1 ile 30 arası toplam 44 sonuç

Konu: Forza Catenaccio 4-1-3-2

Hybrid View

@ koray_capello
    peki oyunculara özel olarak nasıl görevler verdin?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by coltulu View Post
    @ koray_capello
    peki oyunculara özel olarak nasıl görevler verdin?
    hmm, evet bu soruyu da cevaplamam gerekiyor. Öncelikle şunu bir kez daha belirteyim maçları 90 dakika izleyerek oynadığım için her an futbolcu talimatlarında, takım talimatlarında değişiklikler yapıyorum. Ama tabiki genel anlamda her maça başlarken aşağı-yukarı değişmeyen bir talimatlar listesi var. Şöyledir:

DL-DR: Ben oyunun ofansif yönüne yalnızca bir tek bek ile dahil olmayı tercih ediyorum, yani çok gerek olmadıkça beklerden birisi tight marking ile forward runs orta seviyede olarak pek fazla hücuma katılmıyor. Genelde sol beki ileri çıkartırım ona da atak bir mentality, forward runs, run with ball ve cross ball en ileri seviyede ve creative freedom yüksek bir şekilde oynatırım.

DC: Klasik defans oyuncusu talimatlarıyla, her daim geride bekleyen bir şekilde oynatırım. Yalnız çoğu maçta takım halinde Deep defansive line oynatıyorum.

DMC: Buradaki oyuncum topla oynama becerisi yüksek olduğundan oyun kurucu olarak oynuyor ve creative freedom yüksek ve ileri seviyede forward runs ile özgür bir şekilde oynuyor(Pirlo) ve hold up ball oynuyor.

MC(Seedorf-Ambrossini) : Sol tarafa yakın ortasaha oyuncum maçtan maça göre değişebiliyor. Nispeten daha güçlü takımlara karşı kesinlikle Ambrossini ile başlamak gerekiyor. Ambrossini ile başladığım zaman Forward runs üst seviyede ve Clossing down uygulatarak oynatıyorum. Seedorf oynadığı zaman onu daha özgür bırakıyorum. Creative freedom yüksek ve forward runs orta seviyede oynatarak ceza sahası dışında tutuyorum. Şu dikkatten kaçmamalı ve uygulanmalıdır çünkü ufak bir detay da olsa çok önemli. Ambrossini gibi çok yetenekli olmayan fakat güçlü ve hava hakimiyeti olan bir ortasaha oyuncusunu forward runs ileri seviyede oynatarak kanat ataklarında içeri sızan bir forvet gibi takviye şeklinde oynatmak fakat aynı zamanda Seedorf gibi daha yetenekli, topla daha başarılı ve uzaktan iyi şut çekebilen bir ortasaha oyuncusunu forward runs orta seviyede tutarak ceza sahası dışında oynatmak çok öenmlidir.

MC(Gattuso) : Forward runs orta seviyede ve Closing Down yüksek bir şekilde oynatıyorum.

MC(Kaka) : Forward runs, Run with ball, creative freedom yüksek bir seviyede.

FC-FC: İleri ikilide sola yakın Olivera Forward runs ve run with ball yüksek bir şekilde, sağ taraftaki oyuncu ise yalnızca forward runs yüksek bir şekilde oynatıyorum. Aynı zamanda bu ikiliye Hold up ball uygulatıyorum.

Mentalite olarak tüm takım team mentality ile full atak olmasa da atak bir mentalite ile oynuyor. Yalnız Kaka ve ilerideki ikili (fc'ler) full atak mentalite ile oynuyor.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Mesaj Yetkileri