Quote Originally Posted by halil85
konyada tayfun türkmen st olmalı sadece
Aslında bundan ben de şüphelendim, acaba yanlış girilmiş bir veri midir diye. Zira orijinal datada hem DC hem de ST olarak gözüküyordu.
Sıkı bir araştırmanın ardından şöyle bir neticeye ulaştım: Tayfun futbola santrfor olarak başlıyor, ilerleyen yıllarda herhalde boy ve fizik avantajı düşünülerek defans bloğunda görevlendiriliyor.
Şimdilerde ise Nurullah Sağlam ile birlikte bir nev'i joker olarak kullanılmaya başlandı. Defansa adam mı lazım, Tayfun ısın.. Gol sıkıntısı mı çekiyoruz, Tayfun ısın.. gibisinden..
Hatta Ankaragücü'ndeyken DMC de oynadığını duydum ama işin suyu çıkmasın, o kadarı fazla olur..

Aşağıya, hemen biraz önce Tayfun Türkmen'in iki uç pozisyonda da oynadığına dair yeniden bulduğum haber ve yazıları iliştiriyorum.

Bir bakıma Konyaspor’un “joker” oyuncularından. Savunmada bir arıza mı var? Tayfun ne güne duruyor. Takım rakip savunmayı açamıyor mu? Tayfun’dan iyi “çilingir”mi olur.
(Merhaba Gazetesi)

Konyaspor’un jokeri Tayfun Türkmen, sezon başından beri oynadığı karşılaşmalarda görev yeri nerede olursa olsun üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi. Defans bloğundaki başarısını geçmiş yıllarda oynadığı forvet bölgesinde de yerine getiriyor.
(Konya Postası)

KONYASPOR KADROSU

......
......
Özden Öngün - Kaleci
Serkan Boyar - Kaleci
Tayfun Türkmen - Defans
Yasin Çelik - Orta Saha
Zafer Biryol - Forvet
.......
......

(cimbom.org)

39. dakikada, Batista'nın geri pasında araya girerek topu kapan vekaleciyle karşı karşıya kalan Balili, kaleci Haluk'u ve defans oyuncusu Tayfun Türkmen'i geçerek meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi:0-1
(TRT)