Bazı şeyleri kabul etmek zordur hele ki futbola böyle taparcasına seven ülkelerde. Biz Galatasaray Uefa kupasını kazandığında nasıl o başarı bir tesadüftü diyerek kabul etmemekte direndiysek, Fenerbahçenin son 3 sezondur getirdiği futbolcular olsun, oynadığı futbol olsun, son 3 sezonun Türkiyedeki en başarılı takımı olduğunu reddettiysek bu da öyle birşey işte. Beşiktaş taraftarı yani Çarşı, Türkiyenin en organize, en ateşli, en yaratıcı ve en eğlenceli taraftarıdır. Bu benim şahsi fikrimdir. İsteyen bu fikri savunur isteyen savunmaz. Ama Çarşının, Avrupadan aldığı takdirler ve tüm bestelerinin Türkiyedeki neredeyse her stadda söylenmesi gibi benim tezimi savunacak gerçekler de mevcut.
Bir arkadaş, Bursasporluların daha iyi destek olduğunu söylemiş. Saygı duyarım fikrine ama ben de şunu sorarım.
Maç boyunca Beşiktaşa yine Beşiktaşın besteleriyle küfrederek mi? Yada takımı sahada 3-0, 4-0 mağlup iken, rakip takım taraftarıyla bir olup Beşiktaşa küfrederek mi?
Bir de ayrıca olaylara objektif bakan, bunu bir kompleks meselesi haline getirmeyen arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..