' kere tam oldu mu öyle devam ediyordu sezon sonuna kadar. Bunda bir oyuncu değişikliği bile yatkınlığı etkiliyor. Ben kendim yapamıyorum bu taktik işini, hazır taktik deneyeyim dedim ama hazır taktik ile bile çok zorlandım nedense. Hazır taktik de çözüm değil.![]()
Forumlarda okuyorum. Benim senin gibi taktik oturtamamış kişiler hazır taktikleri denemelerine rağmen yinede başarılı olamamışlar. Çok garip. Her türlü taktiği denedim ama yinede bir taktik oturtabilmiş değilim. İşin garip tarafı 16 ve 17'de kullandığım taktik Touch'da işliyor ama oyunun orijininde hiç bir şekilde işlemiyor. Bir tek üçlü savunma biraz iyi ama ondada sonuçlar istediğim gibi istikrarlı değil. Üstte arkadaşın verdiği diziliş bence oyunda işleyecek en güzel taktik olabilir. Şu oyunda benim çok beğendiğim diziliş olan 4-2-3-1'i kullanabilen varsa gerçekten helal olsun. 4-2-3-1 hiç bir şekilde işlemiyor. Kanatlardan oynattım, göbekten oynattım, ceza sahasına uzun oynattım, önde pres yaptırdım ama 4-2-3-1 ile başarılı olabilmiş değilim. Bide 4-2-3-1'in, 4-4-2'nin kanat oyuncuları fazla geriye destek vermiyorlar. İlerideki dörtlü hep hücumu düşünüyorlar. 6 kişide maalesef oyunda takım savunmasını kaldırmıyor.