Quote Originally Posted by serwan View Post
Çok fazla oynama fırsatım olmadı ama ilk gözlemlerim şu şekilde.
Kanat ortaları eskisi kadar hedefi bulmuyor. Genellikle rakip tarafından karşılanıyor. Yani kanat hücumu ağırlıklı taktikler yerine göbekten oynamak tercih edilebilir geldi sanki. 3lü savunmalar ise eskiye oranla daha başarılı sanki.
Bunlardan yola çıkarak şu şekilde bir dizilişin başarılı olabileceği kanaatindeyim. Benzerlerini deneyen varsa düşüncelerini almak isterim.

---------X-----X---------
------------X------------
---------X-----X---------
X-----------------------X
-----X------X------X-----
Aynı dizilişte ilk sezon Liverpool ile ligde averajla 2'nci, şampiyonlar liginde finalde portoya kayıp, diğer kupalardan da erken elendim. 2.sezon ligde 10 puan farkla şampiyon, şampiyonlar liginde 1.eleme turunda elendim, diğer kupalarda yine erken elendim. Tabi oyun içinde ve maçlara göre geniş-dar savunma önde-geride ve oyun anlayışında değişiklikler yaparak oynadım.

Şu oyundaki taktik hakkında diyeceğim şudur; Yapay zeka bir süre sonra sizin dizilişinize göre önlemler alsa bile sizin yapacağınız iş sorunu direkt olarak dizilişte aramayıp oyun anlayışı, genişlik-darlık ve savunmanın nerede kurulacağı konusunda birtakım değişiklikler yapmanız. Şu serinin her oyununda sadece bunları uygulayarak her istediğime ulaştım ve aldığım zevkin haddi hesabı yok.