Onder Turaci 1 kere milli takim'a cagirildi ve bir kere oynadi. Ancak 21 yas alti seviyesinde Belcika icin oynadigi ve yas haddi dolmadan Turkiye milli takiminda oynamak istedigini belirten bir basvuru yapmadigi icin Turkiye milli takimi formasi giymesi yasak. Ayni zamanda Turkiye icin oynamak istedigi icin de Belcika milli takimi icin oynama hakki olsa da, cagirilari kabul etmiyor.
Oyunda Onder'in Turkiye milli takiminda oynama hakki olmadigi icin ilk vatandasligi Belcika yapildi. Ancak Belcika milli takiminda oynamak istemedigi icin de Belcika milli takimindan emekli oldugu belirtildi. Bu durumda Onder gercekte oldugu gibi ne Belcika ne de Turkiye milli takimi formasini giyiyor.
Daha once bu konuda cevap yazdigimi saniyordum ama yazmamisim. Deplasman golu kurali hatasi kendi icimizde tuttugumuz hatalar listesie ekli ve FM 2008 icin duzeltilmesi icin caba gosterilecek.
Bu hata Ocak ayinda SI games'e iletilen Turkiye hatalarindan bir tanesi idi ancak bu yamada SI games sadece en onemli ve test sureci kisa olan hatalarin uzerinde durdugu icin simdilik bir duzeltme yapilmadi. Bu her ne kadar basit bir hata gibi gorunse de, yapay zekanin oyun icerisinde taktik benimsemesi acisindan deplasman golu kurali ile toplam gol arasinda fark oldugu icin once duzeltilmesi, sonra da test edilmesi gereken bir hata bu.
Hata simdiye kadar Turkiye ligleri icin yeterince ilgilenilmemesi. Hata daha once bu gibi hatalari rapor etmeyenlerde, hata yardim istendigi halde bu yardim cagirilarina karsilik vermeyenlerde, hata yapici elestiri yapmak yerine yikici elestiri yapmayi tercih edenlerde, hata bu ise yeterince zaman ayirmayan arastirmacilar ve arastirma sefinde. Tabii bir de pembe filleri ve de arastirmadan oraya buraya laf yetistiren mantaliye'yi de unutmayalim...
ben sadece hatanin kimde oldugunu sordum amacim size elestiri getirmek ya da suclamak degil sadece bilmek istedim.. butur anlayistan vazgecip yoneticiliginize yakisir sozlerde bulunmanizi rica ediyorum..ona buna laf sallayarak ne elde edebilrisiniz?benim turksportala yazmamdaki neden bu ise gercekten gonul verildigi ve ilgilenildigini dusundugum icindir..benim bunlari sormak hakkimdir... sizinde kendinize yakisir cevaplar vermek gorevinzdir
Ben kendime yakismayan bir cevap vermedigimi dusunmedim. Genel bir elestiri yaptim ve yazdiklarim da sadece size degildi.
Gelinmis olan durum'da sadece 1 kisinin degil, bir cok kisinin sucu var, bunlara ben de dahilim. Bu tip hatalar rapor edilsin ve duzelsin diye konu aciyoruz ve bir sonraki surum'de duzeltilmesi icin uyelerden yardim bekliyoruz, buna ilgi gosteren kisi sayisi 3-4 adet. Ilgi gosteren, mantikli elestiriler yapanlari da zaten zaman kaybetmeden arastirma ekibi'ne ekliyoruz. Emin olun ki daha bu forumlarda uyelerimizin fark etmedigi bir cok hata/sorun daha var bunlar zamanla duzeltilecek ama biraz ilgi istiyor. Ilgi hem arastirma ekibinden, hem de oyunu oynayan uyelerden gelmek zorunda.
Hatali kim diye kelle avciligi yapmak yerine, bu hata var bir sonraki surumde lutfen duzeltilsin demek yeterliyken, neden bir suclu arama zorunlulugu var? Bir hata varsa eger bu hatayi sadece bir kisiye mal etmeye calismanin yarari ne? Yukarida da acikladim ayrica, bu hata gozlendikten sonra SI'a duzeltilmesi icin bildirildi ancak en son cikan yama icin bunu SI simdilik duzeltmedi. Ilk kodlanirken belki SI'a yanlis bilgi yollandi, belki de SI hata yapti ve test edilirken fark edilmedi. Bunlar olasi seyler. Ben ABD arastirmasinda da yer aldim/aliyorum ve bir suru buna benzer hata var ve her ne kadar duzeltmeye calissan da bazen ya duzeltmek icin zaman yetmiyor veya test surecinde insanlarin gozune carpmiyor. Bazen de SI duzelttigini dusunup duzeltildi raporu veriyor ama sorun tam olarak duzelmiyor..