Anket Sonuçlarını Görüntüle: Maç'ın Sonucu Ne Olur?
- Voters
- 65. You may not vote on this poll
-
F.Bahçe Kazanır.
-
Berabere
-
Beşiktaş Kazanır
-
maç ne mi olur..
buyrun siteye ekleyemiyorum ama buraya yazalım o vakit..zamanı gelmiş...
Derbi maça sayılı saatler kaldı.Heyecan dorukta..Herkse İtalya karşısındaki iyi futbolu, umut veren milli takımı bile geride bırakıp mu maçı konuşuyor..FB mi BJK mi gülen taraf olacak..
Kadro yapısı ve oynanan futbola bakarsak(gerçi iki takımda pek olumlu sinyaller vermiyor ama !) FB bir adım önde..Lakin istatistiksel ve psikolojik açıdan BJK daha avantajlı denebilir..Ben kimin kazanacağı üstünde pek durmyacağım..Futolun neler getireceği belli değildir..Hatırlasanıza Fenerbahçenin 5 atacağı iddia edilen maçta Beşiktaş 4-3 galip gelmişti; hemde kalecisiz..
Ben bugün kimin kazanacağını değil olası sonuçların takımlar üzerinde nasıl etkiler yaratacağını kritik edeceğim..
Önce Beraberlik :
Kuvvetle muhtemel maçın sonucu..Lakin iki takım açısından da durmu değiştirmeyecektir bu skor..Tigana’nın kredibilitesine eksi yada artı bir eklentisi olmayacak, keza Zico içinde olumlu düşünmeye sevketmeyecektir onun hakkında olumsuz düşünen hiçkimseyi..Yani ne şiş yanacaktır ne kebap..Sadece Yönetim kurullarının önlerindeki takkeye bakarak gerekli düşünme sürelerini uzatacaktır hepsi bu..Ama bazı gerçeklerinde üstünü kapamayacak en olumlu sonuç olacaktır..
FB galibiyeti :
İşin BJK açısından hayırlı,FB açısından da vahim sayılabilecek skoru..Olası bir FB galibiyeti Zico üstündeki tüm karabulutları dağıtacak ve Zico bir kahraman olacak tüm basının gözünde..Ancak Tigana son kredisini tüketmiş olarak ümraniyenin yolunu tutacaktır..Bu sonuç,kuvvetle muhtemel Tigana’nın son maçı havasını oluşturur.Kanımca bu BJK’nin kurtuluş reçetesidir ki artık kartalda köklü değişikliklerin zamanı geldiği düşüncesindeyim..
FB cephesine dönersek..Bu muhtemel sonuç Zico’nun kredisini inanılmaz arttırır ama yaptığı hataların da üstünü örtmeye yarar ve alttan alttan, FB acemi bir antrenörün oyuncağı haline gelebilir..Yönetimin gözleri büyülenebilir ki bir galibiyetle nasıl antenörlerin kahraman olduğu malum..
BJK galibiyeti..
Madalyonun diğer yüzü..Bu olası skor az önce söylediklerimin tam tersini yaşatır bizlere P.tesi sabahı..yani Tigana taktik bir deha olur..Zico, belki kapının eşiğine gelmez ama iyiden iyiye yeteneklerini sorgulatır bir hale gelir ki zaten zor durumda olan Zico için işler çok daha karmaşık bir hal alır..Ancak Tigana’nın artacak kredibilitesi daha tehlikeli bir durum teşkil eder..Rahat bir nefes alan yönetim Tigana’nın arkasındayız naralarını daha da yükseltir ki buda Karakartal için pek hayırlı bir son olacak gibi görünmemekte..Rıza Çalımbay ve FB galibiyetinin sonrasını hatırlayınız ! Nasılda unutuluvermişti Rıza’nın olumsuz futbolu ve Kartalın altı nasıl bir sezon daha oyulmuştu..
Sözün özüne gelirsek..
Beraberlik haricindeki diğer iki skor kazanan için karanlık bir son hazırlayacaktır zannımca..Evet belkide Futbol tarihinde bir ilk bu ..kazanan aslında kaybeden olacak..Zico ve Tigana sınırlı yetenekleri ile bu iki güzide kulübüzü yönetmeye layık değiller..ve maalesef kazandıkları taktirde gözler kör kalmaya devam edecek..
Birtarafta alelacele bulunan ve sadece brezilyalı olması tercih sebebi olan Zico diğer tarafta yarım sezonu kurtarmak adına getirilen ve sadece istikrar adına desteklenen Tigana..yönetim yanlışlarının bir takımı bu kadar derinden etkilemesi ne acı değil mi ?Del Bosque’yi gözünün yaşına bakmadan kovan Demirören beyefendi, şimdi kimin arkasında bir bakınız ! yada öyle yada böyle takımı iki kez üstüste şampiyon yapıp son sezonda ikinci olan Daum’un yerine getirilip, iyi hoca diye yutturulmaya çalışlana…
Bir söz vardır hani..Bir şeyi atıyorsan onun daha iyisini alacaksın ki attığına değecek..şimdi beğenilmeyip atılanlardan daha kötülerini sırf istikrar adına destekliyor yönetimler..Yazık çok yazık..bu taraftarlar bunu haketmiyorlar..
Son sözü ,Futbol kamuoyuna bir soru ile bağlayalım…
Zico,Grets(konu dışı ama sıkıştıralım) ve Tigana’yı kovun üç büyüklerden..üçünden hangisi avrupanın üst düzey takımlarında iş bulur ?Cevap hiçbir takımda ise bu hoca’ların bizim büyük takımlarımızn başında ne işi var..?
Sizi bu sorunun cevabı ve vicdan muhasebenizle başbaşa bırakıyorum..Ben maçı izlemeyeceğim.Sırf Zico ve Tigana gibi kalitesiz hocaları prıotesto etmek için.Onun için maçtan önce yazdım yazacaklarımı..Umarım maç berabere biterde bazı gerçeklerin üstü örtbas edilmemiş olur..
Tüm bunlara bakınca, bir özür borcum var galiba…..
Gün gelip seni arayacağım gelmezdi aklıma..Özür dilerim MİRCEA…
Mesaj Yetkileri