Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, bugün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi.
Kolot, son dönemde Beşiktaş'ta yıldızı parlayan ancak talihsiz bir sakatlık yaşayan Bobo konusunda şunları söyledi:"Beşiktaş'ta Bobo'yu isteyen birçok kulüp var. Bana göre 10 milyon Euro gibi bir değere ulaştı. Ama onu satmayı düşünmüyoruz. Bu oyuncumuzu satarsak, yerine alacağımız futbolcu ondan daha iyi olmayacak. Kayserisporlu Gökhan Ünal, Bobo'dan iyi oyuncu değil. Gökhan'a 5 milyon Euro istiyorlar."
Tigana ile uzun süre...
Celal Kolot, teknik direktör Tigana'nın "Şampiyon olursam takımı bırakabilirim" açıklamalarını hatırlatarak, "Hocamızı göndereceğiz şeklinde anlaşılmasın. Biz kendisiyle uzun süre birlikte çalışmak istiyoruz" dedi.
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Kolot, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'un geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara ise şu cevapı verdi:"Ali Koç'un geçtiğimiz günlerde yaptığı, 'sezonun son haftalarında 9 puan farkla girmessek şampiyon olamayız' sözlerini, bizden çekindikleri anlamına getiriyorum. Sonuçta biz de şampiyonluk için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Bu açıklamalar onun kendi görüşüdür."
"Hakan Şükür'ün bırakması lazım"
Celal Kolot, Galatasaray'ın iyi forvetlere sahip olduğunu, ancak gol yollarında sorun yaşadıklarını söyledi. Kolot ayrıca Hakan Şükür'ün sezon sonu futbolu bırakması gerektiğini belirtti. Başarılı yönetici, "Galatasaray'da 4 forvet var. Ancak gol yollarında soru çekiyorlar. Bunu anlamak zor. Çok iyi oyuncular bazen işe yaramıyor. Bunlar futbolda olağan şeyler, doğal karşılamak lazım. Hakan Şükür bana göre Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi forvetlerinden biri. Ancak bu sezon sonu en iyi noktadayken futbol bırakması lazım. Artık fizik olarak kendini çok zorluyor. Bu da onun izin iyi olmayan bir durum" şeklinde konuştu.
Gökhan Zan ile arası kötü mü?
Kolot, Gökhan Zan'ın 3 yıl önce takımda kalmasını kendisinin sağladığını dile getirerek şunları söyledi:"Gökhan Zan 3 sene önce Kayserispor'a gidecekti. Onun takımda kalmasını sağlayan benim. Daha iyi olduğu dönemlerde parasını Kıvanç Oktay'la konuşup artıran benim. Konya'da sakatlandığında yanında ben vardım. Onunla aram kötü olduğu yönünde çıkan haberler doğru değil. Ama o da bana gördüğü yerde saygı gösterecek."
İbrahim Akın 10 milyon euro
Celal Kolot, şu anda PAF takımı ile antrenmanlara çıkan İbrahim Akın'ın Avrupa'da değerinin 10 milyon Euro olduğunu vurgulayıp, onu kazanmak istediklerini söyledi. Kolot, sözlerini şöyle sürdürdü: "İbrahim Akın, şu anda PAF takımla antrenmanlara çıkıyor. Tigana'dan gelip özür dileyecek. Biz de affedeceğiz. Onu kazanmak için biz de çok uğraştık.Kendisine çoğu kez Avrupa'da onun gibi bir futbolcunun değerinin 10 milyon Euro olduğunu söyledik. Kendisi de bunun farkında. Biz kendisini kaybetmek istemiyoruz. Ama İbrahim'in daha fazla sabretip, kurallara uyması lazım."
"Savunma ve ön liberoya futbolcu bakıyoruz"
Futbol şube sorumlusu Kolot, önümüzdeki sezon için Beşiktaş'a 2 veya 3 tane transfer yapmak istediklerini, önümüzdeki hafta içinde de futbol araştırma komitesinin getirdiği kasetleri ve raporları değerlendirmeye başlayacaklarını ifade ederek, "Transferde önümüzdeki sezon, savunmaya ve Kleberson giderse ön liberoya futbolcu bakıyoruz. Bonvervisi olmayan futbolculardan tercihimizi kullanacağız. Transfere 3-4 milyon Euro'luk bir bütçe ayırmayı düşünüyoruz. Menajerimizi Ali Gültiken ve diğer futbolcu araşıtaran komitemizin getireceği kasetleri önümüzdeki hafta içinde değerlendiremeye başlayacağız. Tigana ile de bir durum değerlendirmesi yapıp, Beşiktaş için en iyi futbolcuları seçmeye çalışacağız" dedi.
"Kızıl'a yanıtı sahada vereceğiz"
Celal Kolot, Bursaspor Başkanı Levent Kızıl'ın son dönemde Beşiktaş ile ilgili yaptığı açıklamaların iki takım taraftarları arasındaki gerginliği artırdığını söyledi. Kolot, "Bursaspor'la oynayacağımız maç öncesi Levent Kızıl'ın bazı açıklamaları var. Ama biz ona en güzel yanıtı sahada vermeyi düşünüyoruz. Kendisinin yaptığı bu açıklamalar sadece iki takım taratarları arasındaki gerginliği artırıyor. Biz bu gerginliğin artmasını istemiyoruz" diye konuştu.
Futbol şube sorumlusu Kolot, göreve geleli henüz iki ay olduğunu dile getirdi ve herkesten biraz daha sabır istedi. Kolot şöyle konuştu: "Biz yönetime gireli daha 2 ay oldu. Önümüzde daha uzun bir süre var. Bize biraz sabretmenizi istiyoruz. Ancak şunu bilmenizi isterim ki, Beşiktaş'ta hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çok başarılı bir takım yaratmak için elimizden geleni yapacağız."
30.03.2007
Kaynak : DHA