Ali Sami Yen, Galatasaray’ın değilmiş

ALİ Sami Yen Stadı’nın arsasını ve Seyrantepe’nin üst kullanım hakkını devrederek bedava bir stadyum sahibi olmak isteyen Galatasaraylı yöneticilerin hesaplarını anlamakta zorlandığımı söylemiştim.

"Madem Ali Sami Yen bu kadar değerli, neden bu işi kendileri yapıp, parayı Galatasaray’a kazandırmaya çalışmıyorlar" diye sormuştum.

Sorumun yanıtını Gençlik Spor Müdürlüğü’nün bir yazısıyla aldım.

"B.02.1.GSM.0.00.00.63/163" sayılı Gençlik Spor Müdürlüğü yazısında "Ali Sami Yen Stadyumu’nun mülkiyeti genel müdürlüğümüze aittir" deniliyor.

Yazı şöyle: "07.08.1997 tarihli sözleşmenin hükümleri Kulüp tarafından yerine getirilmemiştir. Sözleşmede Kulüp tarafından taahhüt edilen yükümlülüklerin yerine getirilmemesi üzerine Genel Müdürlüğümüzün uğradığı zararın tazmini için gerekli hukuki işlemler başlamıştır."

"07.08.1997 tarihli sözleşmede inşaat bitirme süresi belirlenmiş olup Kulüp mücbir sebeplerden dolayı stat inşaatına başlayamamıştır."

"Ali Sami Yen Stadyumu’nun bulunduğu taşınmaz Kulüp tarafından satın alınmamıştır."

"Kulüp ödemelerini 2003 yılından beri aksatmış bulunmakta, Genel Müdürlüğümüz alacaklarının tahsili hukuki yollardan devam etmektedir."

Oldukça ilginç bir durum:

Size ait olmayan bir arsayı ve "üst kullanım hakkını" Hazine’den bedavaya aldığınız bir başka arsayı verip, 100 milyon dolarlık bir stadyum yaptırmak ve bunun parasını da devlete ödetmek istiyorsunuz.

Başka ülkelerde ne denir bilmiyorum ama bu ülkede benzeri işler için geçmişte "hortumlamak" tabiri kullanılıyordu!

Alıntı: Mehmet Y.Yılmaz / Hürriyet / Köşe Yazısı
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...rid=148&gid=61