1 ile 30 arası toplam 93 sonuç

Konu: FM 19 | Taktik Yardımlaşma Konusu

Hybrid View

Quote Originally Posted by mutmanb View Post
    hocam o dönemde sosa engache oynuyordu zaten tahminimce ama oyunda engache istenileni vermiyor hangi rollerle kombine olur bu bahsettiğiniz dışında engache ? ikinci sorumda bu sistemde atibanın oynadığı yeri savaşçı destek mi vermeliyim yoksa savunma mı ?
    Bence Sosa ofansif oyun kurucu destek oynuyordu.
    Bu oyuncularlarla 2 DMC 1 AMC oynayabilirsin.
    Ozzy-Atiba
    Ljaic

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by sosyalista View Post
    Nannar hocam bende birşey sormak istiyorum bu oyunculara verdiğimiz rollerin defansif açıdan ne farkı var ? orta saha ve ilerisin de ki roller için konuşuyorum mesela çalışkan kanat oyuncusu ve ters ayaklı kanat oyuncusunun defansif açıdan farkı ne oluyor ? Ben ters ayaklı kanat oyuncusuna daha fazla pres ve daha sıkı markaj komutu ile aynı şekilde defans yaptıramam mı ? Bu rollerin özellikleri açıklamalarda yazıyor fakat ben şunu anlamadım yani ben hücum özellikli bir role daha fazla pres ve daha sıkı markaj talimatları vererek defansif bir rolün yapacağı şekilde defans yaptıramam mı ?
    Hücum rollü kanatlar daha çok savunma arkası koşular ya da rakibin üzerine giderek oynuyorlar. Destek rollü olanlar ise ceza alanından biraz daha uzakta pozisyon alıyorlar.Oyuncuya verdiğin pres ya da sıkı markaj illaki işe yarar ama oyuncunun asıl saha içi pozisyonunu belirleyen ona verdiğin rol oluyor.

hocam o dönemde sosa engache oynuyordu zaten tahminimce ama oyunda engache istenileni vermiyor hangi rollerle kombine olur bu bahsettiğiniz dışında engache ? ikinci sorumda bu sistemde atibanın oynadığı yeri savaşçı destek mi vermeliyim yoksa savunma mı ?
    Engache arkasında 1 savaşcı destek ve bir iki yönlü ile kombine olabilir... Atiba destek olursa orta alanda topa basar iyi olur. savunma yapacağın maçlarda savuma görevli kullanabilirsin.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Hücum rollü kanatlar daha çok savunma arkası koşular ya da rakibin üzerine giderek oynuyorlar. Destek rollü olanlar ise ceza alanından biraz daha uzakta pozisyon alıyorlar.Oyuncuya verdiğin pres ya da sıkı markaj illaki işe yarar ama oyuncunun asıl saha içi pozisyonunu belirleyen ona verdiğin rol oluyor.

Engache arkasında 1 savaşcı destek ve bir iki yönlü ile kombine olabilir... Atiba destek olursa orta alanda topa basar iyi olur. savunma yapacağın maçlarda savuma görevli kullanabilirsin.
    hocam size göre şenol güneşin oynattığı oyun akıcı felsefedemi yoksa dengeli mi çok kararsız kaldım pas futbolunda

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Adana Demirspor View Post
    Bence Sosa ofansif oyun kurucu destek oynuyordu.
    Bu oyuncularlarla 2 DMC 1 AMC oynayabilirsin.
    Ozzy-Atiba
    Ljaic
    oğuzhanı dmc de harcamayın ya

1 dmc 2 mc olarak da iş görür o 3lü.

oğuzhanı dmc de harcamayın ya

1 dmc 2 mc olarak da iş görür o 3lü.
    Hocam en son yaptığım taktik bu oldu gerçekten şenol güneş felsefesinde oynuyorlar sağ iç sosa gibi düşündüm sol iç zaten ozi eleştirir misiniz ?
    amacım burada hem sol bekin verkaç yapıp çıkıp orta yapması hemde forvetin zaman zaman sol açıkla verkaç yapması hemde sağ iç mcdeki oyuncu ileri topla çıktığında verkaça girmesi kısaca verkaç orta pas yaptığım incelemelerde şenol hocanın genelde soldan saldırdıgını gördüm o nedenle penetrationı sol kanat seçtim

[IMG][/IMG]

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by sosyalista View Post
    Teşekkürler nannar hocam birde benim taktiğim ligde işe yarıyor ama avrupada hiç bir şekilde başarılı olamıyorum sürekli fark yiyorum anlamadım ne sıkıntısı var acaba ?
    Mübarek 5 hücum rollü oyuncu ile oynuyorsun ayrıca orta sahada savaşacak rolde oyuncun yok. Topun sende olacağı rakibin yeteneksiz ya da sana göre zayof takımlarsa iş görür ama avrupada affetmemeleri normal Avrupada forvetin birini orta alana top kapma rollerinden biriyle verip bekleri destek rollüoynatırsan denge gelebilir oyuna...

hocam size göre şenol güneşin oynattığı oyun akıcı felsefedemi yoksa dengeli mi çok kararsız kaldım pas futbolunda
    Dengeli ama tempo ortanın üstünde... Akıcı oyunda hem rolleri çokiyi seçmek lazım hem de kaliteli pas yapacak adamlar lazım.Ayrıca da yoğunluk ve yorgunluk artıyor akıcı oyunda.Dolayısıyla kolay yorulan fiziği zayıf oyuncularla özellikle maçın son 20 dakikasında sıkıntı yaşarsın

Mübarek 5 hücum rollü oyuncu ile oynuyorsun ayrıca orta sahada savaşacak rolde oyuncun yok. Topun sende olacağı rakibin yeteneksiz ya da sana göre zayof takımlarsa iş görür ama avrupada affetmemeleri normal Avrupada forvetin birini orta alana top kapma rollerinden biriyle verip bekleri destek rollüoynatırsan denge gelebilir oyuna...
    Anladım hocam, ben iki yönlü orta sahayı top kapacak oyuncu olarak düşünmüştüm onun için savaşçı orta saha yerine o rolü seçtim hücumdada faydası olsun diye. Birde defansif oyun kurucuya pres talimatı ile sıkı markaj talimatı vermiştim defansif olarak etkisi artsın diye, fakat dediğin gibi çok yumuşak kaldılar. Avrupa maçlarında dediğin değişiklikleri yapıcam teşekkürler hocam.

Mesaj Yetkileri