Sayfa 5 / 23 İlkİlk ... 3456715 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 680 sonuç

Konu: Aslantepe İle İlgili Bütün Başlıklar

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO
    Galatasaray'ın daha önce aldığı arazilerin de yıllar önce Başbakanlık yapan bir Gs başkanı tarafından alındığı bilinmeli, üzeri de hiç karıştırılmıyor!

Bu arada:

Quote Originally Posted by Osman Tanburaci
    Riva arazisi Selahattin Beyazıt’ın bir lütfudur.
    Tarih 13.08.1976’dır, zamanın başkanı Selahattin Beyazıt 1.175 metrekare olan Riva arazisini 2.350.000 TL’ye satın alır. O yıl Tacettin isimli bir de futbolcu alınmıştır. Transfer bedeli Riva ile aynıdır; 2.350.000 TL.
    O yil ortalama dolar kuru, 15TL/$1, (link). Yani Riva Arazisine odenen para yaklasik $157.000. Yani metrekaresine $133 odenmis.

Fiyat konusunda biraz karsilastirma olsun diye:

Bir Ingiliz Firmasi olan DCM, 5 Eylul 2006 tarihinde, 1 milyon metrekare'lik Riva arazisini, $120 milyon'a satin aldi. Metrekaresine $120 dolar odenmis.

Bu mu ucuza kapatmak?

Bu mu peskes?

Allah askina arastirin biraz!!!!

Perpetua yazdıklarının hepsi sözde şeyler.Hiçbiri gerçeği yansıtmıyor.

FB Şükrü Saraçoğlu'nun o dönemki para ile karşılaştırılması büyük komedi!.Bir kaynakta yaklaşık 15 Milyon Dolar'a civarına geldiği belirtiliyordu, ayrıca 1 TL falan da değil

Hiçbir takımın stadı kendisinin değil şu anda, Fenerbahçe kendisi yapıyor.
    O zaman versin Fenerbahçe'ye 85 Milyon Dolar imar parasını!!!

Hepsi fanatiklikten, hepsi sırf gözünüzü hırs büyümüşlükten.
    'Hak' ne demek düşünmüyorlar bile!

Kazanç falan örnek verme boşuna, satış tekniklerini çok iyi biliyorum ben.
    Sıradan bir firmada çalışan gibi ürün satmaya kalkma bana..
    İmzamı attım gitti, aynen katılıyorum. Adam satış tekniklerini gerçekten çok iyi biliyor, bu yüzden de bence haklı.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua
    Bu arada:

O yil ortalama dolar kuru, 15TL/$1, (link). Yani Riva Arazisine odenen para yaklasik $157.000. Yani metrekaresine $133 odenmis.

Fiyat konusunda biraz karsilastirma olsun diye:

Bir Ingiliz Firmasi olan DCM, 5 Eyluk 2006 tarihinde, 1 milyon metrekare'lik Riva arazisini, $120 milyon'a satin aldi. Metrekaresine $120 dolar odenmis.

Bu mu ucuza kapatmak?

Bu mu peskes?

Allah askina arastirin biraz!!!!
    Sadece 1 tane mi arazi var?!

Nesil
    2003

Sadece 1 tane mi arazi var?!
    Eee.. digerlerini de arastirmayi sizlere birakiyorum..

Florya arazisini bulun bakalim nasil almis Galatasaray..

Baska ne arazi? Mecidiyekoy'deki arazi mi? Onu da bulun buraya dokun..

Ama yaptigin somut bilgileri buraya tasimak degil. Ortaya laf atiyorsun, Galatasaray;in arazileri peskes cekilmis diye.. Koy ortaya belgeleri inandirici olsun..

Ben de ortaya laf atarim o zaman.. Piramitleri uzaylilar yapti.. Kanit olmadan herhangi bir gecerliligi var mi bu lafin simdi?

Perpetua yazdıklarının hepsi sözde şeyler.Hiçbiri gerçeği yansıtmıyor.
    Gecegi ne yansitiyor o zaman? Peskes cekiliyor lafindan baska, mantik cercevesine uyan bir neden var mi? Yoksa hisler mi isin icinde bu sonuca varmak icin?

Hiçbir takımın stadı kendisinin değil şu anda, Fenerbahçe kendisi yapıyor.
    O zaman versin Fenerbahçe'ye 85 Milyon Dolar imar parasını!!!
    Eminim ki eger Fenerbahce stadi sehirin disina yapilsa ve eskiden Papazin Cayiri olarak bilinen arazi devletin kullanimina birakilacak olsa, Devlet hic tereddut etmeden Fenerbahce'ye de stat yapardi. Ama Fenerbahce kulubu bunu istemedi. Istedigin, hem devlet stat yapacak, hem de degerli arazide kalacak Fenerbahce? Esas peskes buna denir...

Hepsi fanatiklikten, hepsi sırf gözünüzü hırs büyümüşlükten.
    'Hak' ne demek düşünmüyorlar bile!
    Ayni sozleri senin icin de sarf etmek hic de zor degil. Ama ortaya somut bir seyler yaz da onlar uzerinde tartisalim. Yoksa ne desen bos..

Kazanç falan örnek verme boşuna, satış tekniklerini çok iyi biliyorum ben.
    Sıradan bir firmada çalışan gibi ürün satmaya kalkma bana..
    Fizibilite analizi boyle yapilir. Izin ver de muhasebe ve finans hocaligi yapmis/yapan bir kisi olarak bu hesabin nasil yapildigini da bilelim. Ayni dusunce zinciri icinde gercegi yansitmayanlari goster, ona gore biz de hatamizi bilelim. Ama verebildigin tek cevap benim soyledigim gibi olmadigi. Duzelt o zaman!!

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

riva bizimdir bizim kalacak

Ömer alnından öpmek istiyorum seni. Tam hırsla yazmaya başlayacaktım ki söylemek istediğim her şeyi tüm açıklığıyla aktardığını gördüm. Helal olsun kardeşim

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Çekmecedeki arazi ?
    Mesut Yılmaz BEY efendinin yaptığı yardımlar ?
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by EreN
    Çekmecedeki arazi ?
    Mesut Yılmaz BEY efendinin yaptığı yardımlar ?
    Cekmece'deki arazi'nin ust kullanim hakki alinmisti. Galatasaray'in mali degil!!

Hangi Mesut Yilmaz yardimlari?

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Kenan evren lisesi olayı ?
    Tapu olayımız ?

Bilen biliyor zaten..Neyse konu daha fazla uzamasın..
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by EreN
    Kenan evren lisesi olayı ?
    Tapu olayımız ?

Bilen biliyor zaten..Neyse konu daha fazla uzamasın..
    Bir saniye. Mesut Yilmaz'in Galatasaray'a yardimlari dedin.. Sonra Fenerbahce'nin yapamadiklarini ortaya attin. Bunlar arasindaki baglami biraz acarsan belki daha dogru olur. Fenerbahce'nin sehirin icindeki Kenan Evren Lisesini alip, sehir merkezinin uzagina uc okul yapmak istemesi ve bunun gerceklesmemesi Galatasaray'a nasil yarar oluyor?

Del Piero_10 Misafir

Adnan Polat açıklama yapmış

'Fenerbahçenin stadı kaçaktır,yıkım emri var.takipçisi olacağız''

Nesil
    2006
    Yer
    Eski Açık

herkez işene geldği gibi konuşuyor gerçekelr yakıdna ortaya çıkar

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, bomba gibi açıklamalar yaptı. PSV maçı öncesinde maçla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Polat, "Her ne olursa olsun Eric Gerets ile yola devam edeceğiz. PSV maçı mutlak kazanmamız gereken bir maç. Beraberlik ihtimalini dahi düşünmüyoruz." derken, Ankaragücü maçı sonrasında Belçikalı çalıştırıcıyı eleştiren açıklamalarını ise, "Taraftarın ve camianın beklentilerini karşılayamadığımız durumlar söz konusu olduğunda Teknik Kadro, futbolcular ve yönetim olarak herkes kendini sorgular. Bu açıklamaları bir kişiye mal etmek yanlıştır." sözleri ile açıkladı.

Sarı Kırmızılı taraftarları PSV maçı için desteğe çağıran Adnan Polat, "Taraftarımızın bizimle birlikte olmasını istiyoruz. Şu ana kadar 6 bin otopark stickerından 4 bini satılmış durumda. Maç saatinde yağmur olmayacak." dedi.

Polat, Fenerbahçe Yönetimi'nin, "Galatasaray'ın Seyrantepe projesinin takipçisi olacağız. Bizde devletten 85 milyon dolar isteriz." açıklamalarının hatırlatılması üzerine Sarı Lacivertli yönetime sert yanıtlar verdi.

Adnan Polat şunları söyledi;
    "Devletin Fenerbahçe kulübüne borcu mu var? Öyle bir şey mi var bizim bilmediğimiz? Fenerbahçe yönetimi Seyrantepe'yi engellemek için çaba harıyor. Bu yanlış. Oysa onlar stadlarını yaptıklarında biz onları tebrik etmiştik. Biz Kenan Evren Lisesi'nin eğitim amaçlı bir yer olduğunu, Saracoğlu’nun kaçak olduğunu, Kalamış tesislerinin kaçak olduğunu mu takip edelim yada açıklayalım. Biz Fenerbahçe Yöneticilerinin Devletle ilişkilerini mi inceleyelim? Bunu mu yapalım? Herkes kendi işine baksın. Seyrantepe projesi Galatasaray’ın devletle yaptığı bir ticari ilişkidir. Devlet sadece bize stad yapmıyor, bizim yerimizi alıyor. Onlarda eğer istiyorlarsa versinler Saracoğlu’nu devlete, devlette onlara Samandıra'da bir stad yapsın. Herkes kendi işine baksın. Galatasarayla uğraşmasınlar. Bizde onların işlerini biliyoruz, Galatasaray'ın cevabı çok sert olur."

MARATON.COM.TR ÖZEL HABER

"70-80 milyon Dolar istiyorlar. Bilmiyorum, devletin Fenerbahçe Spor Kulübü'ne borcu mu var? Onların o hesaplarını bilmiyorum. Ama biz de Fenerbahçeli yöneticilerin devletle olan işlerini de takip edebiliriz. Kaldı ki, Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri, sürekli olarak Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapılmak istenen stadını engellemek için her türlü çabaya başvuruyor. Onu da anlamış değilim. Neden böyle birşey yapmak istiyorlar? Biz onlar Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı yaptıkları zaman çok kaliteli bir stad olduğunu söyledik, kendilerini tebrik ettik. Ama bundan sonra demek ki, Kenan Evren Lisesi'nde eğitim imarlı yeri ticarete çevirmeye çalıştıklarını, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın ve Kalamış Tesisleri'nin kaçak olduğunu kamuoyuna vurgulayıp, onları takibe geçeceğiz. Benim Fenerbahçeliler'e tavsiyem, onlar kendi işine baksın, biz de kendi işimize...

Neticede Seyrantepe Stadı karşılıklı bir ticari alışveriştir. Devlet bize sadece stadı yapmıyor. Karşılığında ciddi değerler alıyor. Onların böyle bir ticari aktivite içine girmemeleri için bir neden yok. Versinler Saraçoğlu'nun yerini, E-5'in üstünde Samandıra'da devlet ya da TOKİ onlara da bir stad yapabilir. Mesajım, 'Lütfen herkes kendi işine baksın'. Galatasaray'la çok fazla uğraşmasınlar. Çünkü karşılığını çok sert şekilde verebiliriz. Biz onların açıklarının çoğunu biliyoruz. Ama nezaket gereği ağzımızı hiç açmadık. Bundan sonra da açmak istemiyoruz. Ama üzerimize gelirlerse, bizim de söyleyecek şeylerimiz var. Bunu da bilsinler".

tam metni bu

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by Del Piero_10

Tabi Adnan Polat tabi UEFA finalinin yapılacagı stadı yıkarlar kesinlikle yıkarlar
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Del Piero_10

Şükrü Saraçoğlu gibi bir stadı nasıl yıktırabilirlerki bu gün Türkiye'nin en iyi stadı ve 2008-2009 yılında bir finale şahitlik yapacak bunu yıktırmak kolaydı ve ayrıca devletle yapılan görüşmelerde bu staddı almak için girişimler devam ediyor bu stad mı kaçak?

Quote Originally Posted by Marius Belgorth
    Bu söylediğinin bütün konuyla ne alakası var şimdi? Konuşulan stadın yapılıp yapılmaması değil, Fenerbahçeli bir yöneticinin ortaya attığı iddiaların gerçekliği ya da gerçek dışılığı. Zora gelince konuyu çevirmeye çalışmayın arkadaşlar, adam sizin yöneticinizi söylediğine karşı duruş şeklini belirtmiş, stadı yapamamakla bir ilgisi yok bunun.
    G.Saray buraya stad yaptırmak için uğraşıyor o yüzden alakası var bunu F.Bahçe gerçekten engellemeye mi çalışıyor buda mechul ama F.Bahçe bunu hukuki yollardan yapıyor mu eğer öyleyse buna kimsenin ses çıkarmaya hakkı yoktur ne benim ne senin nede başkasının...

Default Seyrantepe'de mutlu son!

Galatasaray'ın Seyrantepe yaptıracağı 52 bin kişilik stad için hiç bir engel kalmadı.

Seyrantepe ihalesini alan Eren Talu Mimarlık - Alke ortaklığı 18 MİLYON YTL teminat mektubunu ve 12 milyon YTL de nakit parayı TOKİ'ye yatırdı ve sözleşme imzalandı.

Bu gelişme üzerine Galatasaray'ın Seyrantepe yaptıracağı 52 bin kişilik çok amaçlı stad için hiç bir engel kalmadı. Önümüzdeki kasım ayı içerisinde görkemli bir törenle stadın temeli atılacak.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Hadi artık şu memleket meseleside çözülsün artık bıktırdı vallahi yahu.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Konuyu gerekli düzenlemeri yaptıktan sonra tekrar açtım. Bundan sonra konu dışı mesaj atan, hakarete varıcak tartışmalara girenlere uyarı vericem, tekrarı halinde futbol bölümü yazarlığından çıkarılıcaktır herkesin bilgisine...

bakın arkadaşlar şükrü saraçoğlunun tapusu sizde olmaz bu imkansızdır çünkü bu ülkedei bütün stadlar devletindir ama devlet bu stadları kiralarken üst kulanım hakkı denen beldyi klüpleri 50-60 yıllık anlaşmalar sonucu kiralar ve stad kaç yıllığına kiralandıysa okadar klüpte kalır işte bu belgeyi fenerbahçe stadı yeni yapmaya başladığında devrettiği için bu spekülasyonlar oluyor tartışmanız yersiz ve gereksiz

nihat özdemirin ali sami yen ile ilgili yaptığı açıklamada bir o kadar yersizdir galatasaray ali sami yeni daha kullanma izni olduğu halde devlete 5 para istemeden vericekti bunun karşılığında devlette seyrantepenin üst kullanım hakkını galatasaraya vericekti ve galatasaray ali sami yeni verdi syrantepenin üst kullanım hakkını edindi aslında fenerlinin buna sevinmesi lazımdı çünkü gs yönetimi stadı devretmeden üst kullanım hakkını alıp ali sami yenin alanına bir kongre salonu yapacaktı bu durumda gs yönetimi bundan vazgeçti yani burda atıp tutmayın ayrıca bir stad 85 mn dolara yapılamaz bu maliyet shalkenin stadı 145mn euroya yapıldı yani burda başka bir oru işareti çıkıyor aslında önemli oln budur !!!!!

Geçenlerde Galatasaray'ın stadı konusunda Fenerbahçe'yi yalnız bırakıyoruz dedim ya.Şimdi de Fenerbahçe stadı konusunda Galatasaray'ı yalnız bırakıyormuşuz.

Şükrü Saraçoğlu’nun, kendi başbakanlığı esnasında kanun çıkarttırıp (sanırım 1934 olacak) şu anda kendi adını taşıyan stadın arazisini 1 liraya Fenerbahçe’ye satılmasını (!) temin etmiş olduğunu biliyor muydunuz? (Evet evet, bir liraya… O zaman da önemsiz bir paraydı, boşuna hesap kitap yapmayın) Kimin malını kime vermiştir, o dönemde bunu soracak kimse ne yazık ki yoktur.
    Tabii bu tanıdığım birinin söyledikleri isteyen inanır isteyen inanmaz.Neyse Trabzonsporluyum mutluyum

Fenerbahçe, Galatasarayin stad yapmasiniz engellemiyor.Siz burada bunu anlayamiyorsunuz ya da yanlis algiliyorsunuz. Fenerbahce biz stadimizi kendi imkanlarimizla yaptik, diger takimlarda kendi imkanlariyla yapsinlar diyor. Eger ki devlet onlara yardim yaparsa bizde yardim talep ederiz diyor. Olay bu kadar kimse kimsenin isine engel olmuyor. Devletin ekonomisi uyarsa yardimda yapar stadda .. ona yardim yapip, burdakinin öksüz birakmak olmaz .. gs'e yardim ya da fb'e ya da bjk'e herhangi bir takima yardim yapilacaksa diger takimlarinda yardim talebinde bulunması en dogal hakki .. ne de olsa burasi demokrasi ile yönetilen esitligin savunuldugu bir devlet ve bu yardimi yapacak olan devletin kamu'lari.

Nesil
    2006
    Yer
    Bilgisayar

Zaten bir de buna karışmasalrdı şaşardım...

Quote Originally Posted by Toze
    Fenerbahçe, Galatasarayin stad yapmasiniz engellemiyor.Siz burada bunu anlayamiyorsunuz ya da yanlis algiliyorsunuz. Fenerbahce biz stadimizi kendi imkanlarimizla yaptik, diger takimlarda kendi imkanlariyla yapsinlar diyor. Eger ki devlet onlara yardim yaparsa bizde yardim talep ederiz diyor. Olay bu kadar kimse kimsenin isine engel olmuyor. Devletin ekonomisi uyarsa yardimda yapar stadda .. ona yardim yapip, burdakinin öksüz birakmak olmaz .. gs'e yardim ya da fb'e ya da bjk'e herhangi bir takima yardim yapilacaksa diger takimlarinda yardim talebinde bulunması en dogal hakki .. ne de olsa burasi demokrasi ile yönetilen esitligin savunuldugu bir devlet ve bu yardimi yapacak olan devletin kamu'lari.
    iyi de sizin anlamadığınız devlet bize bunu bdavaya yapmıyor ... biz karşılığında onlara üst kullanım hakkımız olan mecideyi köyde ki ali samiyen stadını veriyoruz .... onlarda bize stad yapıyor ... o zaman sizde kadıköy ü verin yerine seyrantepeye benzer bir yerden devletten stad isteyin yapmazlarsa ondan sonra konuşun .....

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by paco
    iyi de sizin anlamadığınız devlet bize bunu bdavaya yapmıyor ... biz karşılığında onlara üst kullanım hakkımız olan mecideyi köyde ki ali samiyen stadını veriyoruz .... onlarda bize stad yapıyor ... o zaman sizde kadıköy ü verin yerine seyrantepeye benzer bir yerden devletten stad isteyin yapmazlarsa ondan sonra konuşun .....
    Verilen Mecidiyekoy'deki Ali Sami Yen Stadi degil.

Mecidiyekoy'deki arazinin kullanim hakki geri veriliyor. Bunun sayesinde Devlet o araziyi farkli bir sekilde degerlendirme hakkini aliyor. Bu araziye Devlet'in yapacagi yatirim'in gelirleri ile de Devlet Galatasaray'a stat yapiyor.

Stat'in ustune kazanilan gelirler ise Devlet'in kasasina giriyor.

Yoksa sadece zaten Devlet'e ait olan arazi karsiliginda stat yapilmiyor.

Adnan Polat diyor ki... "Seyrantepe Stadı devletle karşılıklı iş alışverişidir. Onlar da böyle bir ticari aktiviteye girebilirler."
    Her yol Ankara!
    Devletin, spor kurumlarına dünya nimetlerini sunması yetmiyor gördüğünüz gibi.
    Örtbas edilen vergiler, bedavaya alınan arsalar...
    Üstüne üstlük stadı devlet yapacak. "Başka bir emrin var mı?" diye sormazlar mı adama? Eee, sırtını devlete dayayan kulüpçülük ve yöneticilik böyle oluyor işte.
    Adnan Polat, akıllı yatırımcı. "Devletle aramızdaki işe karışmayın" diyor.
    Hortumu üzerine sıkıyor, kendisini eleştirenlerin.
    "İsteyin, siz de alın!" Devlet anlayışı hafife alınıyor.
    Haksız rekabete yatırım yapan bir yöneticiden haklı sözler duyabilir misiniz? Yönetici olmak, kaynak yaratmak mı, bizlerin emeğine göz dikmek mi? Bizler buna niye izin verelim?
    Polat, kendini de ele veriyor zaten. "Biz Fener'in açıklarını biliyoruz. Üstümüze gelirlerse konuşuruz." Yani diyor ki. "Susun da işimi bitireyim!"
    Adnan Polat bir şeyler bilecek de susacak ha! Onun bir şampiyonluk için neler yaptığını geçen yıl izlemedik mi?
    Adnan Polat'ın istediği vatandaşın parası.
    Yetimin, öksüzün parası.
    Bu ülkede öğretmenler, pazar sonlarında ezik sebze toplayarak yaşıyor.
    "Nerde bu devlet?" diye bağıranı da yok. Kimsenin hakkında da gözleri yok.
    Yönetici olmanın hüneri, devletle iş bitirmekse, Adnan Polat, hünerini kendi mahallesinde göstersin.
    Bu arsalar bizim çocuklarımızın arsalarıdır.
    Ben kendi namıma, hakkımı haram ediyorum.
    Bu işler kolundaki saati açık artırmada satmakla olmuyor.
    Eğer Polat, Galatasaray'a ve Türk futboluna hizmet aşkıyla yanıyorsa...
    Devlet tarafından yapılan otelini satsın....

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

kardes su galatasaray alehine mesaj yazmayi birak sadece adil ol

Quote Originally Posted by JoseMourinho-FB View Post
    Adnan Polat diyor ki... "Seyrantepe Stadı devletle karşılıklı iş alışverişidir. Onlar da böyle bir ticari aktiviteye girebilirler."
    Her yol Ankara!
    Devletin, spor kurumlarına dünya nimetlerini sunması yetmiyor gördüğünüz gibi.
    Örtbas edilen vergiler, bedavaya alınan arsalar...
    Üstüne üstlük stadı devlet yapacak. "Başka bir emrin var mı?" diye sormazlar mı adama? Eee, sırtını devlete dayayan kulüpçülük ve yöneticilik böyle oluyor işte.
    Adnan Polat, akıllı yatırımcı. "Devletle aramızdaki işe karışmayın" diyor.
    Hortumu üzerine sıkıyor, kendisini eleştirenlerin.
    "İsteyin, siz de alın!" Devlet anlayışı hafife alınıyor.
    Haksız rekabete yatırım yapan bir yöneticiden haklı sözler duyabilir misiniz? Yönetici olmak, kaynak yaratmak mı, bizlerin emeğine göz dikmek mi? Bizler buna niye izin verelim?
    Polat, kendini de ele veriyor zaten. "Biz Fener'in açıklarını biliyoruz. Üstümüze gelirlerse konuşuruz." Yani diyor ki. "Susun da işimi bitireyim!"
    Adnan Polat bir şeyler bilecek de susacak ha! Onun bir şampiyonluk için neler yaptığını geçen yıl izlemedik mi?
    Adnan Polat'ın istediği vatandaşın parası.
    Yetimin, öksüzün parası.
    Bu ülkede öğretmenler, pazar sonlarında ezik sebze toplayarak yaşıyor.
    "Nerde bu devlet?" diye bağıranı da yok. Kimsenin hakkında da gözleri yok.
    Yönetici olmanın hüneri, devletle iş bitirmekse, Adnan Polat, hünerini kendi mahallesinde göstersin.
    Bu arsalar bizim çocuklarımızın arsalarıdır.
    Ben kendi namıma, hakkımı haram ediyorum.
    Bu işler kolundaki saati açık artırmada satmakla olmuyor.
    Eğer Polat, Galatasaray'a ve Türk futboluna hizmet aşkıyla yanıyorsa...
    Devlet tarafından yapılan otelini satsın....
    Senin bu yaptığına da demagoji deniyor. Bahsettiklerini kanıtlama şansın var mı? Yoksa böyle şeyler yazmayacaksın, bu yaptığına ayıp denir. Çamuru at, yapışmazsa izi kalır düşüncesiyle, ortamı gerici bir davranış bu. Üstelik konunun tekrar açılmasına ilk elden neden olan kişi olarak bu tarz bir yaklaşıma izin vermeyeceğim. Ya kanıtlarını sun ya da özür dile!

Default Yine mi Seyrantepe!?!?

Önce Sabah Gazetesi`nin ekonomi bölümünde; "Seyrantepe İhalesi Askıya Alındı" başlıklı bir haber yayınlandı. Söz konusu haberde; Maliye Bakanlığı`na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü`nün, Galatasaray`ın 2004 yılında üst kullanım hakkını aldığı ancak daha sonra araziden yararlanmak için satın alma girişimlerinde bulunduğu Seyrantepe arazisini ihaleye çıkarmama kararı aldığı açıklandı. Bu karara gerekçe olarak da, Galatasaray`la yapılan anlaşmanın ihaleyi sakatlayacağı belirtildi.

Haberin tamamı şöyle;

"Milli Emlak, Seyrantepe arazisinin satışı için çıkacağı ihaleyi askıya aldı. Gerekçe, Galatasaray`la yapılan anlaşmanın ihaleyi `sakat`layacağı....

Maliye Bakanlığı`na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Galatasaray`ın 2004 yılında üst kullanım hakkını aldığı ancak daha sonra araziden yararlanmak için satın alma girişimlerinde bulunduğu Seyrantepe arazisini ihaleye çıkarmama kararı aldı. Böylece arazi Galatasaray`a satılamayacak ve Galatarasay da arazi üzerine spor kompleksi hariç bir şey yapamayacak. Milli Emlak Genel Müdürlüğü`nün ihaleyi askıya alma gerekçesi; ihaleye girecek olan şirketlerin, arazinin üst kullanım hakkına hâlâ Galatasaray`ın sahip olmasıyla açıklanıyor. Galatasaray Kulübünün izni olmadan çivi dahi çakamayacak olması yüzünden Milli Emlak, ihalenin `sakat`lanacağı yani eksik rekabetin oluşacağını düşünüyor.

72 milyon YTL`ye verildi
    Spor kamuoyunu da aylarca meşgul eden ve sonunda çıkmaza sürüklenen Seyrantepe Projesi`nin seyri şöyle oldu: Galatasaray, rayiç bedeli 72 milyon YTL olan 384 dönüm arazinin, 30 yıllık üst kullanım hakkını 7 Eylül 2004`te aldı. Arazi 15 Mayıs 2005`te ihaleye çıkarıldı. Galatasaray konut kooperatifleriyle anlaşarak spor kompleksinin yanı sıra konut yaptırarak gelir elde etmek için arazinin tapusunu istedi. Amaç tapuyu alınca İş Bankası ve İMKB çalışanlarının üye olduğu iki kooperatif kanalıyla hem stadyum hem de yaklaşık 5 bin konutluk proje yapılacak ve Galatasaray`ın cebinden de para çıkmayacaktı. İhaleyi iki kooperatif kazanacak Galatasaray`da alacağı pay karşılığında kooperatiflere üst kullanım hakkı izni verecekti. Ancak arazi bölge parkı olarak ihaleye çıkarıldığı için Maliye Bakanlığı`na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü arazinin bu şekilde satılamayacağını ve bölgenin imarının yapılması gerektiğini Bayındırlık Bakanlığı`na iletti.

Bedeli 500 milyon YTL
    Bunun üzerine Bayındırlık Bakanlığı bölgenin imarını değiştirdi. 384 dönümlük araziyi işyeri ve konut alanı olarak değiştirdi. Arazinin `bölge parkı` olarak değil imarı alınmış konut ve işyeri alanı olarak değer tespitinin yeniden yapılması istendi. Edinilen bilgiye göre, Milli Emlak müfettişleri arazinin yeni bedelini 500 milyon YTL olarak yeniden belirledi. Yeni bedelin tartışmalara neden olacağı için açıklanmadığı ve Galatasaray Spor Kulübü`nün de bu bedel nedeniyle Maliye Bakanlığı`na tepki gösterdiği gelen bilgiler arasında. Arazi üzerinde Galatasaray Spor Kulübü`nun üst kullanım hakkı yıllık yaklaşık 700 bin YTL karşılığında sürüyor. Galatasaray, sözleşmeye göre arazi üzerine spor amaçlı her türlü kompleksi kurabilir. Ancak üst kullanım hakkı sözleşmesine göre, arsa üzerinde en geç iki yıl içinde stat inşaatı başlamak zorunda. Aksi halde üst kullanım hakkı devre dışı kalacak."

Biz defalarca bu yolsuzluğun altına imza atacak kurum ve bürokratların dikkatli olması gerektiğini, bu peşkeşe neden olacak kişi ve kuruluşların vebal altına gireceklerini söylemiş ve gerekli uyarıları yapmıştık. Milli Emlak Müdürlüğü gereken devlet sorumluluğunu göstermiş ve yangından mal kaçırırcasına yapılan bu operasyona dur demiş. Kendilerini tebrik ediyoruz.

Galatasaray başkanının her yerde gururla ve gerine gerine söylediği, "İstanbul`un en değerli arazisi bizim olacak." sözlerine ve kamuoyunda yaratılan bu yöndeki havaya yanıt ise GSGM Tesisler Daire Başkanı Serdar Atalay`dan geldi. Serdar Atalay; yapılacak yeni statla Galatasaray’ın bir ilgisinin olmadığını belirterek, “Onlar sadece kiracı`` dedi. Galatasaray`ın yanlış yaptığını ifade eden Atalay; "Sanki stadı onlar yaptırıyormuş gibi bir hava yaratıyorlar. Bu yanlış. Kimseye birşeyin peşkeş çekildiği yok. Fenerbahçeliler merak etmesin. Ayrıca ben de çok iyi bir Fenerbahçeli’yim.`` dedi.

Bu açıklamanın tamamı ise şöyle;
    "GSGM: Seyrantepe bizim, G.Saray sadece kiracı...

GSGM Tesisler Daire Başkanı Serdar Atalay, yapılacak yeni statla Galatasaray’ın bir ilgisinin olmadığını belirterek, “Onlar sadece kiracı`` dedi.

‘TOKİ bize yapacak’
    Fenerbahçeli taraftarlar, uzun zamandır internet sitelerinde bir kampanya yürütüyor. Başını www.****.com’un çektiği kampanyada, Seyrantepe’nin Galatasaray’a peşkeş çekilmeye çalışıldığı iddia edilerek, bunun önlenmesi isteniyor. Pekii, gerçek ne? Birçok yerin olduğu gibi Ali Sami Yen’in de sahibi olan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Tesisler Daire Başkanı olan Serdar Atalay’a sorduk bunu. Konunun kamuoyuna yanlış aktarıldığını söyleyen Atalay, Seyrantepe’ye stadı Galatasaray’ın yaptırmadığının altını çizdi.

‘Onlar teklif etti’
    Galatasaraylılar’ın konuyu yanlış aksettirdiklerini, bunu Bakan Mehmet Ali Şahin’e de ilettiğini dile getiren Atalay, şunları söyledi: “Ali Sami Yen’in sahibi biziz. Dolayısıyla Galatasaray burasının yıkılması için teklifte bulunamaz. Onlar Milli Emlak’tan bir arazinin üst kullanım hakkını almışlar Seyrantepe’de ve TOKİ ile pazarlığa girişmişler. TOKİ bize, ‘Ali Sami Yen’i bize verin. Orayı değerlendirelim. Size de Seyrantepe’deki bu arazi üzerinde stat yapalım. Galatasaray buna izin verecek’ dedi, biz de kabul ettik.``

‘Merak edilmesin’
    “Yani burada taraf olan TOKİ ile GSGM’dir. Seyrantepe’de yapılacak stadın mülkiyet hakkı bizim olacak. İstanbul, içinde her türlü sosyal aktivitenin yapılabileceği bölümlere sahip, çok modern bir stada sahip olacak. Galatasaray burayı 49 yıllığına kiralayacak o kadar. Galatasaray yanlış yapıyor. Sanki stadı onlar yaptırıyormuş gibi bir hava yaratıyorlar. Bu yanlış. Kimseye birşeyin peşkeş çekildiği yok. Fenerbahçeliler merak etmesin. Ayrıca ben de çok iyi bir Fenerbahçeli’yim.``

Serdar Atalay’ın bu açıklamaları burunları kaf dağında gezen Galatasaraylılara biraz olsun hadlerini bildirmiş. Devletin ianesiyle modern bir stada sahip olmayı, masa başı oyunlarını seven ve iyi bilen bir camia olarak kendilerine yedirebiliyor ve bunu bir başarı olarak görebiliyorlar. Bu onların sorunu bizi ilgilendirmez ama Genel Müdür yardımcısı boşuna hava atmakta olduklarını gayet güzel yüzlerine vurmuş.

Ancak bu açıklamada hala sakat yönler olduğu kanaatindeyiz. Fenerbahçe kiracısı olduğu eski stadımızı yıkmış tamamen özkaynaklarıyla Türkiye’ye UEFA Kupası Finali oyananacak özelliklerde bir tesis kazandırmıştır. Bütün bunlar olurken GSGM neredeydi? Camiamız bu işleri yaparken bir kuruş faydaları olmuş mu ki, şimdi Galatasaray’a bu stadı yapmak için kendini paralıyor.

Madem tapu GSGM’nin, madem Galatasaray orada sadece kiracı, madem bu işin gayesi sadece Türkiye ve İstanbul’a modern bir stat kazandırmak, o zaman bu tesiste bütün İstanbul kulüplerinin hakkı vardır. Neden sadece Galatasaray?

Biz GSGM’ne bildiririz ki; yeni kuracağımız ****.comspor olarak biz de bu stada talibiz. Biz de buranın 49 yıllık üst kullanım hakkını almak istiyoruz.

İstanbulspor yıllarca hiç olmazsa derbi maçlarını büyük statlarda oynamak istedi başaramadı, Bakırköyspor birinci ligde olduğu dönemler maçlarını Şenlikköy Stadı’nda oynadı. Bir çok İstanbul kulübü maçlarını derme çatma statlarda oynuyor. Bu kulüplerin ve ****.comspor’un Galatasaray’dan eksiği ya da farkı nedir ki, ayrı ve üvey evlat muamelesi görüyorlar.

Devlet oraya kamu yararını gözeterek bir stat yapacaksa, ihtiyacı olan herkes orayı kullanır sadece Galatasaray değil. Adalet duygusu bunu gerektirir.

Baştan sona sakatlıklarla dolu bu anlaşmaların, sözleşmelerin, her zaman olduğu gibi sonuna kadar takipçisi olacağız ve elimize geçen bilgi ve belgeleri kamuoyuyla paylaşacağız. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

bu haber yalan daha gecende telegolde aciklandi sadece stad kapasitesi konusunda tartisma var

Sayfa 5 / 23 İlkİlk ... 3456715 ... SonSon

Mesaj Yetkileri