1 ile 30 arası toplam 61 sonuç

Konu: FM18 | Taktik Yardımlaşma Konusu

Hybrid View

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

Bu taktigimi kullanarak ilk 2 sezon su sonuclari aldim. Taktigimi de hic degistirmedim.

Ama ücüncü sezonun ortasi itibariyle kulübün reputation'i arttigi icin ilk 2 sezondaki gibi muazzam bi basariya ulasamadim. Bildigim kadariyla rakipler sizin reputation'iniza göre taktiklerini belirliyolar artik daha savunmaci bi yaklasimla oynuyolar.

Quote Originally Posted by GicaHagi View Post

Bu taktigimi kullanarak ilk 2 sezon su sonuclari aldim. Taktigimi de hic degistirmedim.

Ama ücüncü sezonun ortasi itibariyle kulübün reputation'i arttigi icin ilk 2 sezondaki gibi muazzam bi basariya ulasamadim. Bildigim kadariyla rakipler sizin reputation'iniza göre taktiklerini belirliyolar artik daha savunmaci bi yaklasimla oynuyolar.

Rakamlar müthiş gözüküyor. Taktiğini oturtuğun mantığı tam anlatabilir misin? Bu taktikle oyun anlayışı olarak neyi hedefledin?
    -defansı önde kurup, defanstan kısa paslarla çıkmaya çalışıyorsun
    - katı anlayışla tam bir Alman disipliniyla makine düzeninde oynuyorsun
    Bunların dışında hiç bir direktif yok?

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

Quote Originally Posted by fcgrkm View Post
    Rakamlar müthiş gözüküyor. Taktiğini oturtuğun mantığı tam anlatabilir misin? Bu taktikle oyun anlayışı olarak neyi hedefledin?
    -defansı önde kurup, defanstan kısa paslarla çıkmaya çalışıyorsun
    - katı anlayışla tam bir Alman disipliniyla makine düzeninde oynuyorsun
    Bunların dışında hiç bir direktif yok?
    Hamburg kümede kalma mücadelesi veren bi takim oldugu icin daha cok kontratak taktigi yaratmak istedim fakat hem hücumda hem de savunmada muazzam isler cikarttik. Topa sahip olma oranim kendi sahamda en fazla %55 deplasmanda iste bu oran daha düsük oluyordu. Topu rakibe verip savunmada kaptigimiz toplari hizi bir sekilde ileri tasimak önemliydi. Cünkü forvet haric 9 kisi topun arkasina gecip iyi bir sekilde savunmada diziliyorduk.

-Standart oyun anlayisiyla oynadigim icin aslinda savunma cok önde olmuyor. Kisa pasla cikmamin nedeni kaptigimiz toplari uzun cikarak kaybetmemek ki bence mantikli.
    -Kati oyun felsefesinin aciklamasina bakarsak aslinda stoperler sadece savunma yapmakla görevlidir , bekler ve defansif orta sahalar hem savunma yapar hem de savunma ve hücum arasinda köprü kurarak diger yari sahaya tasir. Kanatlar ve ofansif orta sahalar hem savunma yapar hem de hem de hücumda etkili olur. Forvetlerin ise görevi sadece hücumdur. Bu tam olarak istedigim oyun felsefesine sahip oldugu icin Kati oyun anlayisini sectim.
    -Genelde oyunculara direktif verdim daha az sut cek veya daha fazla riskli pas gibi. Bekleri dar alanda oynattim vb. Düsük tempo, topa sahip ol, rakip ceza sahasina paslasarak gir gibi direktifleri kullanmadim cünkü bunlari kullanirsam rakip takim savunmaya daha cabuk yerlesiyor ve cok teknik oyuncularim olmadigi icin pozisyon bulup gol atmam zorlasiyor.

Bunun disinda sol kanatta sol ayakli, sag kanatta sag ayakli oyuncu kullandim kanatlarim skora cok katki verdi. Kostic'ten muazzam verim aldim Barca'ya 60 küsur milyon euroya satmistim yanlis hatirlamiyosa.

Mesaj Yetkileri