-
Şimdi Nihat Özdemir masumhane bir şekilde üzerimize oyunlar oynanıyor diyor bize karşı bir birleşme var diyor bunda ne var eğer ona bakarsak Yıldırım Demirören "FB'yi 100.yılında nasıl olursa olsun şampiyon yaptırmayacağım" dedi.Peki bu neden PFDK'ya verilmedi veya Tahir Kıran FB ile ilgili atıp tuttu bunu Haluk Ulusoy çıkıp bir delegesinin böyle davranışından dolayı nedne özür dilemedi veya Tahir Kıran neden PFDK'ya sevkedilmedi Nihat Özdemir açıkça kendi düşüncesini özgür bir ortamda dile getirmiş getirmeyede devam edebilir onun için daha hala FB'ye oyunlar oynanıyor Haluk Ulusoy Nihat Özdemir ile uğraşacağına ilk göreve geldiği zaman değiştim demişti ama meğerse değişememiş milletle uğraşacağına ilkbaşta türk milletine kendini aklasın ondan sonra TFF başkanı olsun bu adamın ne olduğunu türk milleti biliyor ilkbaşta haddini bilsin PFDK'nuda kendine benzetti onada anti FB aşısını eklemiş belliki
İşte Haluk Ulusoy'un aklanması gereken belgeler;
Biliyorsunuz ki son yapılan Federasyon seçimiyle 2. Ulusoy dönemi başladı. Ve gelir gelmez ilk dönemki karanlık icraatlarının "ben artık değiştim" demesine rağmen sürdüğü açıkça görüldü. Göreve gelir gelmez Fenerbahçe hakem hatalarıyla ard arda puan kaybetmeye, ağır para cezaları almaya başladı. Ondan güç alan diğer kulüp başkanları en seviyesiz şekilde Fenerbahçemiz`e saldırdılar. Kupalar paylaşıldı, kazanılan kupalar zaatı-şahanelerinin babasına götürüldü. Ulusoy sadece Fenerbahçe düşmanlığı ile değil, ligden düşme şaibeleriyle de ünlü bir yöneticidir. Geçen sezon yaşanan rezaletleri, ligden düşen takımların nasıl belirlendiğini, küme düşen takımların çoğunun federasyon seçimlerinde Ulusoy`a oy vermeyen takımlar olduklarını gördük. "Değiştim" dedi ama asla değişmemişti. İşte 1. ve 2. Ulusoy dönemlerinin kronolojik tarihi. Bu ibret verici araştırmayı yapan löwekursleiter (Ziya Aktürer) arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Bütün spor kamuoyunun ibretle okumasını diliyoruz.
Tarih : 6 Şubat 1998
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, görevi bıraktıktan sonra da Haluk Ulusoy ve ekibini yıkmak için mücadelesini sürdüreceğini söyler ve "Erzik gibi onlarda gidecek" diye konuşur.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, futbolcular ve teknik kadronun kendisine verdiği veda yemeğinde yine Futbol Federasyonu`na yüklenerek 14 Haluk Ulusoy ve ekibini devirmek için mücadelesine devam edeceğini belirtir.
Şen, "Federasyon beni Disiplin Kurulu`na verdi. İnsanların kalplerini yasakla kapatamazsın. Haluk Ulusoy sadece bana değil, Abdullah Kiğılı`ya da yalan söyledi. O da Ulusoy`a yalancı diyor. Erzik nasıl gittiyse Ulusoy da gidecek. Ben, adam yerine koyduklarıma savunma gönderirim. Disiplin Kurulu`nun kararlarına değer vermiyorum. Onlara savunma göndermeyeceğim" der.
Futbol Federasyonu, Haluk Ulusoy`a "Yalancı" diyen Şen`i, 10 Şubat`ı beklemeden Disiplin Kurulu`na gönderir.
Tarih : 18 Şubat 1998
Haluk Ulusoy`un Federasyon Genel Kurulu`nda kendi adına kalan dokuz kişinin faturasını devlete ödettiği ortaya çıkar.
ANKARA`DA 21-22 Aralık tarihleri arasında yapılan Futbol Federasyonu Genel Kurulu`nda devletin parası resmen çarçur edilmiştir. Ankara Sheraton Oteli tarafından federasyona gönderilen faturanın toplam bedeli 10 milyar 914 milyon 289 bin 640 liradır.
007247 nolu fatura dökümü ise hayli ilginçtir.. Çünkü sadece federasyon başkanı Haluk Ulusoy için 9 ayrı özel oda kiralanmıştır. Ulusoy adına tutulan bu özel odalar için harcanan para ise tam 2 milyar 279 milyon 703 bin liradır.
Genel kurul sırasında toplam 141 oda kullanılırken 104 delege birer gece konaklar. Otelin verdiği ücret kişi başı tam pansiyon 12 milyon 505 bin liradır. 104 delegenin bir gece konaklaması sonucu otele ödenmesi gereken miktar 1 milyar 300 milyon liradır.
Delege olmayanların odaları da eklendiğinde ödenmesi gereken rakam 1 milyar 762 milyona çıkar. Ancak federasyon paraları çarçur edince bu fatura bir anda 10 milyar 914 milyon liraya fırlamıştır.
Tarih : 3 Ekim 1998
Futbol Federasyonu`na yaylım ateşi açan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım; "Galatasaray Kulübü`nün idare ettiği bu Haluk Ulusoy Federasyonu`nu istifaya davet ediyoruz... Anarşi için çanak tutan bu insanlarla futbolumuz fazla ileriye gidemeyecektir!.."
Galatasaray maçında çıkan olaylar nedeniyle sahası iki maç kapatılan Fenerbahçe ayaklanmıştır. Basın toplantısı düzenleyen Başkan Aziz Yıldırım "Hiç kimse Fener ile oynayamaz. Haklarımızı kimse gaspedemez" diye konuşur.
"Galatasaray Başkanı Faruk Süren, aleyhimize demeç veriyor. Federasyon hemen bize ceza kesiyor. Böyle şey olur mu?. Bu işler bu kadar basit mi?. Bizi engellemek isteyen gizli güçler var. Bunu biliyoruz"
Toplantıda 2-2`lik Galatasaray maçında sahaya atılan taşları ve İstanbul-Galatasaray maçındaki olayları videodan gazetecilere izlettiren Yıldırım, "Federasyon yağmalıyor. Spor Bakanı Seçkiner`i göreve davet ediyorum. Sahaya patlayıcı maddeleri biz sokturmadık. Galatasaraylı taraftarlar bin 300 koltuğu kırdı. Geçen sezon Galatasaray`a para cezası verenler, bizim sahamızı kapatıyor. Yeter artık " çağrısı yapar.
Tarih : 27 Haziran 2001
A Milli Takım’ın Azerbaycan ile oynadığı maçta yaşanan protokol krizi sonrası, Devlet Bakanı Fikret Ünlü’nün "Devletin manevi şahsiyetini zedeledikleri" gerekçesiyle Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikayet, takipsizlik kararı ile sonuçlanır.
Ulusoy’un önceki hafta ifade verdiği savcılığın kararından sonra protokol krizinde herhangi bir yasal işlem yapılmasına gerek kalmaz.
Tarih : 31 Temmuz 2001
3.Sulh Ceza Mahkemesi’nce 6 Temmuz’daki kararı ile 3.Sulh Ceza Mahkemesi’nde, Ulusoy için 3 aydan 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılır.
FIFA ve UEFA’nın yetkisinde olduğu bildirilmesine rağmen, mahkeme heyeti kanun uyarınca protokol ve diğer organizasyonların İl Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirlemiştir. Ayrıca protokol kurallarını ihlal ettiği öne sürülen Ulusoy iddianamede, seremonide futbolcu, bando ve yetkililerin sırtlarını şeref tribününe dönmesine neden olmakla suçlanır.
Tarih : 8 Şubat 2002
FUTBOL Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, "Fenerbahçe’ye hakemler konusunda garanti verildi" spekülasyonlarına açıklık getirir.
Ulusoy, "Aziz Yıldırım kulüpler birliği toplantısında torba sistemini gündeme getirince ben de 17 kulüp başkanının önünde bunu uygulamaya almayacağımızı söyledim. Ardından hakemlerin bundan sonra daha az hata yapacağını belirttim. Fenerbahçe’ye garanti vermedim. Fenerbahçe ilk kez taraftarının önüne çıkıyor. Kendilerine şampiyonluk kupasını veriyorum. Bütün tribünler bana sövüyor. Aynı şeyi Beşiktaş taraftarı da yapıyor. Onların maçlarına niye gideyim ki. Ali Sami Yen’de ise böyle bir şey yok. Yoksa diğer stadlara gitmez miyim?"
Tarih : 16 Mart 2002
Fenerbahçe, Haluk Ulusoy’un, Barcelona maçı sebebiyle Roma maçı dönüşü uçakta, Galatasaray’ın Trabzonspor’la oynayacağı lig karşılaşmasını tehir etmesine tepkilidir ;
“G.Saray`ın Şampiyonlar Ligi maçları milli dava değildir. Bunu milli dava gibi düşünmek büyük hata olur. Erteleme kararıyla bütün ligi alt üst ettiler. Haluk Ulusoy`un keyfi hareketi devam ediyor. Kraldan çok kralcılık yapıyor. Sıkıştığı zaman Kulüpler Birliği`ni toplantıya çağırıyor.
Peki Galatasaray, Barcelona`yı yenip, çeyrek finale kalırsa ne olacak? Maçlarını yine mi erteleyecekler? Galatasaray kalan maçlarını lig bitince mi oynayacak?”
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Aziz Yıldırım`a cevap verir:
“Bizi `Galatasaray`ın uydusu` olarak görenler, bu kulübün geçmişte reddettiğimiz taleplerini ve başvurularını incelediler mi?
Galatasaray`ın uluslararası alanda sürdürdüğü mücadeleyi `milli bir dava` olarak görmeyenler, kendi milliyetçiliklerini sorgulamalıdır.
Şiddete ve tribün terörüne yol açacak her türlü beyanata karşı yasal yetkilerimizi kullanacağız. Gerekirse ceza uygulayacağız.”
Tarih : 18 Mart 2002
Federasyonun G.Saray ile Trabzonspor arasındaki maçı ertelemesiyle oluşan tepkiler devam etmektedir. Kadıköy Meydanı`nda toplanan 700 kişilik bir taraftar topluluğu ellerinde "Ulusoy istifa" yazılı bir pankart ile stada kadar yürür. Sarı-lacivertli taraftarlar ayrıca "Aslan federasyon, aslan çocuğu hakemler", "Hep şaibe, tam şaibe", "Haluk Ulusoy üzerindeki G.Saray formasını çıkart" yazılı pankartlar taşırlar.
Ellerindeki Federasyon Başkanı Ulusoy`un fotoğraflarını da yakan F.Bahçeli taraftarlar, stada geldikten sonra olaysız bir şekilde dağılırlar. Sarı-lacivertli taraftarlar Haluk Ulusoy`u istifaya çağıran başkan Aziz Yıldırım`a da sevgi gösterilerinde bulunurlar.
Tarih : 17 Ekim 2002
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, F.Bahçe-Beşiktaş derbisinin ertelenmesine karşı olduklarını belirtirken, bu konudaki talepleri geri çevireceklerini söyler.
Avrupa’da haftada 3 maç oynandığına dikkat çeken Futbol Federasyonu Başkanı Ulusoy, derbinin 3 Kasım’da yapılacağını belirtip, ‘‘Her maçı ertelersek ligler bitmez’’ der ve Beşiktaş`ın erteleme isteğini geri çevirir, ‘‘Türk takımlarının Avrupa kupalarında başarılı olmasını istiyoruz. Ama Avrupa`da maç ertelenmesi söz konusu değil. Eğer ertelersek maç trafiği alt üst olur. Her iki kulübün de 3 Kasım tarihine karşı çıkacağını sanmıyorum’’
Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, iki gün önce federasyondan ligin 11. haftasında 2 Kasım`da oynanacak derbinin UEFA Kupası karşılaşmaları nedeniyle ertelenmesini istemiş, ‘‘Dinlenmeden üst üste iki maç oynayacağız. Ertelenmesi hem F.Bahçe, hem de Beşiktaş için yararlı olur’’ açıklamasını yapmıştır.
Tarih : 4 Nisan 2002
FUTBOL Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’a görsel ve yazılı yayın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Başkan Aziz Yıldırım’a dört ay ceza vermesi Sarı - Lacivertli camiayı ayağa kaldırır. Fenerbahçe dernekleri, Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy’a öfke kusar.
Alt yapı Derneği
Federasyon kaos yaratmaya çalışıyor. Ulusoy, Galatasaray formasını artık çıkarsın.
1907 Derneği
Bize karşı bayrak açtılar. Çok yakın zamanda Ulusoy sepetini alıp gidecektir.
Fenerbahçe Grubu
Federasyon taraf olmaya devam ediyor. Ulusoy bunun karşılığını mutlaka alacak.
Sarı-Lacivert Derneği
Ulusoy’un yapacağı tek şey istifa etmektir. Rengini bir kez daha herkese gösterdi.
Alt Yapı Derneği Başkanı Davut Dişli, "Bu kararı kâle bile almamak lazım. Federasyon kaos yaratmaya çalışıyor. Başkanımız doğru söylemiştir. Ulusoy, Galatasaray formasını çıkartmalı. Bunu herkes görüyor, ama o görmüyor.”
1907 Derneği "Federasyon tamamen zıvanadan çıktı. Aziz Yıldırım’a verilen ceza Fenerbahçe camiasına karşı bayrak açmaktır. Haluk Ulusoy ve ekibi şunu unutmasın ki, Fenerbahçe her zaman Türk futbolunda olacaktır. Ama onlar gidicidir. Çok yakın zamanda da Ulusoy sepetini alıp gidecektir"
Tarih : 6 Nisan 2002
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, kendisinin aleyhinde yaptığı konuşmalar nedeniyle 4 ay hak mahrumiyeti cezası alan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım`la ilgili olarak,
‘‘Ceza kuruluna sevk eden de ceza veren de biz değiliz. Ama karşı karşıya getirilmeye çalışılıyoruz. Ceza olayının tamamen dışında olmama rağmen F.Bahçe ile karşı karşıya getirilmeye çalışılıyorum. Başkanın ceza almasına ben de üzüldüm. Fakat Aziz Yıldırım`ın sarfettiği sözlere de içerledim. Yapmaması gereken konuşmalardı.’’
Tarih : 16 Nisan 2002
Ulusoy, bir canlı yayında Mehmet Cansun ve Serdar Bilgili’nin başkan olmasını istediğini açıklamıştır ve hedefinin, havuzun o zamanki yapısını bozmak isteyen Yıldırım’a karşı bir blok kurmak olduğu bilinmektedir.
Cansun’un sahibi olduğu Kamera Reklam’la olan ilişkiler de cabasıdır. Türkiye Kupası Finali’nin ihalesiz 30 milyar karşılığında bu şirkete verildiği de iddialar arasındadır.
Haluk Ulusoy’a karşı bir tavır takınacağı kesin olan Hasan Arat’a karşı yapılan yıldız manevrası da önemsenmeyecek gibi değildir. "Şampiyonluklarınızı tanımıyoruz, ama ikinci yıldızınızı takabilirsiniz." Böylece liglerin başlangıç tarihi öne çekilerek Beşiktaş formasına ikinci yıldız takılmasına izin verilir.
Tarih : 8 Haziran 2002
Futbol Federasyonu’nun davetlisi olarak Güney Kore’ye Dünya Kupası izlemeye özel uçakla gidenlerin arasında Başkan Haluk Ulusoy’un eş-dost, kendisini destekleyen milletvekilleri, gazetecilerin ve‘yandaş ve destekçileri’ ağırlıkta olduğu ortaya çıkar. Ulusoy, ‘Para bizden çıkmıyor’ diyerek eleştirileri geçiştirmeye çalışmıştır.
‘Saltanat kafilesi’ listesinde Milletvekilleri, onların eşleri ve çocukları, gazeteciler, delegeler, teknik direktörler, yönetim kurulundaki arkadaşları ve aileleri ağırlıktaki ismlerdir.
Tarih : 29 Ocak 2003
Haluk Ulusoy federasyonunun son iki yılda Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Kocaelispor, Gaziantepspor, Samsunspor ve Ç.Rizespor’a "altyapı eğitimi" ve "proje desteği" adı altında toplam 2 trilyon 900 milyar lira ödediği ortaya çıkarken Federasyonun iki yıl aynı kulüplere yardım yapması dikkat çeker.
Hangi kriterlerde dağıtıldığı tartışma konusu olan 2 trilyon 900 milyar liralık yardımdan yararlanan kulüpler arasında en yüksek parayı 503.9 milyar lira ile Beşiktaş alır. 439.5 milyar lira ile G.Saray, 440.5 milyar lira ile Ç.Rize sıralanırlar. Gaziantep’e 420.9 milyar, Kocaeli’ne 336.3 milyar, Samsun’a 300, Trabzon’a 236.7 milyar, F.Bahçe’ye ise 179.3 milyar lira ödenmiştir.
Tarih : 30 Nisan 2003
İngiltere’de 100 bin dolar harcadığı konuşulan Ulusoy manşetlerdedir. Haluk Ulusoy, bir günlük seyahat olduğu için Çek Cumhuriyeti`ne misafir götürmediğini ve çok eleştirilen seyahat paralarını babasının ve şirketlerinin karşıladığını dile getirip şunları açıklar "Cebimden ne çıkıp, çıkmadığı önemli değil. Biz bir markayız. Tabii ki, misafirlerimiz olacak. Çek Cumhuriyeti`ne bir günlük gidiyoruz. Bu yüzden davetlimiz yok. Ancak Slovakya maçında yine misafirlerim olacak”
Tarih : 25 Haziran 2003
Galatasaray’ın ardından Fenerbahçe`nin transfer etmek için yoğun çaba sarfettiği Gökdeniz konusunda Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy`un da devreye girdiği iddiaları ortada dolaşmaktadır. Ulusoy`un, Konfederasyon Kupası`nda mücadele eden genç oyuncuya, "Cazip teklifler aldığını biliyorum. Ama Trabzon`dan ayrılırsan, takımını ve Başkan Özkan Sümer`i zor durumda bırakırsın" dediği söylenmektedir.
Tarih : 4 Eylül 2003
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, A Milli Takım ile bulunduğu Zürih`te ilginç açıklamalar yapar "Fenerbahçeliler`in bana tepkisi anlamsız. Haluk Ulusoy olarak da, federasyon olarak da her işlerine koşuyoruz. Milli transferlerle ilgileniyoruz. Avukatlarımız İsviçre`de işlerini takip ediyor.
Otto Bariç için bir Trabzonspor maçı sonrası söylediğim `Magnum ile mi vuruldu?` sözlerimin bugün de arkasındayım. Ufacık bir taşı abartttı. Ülkemi herkese rezil etmeye çalıştı. Evet; taşı atan kişiye yeterince tepki koymamak hatamdı. Bu hareketi yapan insan da spor düşmanıdır.
F.Bahçeli yöneticilerin hediye ettiği şapkayı hâlâ saklıyorum. Bana `Giyip çıkma` dediler. `Herkes görsün` dedim. F.Bahçe`yi sevmesem, karşı olsam bunları yapmam. Türkiye liglerinde 200`ü aşkın kulüp var, sadece F.Bahçe benden şikayetçi. Bu normal mi?”
Tarih : 31 Aralık 2003
Trabzonspor Yönetimi, Haluk Ulusoy`un ricasını kırmaz ve Mehmet Yılmaz ile İbrahim Ege`yi Denizlispor`a kiralık göndermeyi kabul eder.
Mehmet Yılmaz`ı bırakmaya yanaşmayan Trabzonspor, Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy`un ricasını kıramadı ve golcüsünü Denizlispor`a kiralamaya razı olur.
Tarih : 6 Nisan 2004
Sabah Gazetsinde çıkan 10 maddelik Ulusoy dönemi skandallarına ait bir haber.
Tarih : 8 Nisan 2004
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, federasyonun Levent`teki binasında ilginç açıklamalar yapar ;
"Bizim federasyonumuzun olduğu yerde asla şaibe olmaz. Her zaman hakemlerin asgari hatayla maç yönetmesini istedik. Kalan haftalar için de böyle olacak. Teminatımız budur. Hakemler hata yapar ama dünyanın hiçbir yerinde şaibe gibi sözler yoktur. Başkanlığımda yabancı hakemin `Y`si dahi ağza alınmayacaktır. Olursa, bu işi bırakırım. Benim hakemim merttir, dürüsttür.
Geldiğimizden beri iki diploma çaktırdık. Buraya üniversite diploması olanlar da geldi. Ama bizden iyisini yapamadılar. Burada hiçbir şey yapamadılar. Ben bugün burada olacağımı bilsem üç tane üniversite bitirirdim. Türkiye`yi dünya üçüncüsü yaptım. Konfederasyon Kupası`nda üçüncü yaptım. Beni geçecek kişinin dünya ikinciliği kazanması gerekiyor.
Mali durumumuz da çok iyi. Şimdi her şey mükemmelken `Ben geleyim` diye ortaya çıkıyorlar. Yüreği olan aday olur. Kimse tek başına aday olmayı aklından geçirmesin. Yedirmem. 3-5 zibidinin söyledikleriyle bu işi bırakmam.”
Mesaj Yetkileri