Yıldırım'dan 6 maça 60 bin Euro
Geçen sezon şampiyonluğu son 16 dakikada takipçisi Galatasaray'a kaptırarak büyük bir şok yaşayan Fenerbahçe, bu sene işi sıkı tutuyor.



Başkan Aziz Yıldırım'ın futbolcuların sezon sonuna kadar alacaklarını erken ödediği, bununla da kalmayarak, şampiyonluk halinde futbolcularına 60 bin Euro vaat ettiği öğrenildi.

Sezonun bitimine 6 hafta kala rakibi Beşiktaş'ın nefesini ensesinde hisseden Sarı-Lacivertlilerde, 2007'yi zirvede tamamlamak için seferberlik ilan edildi. İdareciler ve teknik direktör Arthur Zico, ligi mutlu sonla bitirebilmek için her fırsatta futbolcuları motive edici konuşmalar yapıyor. Bunun yanı sıra alışılmadık şekilde, Gaziantep'e tüm futbolcuları götürme kararı alan Zico'nun, kritik deplasmanda oynamayacaklardan diğerlerine destek olmalarını istediği öğrenildi. Uzun süredir sakatlığı süren Rüştü Reçber başta olmak üzere, unutulan Kerim Zengin'e kadar, herkesi Gaziantep'e taşıyan Zico'nun bu girişim için, geçen senenin acı tecrübelerine tekrar tanıklık etmekten kaçan Başkan Aziz Yıldırım'dan telkin aldığı bildirildi. Teknik direktör Arthur Zico da, "Şampiyon olacağız!" diyerek futbolcuların beynini yıkıyor. Kader maçı olarak nitelediği Gaziantepspor karşısında mutlak galibiyet hedefleyen Zico, oyuncularına 'final vuruşlarında daha etkili' olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Bugünkü karşılaşmayı telafi olarak gören Zico, futbolcularına olan güvenini tekrarlayarak, "Takımıma olan inancım hiçbir zaman eksilmedi. Şampiyonluğun riske girdiği konusunda tek tereddüt yaşamadım. Her zaman olduğu gibi bugün de sezon sonunu en tepede göreceğimizi düşünüyorum. Bugün kaybetsek de, biz 2007'nin şampiyonu olacağız. Bu başarıya da bizi mevcut, sürekli eleştirilen bu futbolcular taşıyacaktır." dedi. Bu arada Mateja Kezman, Ümit Özat ve Mehmet Aurelio'ya kart görmemeleri konusunda uyarı geldiği bildirildi. Zico'nun oyuncularına önlerindeki önemli maçları hatırlatarak 'daha dikkatli davranmaları gerektiğini söylediği ve gereksiz tartışmalardan kaçınmalarını anlattığı' öğrenildi.

Liderin rakibi Gaziantepspor

Son üç maçtır galibiyet alamayan Fenerbahçe, bugün Süper Lig'deki Gaziantepspor karşılaşmasında kazanarak liderliğini riske sokmak istemiyor. Sarı-Lacivertliler, rakibiyle geçmişte oynadığı 41 maçın 26'sını üstün tamamlamıştı. Kırmızı-Siyahlılara sekiz karşılaşmada boyun eğen Fenerbahçe, yedi maçtaki eşitliği ise bozamamıştı. 10 Kasım 2000'de Gaziantepspor'a 2-1 yenilen Sarı-Lacivertliler, bu günden sonraki 12 maçta mağlup olmadı. Genele bakıldığında Kanaryaların ezici üstünlüğü göze çarparken, Gaziantep'te oynanan karşılaşmalarda bir denge olduğu sonuçlarla sabit. Galibiyet sayılarını 7'ye 7 olarak paylaşan taraflar, beş maçta yenişememişti.

[F.BAHÇE GÜNLÜĞÜ]

Luciano, Daum'u bıraktı

F.Bahçe'nin eski hocası Daum ile eski futbolcusu Luciano bir süre önce Bundesliga 2'de mücadele eden FC Köln'de bir araya gelmişti. Köln'ü Bundesliga'ya çıkarma savaşı veren Daum'a yardımcı olmak için İkinci Lig'de oynamayı kabul eden Luciano'nun, takımının bunu başaramamasının kesinleşmesinden sonra ayrılma kararı verdiği öğrenildi.

Her şey 6 günde değişir

Süper Lig'deki G.Antepspor ve Türkiye Kupası'ndaki Beşiktaş maçlarını kazandıklarında tüm sıkıntıları aşıp, takıma yönelik eleştirileri de sileceklerini belirten Asbaşkan Ali Koç, F.Bahçe'nin karanlık bir tünelin çıkışında bulunduğuna dikkati çekti. Önlerindeki 6 maçta tek mağlubiyet opsiyonları bulunduğunu hatırlatan Koç, "Kalanları kazanırız." dedi.

Şakası yok, kazanmalıyız

Artık puan kaybına tahammülleri kalmadığını belirten Serkan Balcı, bugünkü Gaziantepspor maçını kazanmaları gerektiğini söyledi. Serkan, takipçileri Beşiktaş ile aralarında bulunan 4 puanlık farka rağmen, kazanmak mecburiyetinden bahsederek, "Üzerimizdeki stresi, baskıyı bir an önce atmalıyız. Maçlardan zevk alarak oynamak istiyoruz." dedi.

KAYNAK