Quote Originally Posted by y_layta View Post
ole yaparsan ilk senede sebatla bile uefa alırsın ne anlamı kaldı
Küçük bir takımla denemiştim, olmadı. "Maçı tekrar edince kazanırsın" mantığı yok. Öyle olsaydı bugün dünyanın en mucizevi teknik direktörü olurdum. "Başkent Belediye ile ManUtd'ı, Şampiyonlar Liginde, ikinci senesinde yenen adam" olurdum.

Ben bu hileyi "yenmek" için kullanmıyorum. Takımım iyi oynayıp kaybederse yada rakip hakkıyla kazanırsa yeniden denemem. Oyunun arada hile yaptığını düşünürsek eğer, arada bilgisayara çalım atmak pek adilik sayılmaz.

Size bir-iki örnek vereyim:

Gençler Birliği ile Şampiyonlar Ligi Finalinde 85 dakika 2-0 önde götürdüm maçı. Sonra bilgisayar(R.Madrit) hile yapıp tam 3 gol attı bana. Bu kabuledilebilir hatta olası bile değildir. Apaçık hileciliktir, üç-kağçılıktır, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuşçuluktur. Hangi insan oğlu bu kadar adice bir malubiyeti kabul edebilir. Kim gururuna yedirir bu durumu? Sen 85 dakika süper ötesi oyna, birgisayar gelip saçma-sapan goller atsın... hemde 5 dakikada. (Mesela bir eleman orta sahadan deper, gol atar)

Yukarıdaki durum arada benim başıma gelse tamam. Oyunda hile yok, arada herkese oluyor derim ama sadece bilgisayara özgü bir yardım(!).

Daha bitmedi... Birde daha küçük takımlarla oynarken yaşadığım olaylar var. Bilirsiniz, küçük takımlarda sayılı yıldız futbolcu vardır ve bunlara gözünüz gibi bakarsınız. Neyse konuya gelelim... şu anki maçınız çok önemli değil ama gelecek (1 yada 2 maç sonraki) maçlarınızdan birisi önemli hatta şampiyonluk maçı. Sizin güvendiğiniz futbolcu o önemsiz maçta küçük bir sakatlık geçirip, önünüzdeki önemli maça çıkamıyor. O maç bittikten hemen sonra sakatlığı geçiyor. Bu bilgisayarın size attığı bir kazıktır ve ben kazık yemekten hiç hoşlanmam . Bu durum sıkça başıma gelmiştir ve çok can sıkıcı bir durum.

Bu saydıklarım dışındaki durumlarda yeniden yükleme yaptığımı hatırlamıyorum. Yaptıysam da canım sağolsun . Neyse maksadım size bunu kabul ettirmek değil ama kullanıyorsam bir nedenim var ve bilin istedim. Maksat sadece kazanmak değil. Dedim ya "hakkıyla kazanana boynum kıldan ince".