Originally Posted by
Schneider
Forumda hem FM 2017 hem de 2018 için daha önce defaatle yazmıştım ama ısrarla birkez daha bahsetmek istiyorum.
Oyunu en son çıkan ara transfer yaması (18.3.1) ile oynuyorum. Sıfırdan kariyer açtım GS ile. İlk sezon şampiyon oldum. İkinci sezon için şunu söylemek istiyorum; şu oyunu 15 yıldır oynuyorumdur herhalde. En muazzam ve heyecanlı geçen şampiyonluk yarışlarından birisiydi. 33 maç sonunda BJK ile tamamiyle aynı istatistiklere sahiptim; 1 mağlubiyet ve beraberlik dışında BJK de ben de bütün maçlarımızı kazanmıştık. Ligin son maçında içeride FB'yi yendim ve şampiyon oldum. BJK de Göztepe ile 3-3 berabere kaldı.
Her neyse, gelelim esas probleme...
UEFA tarafından FB'ye kısıtlama getirildiği malum. FB transfer yapmak için oyuncu satmak zorunda. Sanırım bir de maaş bütçesi konusu var ama RVP'nin gidişinin bu konuda olumlu olduğunu söyleyebiliriz. ikinci sezon başı add manager taktiği ile FB'ye 50, 3. sezon başında da 80 milyon Euro para aktardım (oyuncu satışı ile tabii ki). Toplamda 2 yılda 130 milyon Euro yapıyor...
Aynı kritik problem devam ediyor; FB oyuncu satarak yüksek bonservis bedeli elde etmesine ve yüksek maaşlı oyuncularından kurtulmasına rağmen (kulüp profilinde zengin yazdığını hatırlatayım) ısrarla transer yapmıyor. Yaptığı transferler de garip, tanınmayan, hiçbir işe yaramayacak oyuncular.
Şunu çok net söyleyebilirim ki, doğru etkenler bir araya geldiği zaman GS da Beşiktaş da doğru transferler yapıyor. Daha doğrusu kulüplerin vizyonları düşük değil. Ama konu FB olunca ne teknik direktör seçimi, ne oyuncu seçimi tatmin edici değil. Sanki ülkenin en büyük takımlarından biri değil de Süper Lig'e yeni çıkan, 2-3 yıllık bir Anadolu kulübü gibi hareket ediyorlar. Aykut Kocaman gittikten sonra gelen hocaları gerçek hayatta duymamışsınızdır bile. İnanılmaz bir vizyonsuzluk var, kulüp hemen çözülüyor. FB 2. sezondan sonra küme düşmemeye oynamamalı ama hem daha önceki sürüm hem de son sürümde istisnasız hep bu problem var.
Aynı para aktarma işini (FB kadar olmasa da) BJK'ye de yaptım ve BJK Talisca'nın bonservisini almanın yanı sıra 18-20 milyon Euro'ya transfer yapmaktan hiç çekinmedi mesela.
@Perpetua üstadın bu konu ile ilgili cidden bir şeyler yapması gerekiyor artık...