Yıldırım’a 1 yıl veren PFDK’nın hakeme küfreden Sedat’a gücü yetmedi!

15. haftadaki A.Gücü-Antalya maçı... Oyundan atılan Sedat 4. hakem Fatih Gökçe’ye ‘Bu hakemin anasını s..m, bunu ona söylemezsen senin de ananı s..” diyor. Gökçe bunu rapor ediyor ama Sedat’a ceza çıkmıyor. Aynı PFDK, ‘pislik’ lafından Yıldırım’a 1 yıl veriyor... Yani A.Gücü lobisi yine devrede!

PFDK’dan, Disiplin Talimatı’nın 24. madde uygulamasında çifte standart. Kurul, “Federasyon da pisliğin içinde” dediği için F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verirken, hakemlere ana avrat söven ve bu küfürleri hakem tarafından rapor edilen A.Gücü futbolcusu Sedat Bayrak’a hiç bir ceza vermedi. 15. haftadaki A.Gücü-Antalya maçının 89. dakikasında çift sarı karttan, kırmızı kartla oyun dışı kalan Sedat Bayrak, saha dışına çıkarken 4. hakem M. Fatih Gökçe’ye “Bu orta hakemin anasını sinkaf edeyim. Eğer bu sözlerimi ona söylemezsen senin de ananı sinkaf edeyim” diye küfür etti. Sedat, tribünlere de el-kol hareketleri yapıp soyunma odasına gitti. Bunun üzerine Gökçe, Sedat’ın ettiği tüm küfürleri raporuna yazdı, ayrıca tribünleri tahrik ettiğini de aynı rapora ekleyip federasyona gönderdi.

ANANI S...YİM’E CEZA YOK!
Gökçe’nin raporunu inceleyen Hukuk Kurulu, Fatih Gökçe’den ek rapor istedi. Kurul, “Küfürleri açık açık yazmışsın. Ancak tribün tahriki açık yazılmamış. Bu tahriki bize daha net anlat” dedi. Kurul, bir gün sonra gelen ek raporu inceledi ve tribüne yapılan hareketlerin tahrik kapsamına girmeyeceği kararını verdi. Sedat, sadece ettiği küfürlerden dolayı PFDK’ya sevkedildi. Hukuk Kurulu’ndan gelen benzeri dosyalara 24. maddeye dayanarak 2 ile 6 maç arasında ceza veren PFDK, hakemlere ettiği küfürler açık açık yazılı olan Sedat’ın dosyasını inceledikten sonra, “ceza tayinine yer yoktur” diyerek, ilginç bir biçimde dosyaya cezai işlem uygulamadı. Çift sarı karttan otomatik olarak 1 maç ceza alan Sedat, en az 2 maç ceza daha beklerken, PFDK’dan hiç bir yaptırım gelmeyince, F.Bahçe karşılaşmasında takımındaki yerini aldı

YILDIRIM’A 1 YIL CEZA!
Sedat’a ceza vermeyen PFDK “Pisliğin içinde Futbol Federasyonu da var” dediği için Hukuk Kurulu tarafından disipline sevkedilen F. Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a ise 24. maddeye dayanarak 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verdi. Kurul, Yıldırım’a bu cezayı verirken ince eleyip sık dokudu. Emsal dosyalar incelendi, Yıldırım’ın savunması gelmemesine karşın, üyeler aralarında ön değerlendirme bile yaptı.

ŞENOL: EK RAPOR GELMİŞ
Vatan’ın sorularını yanıtlayan PFDK Başkanı Talay Şenol ise “Olayla ilgili ek rapor istenmiş. Raporda ‘Böyle bir şey yoktur’ diyor. Sonuçta ortada çelişki var. Bunu yorumladık ve ”şüphe sanığın lehine değerlendirilir“ düşüncesinden yola çıkıp, ceza vermedik.”

GÖKÇE: RAPORA YAZDIM
M.Fatih Gökçe ise olayı şöyle aktardı: “A.Gücü’nden Sedat ihraç olup, saha dışına çıkarken, raporumdaki gibi hem maçın hakemi, hem de bana ağır küfürler etti. Tribünleri tahrik edecek hareketler yaptı. Ben de bunları raporuma yazdım. Gözlemci Serdar Tatlı’ya da aktardım. O da bana ‘Ne olduysa hepsini yaz’ dedi. Sonra Hukuk Kurulu tahrikle ilgili ek rapor istedi, gönderdim. Sonraki gelişmeyi bilmiyorum.”

MADDE 24
Federasyon veya mensuplarına, hakemlere, sporculara, yöneticilere veya diğer ilgili kuruluş ve kişilere, sözlü veya fiili olarak hakaret eden, söven, tehdit eden veya her hangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunanlar, müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır. Yukarıda belirtilen fiillerde bulunan sporcular ve diğer kişilere iki veya üstünde müsabakadan men veya belirli süreli hak mahrumiyeti cezası verilir.

Kuruluşların başkan ve yöneticilerinin bu madde kapsamındaki fiilleri işlemeleri halinde hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 5.000.-YTL ile 100.000. YTL arası para cezası verilir

Haber: LÜTFÜ ÖZEL