Dün gece evimde TV'de Telegol'ü izlerken cep telefonuma bir mesaj geldi.Mesajı gönderen Fatih Hocamdı(Fatih Terim).Mesajda ise en kısa zamanda benimle görüşmek istediğini yazıyordu.Bende bu mesaja karşılık vererek ''olur hocam'' dedim.

Ertesi gün Riva'da buluştuk.

F.T:Umut seni bir kulübe menajer olarak önerdim
U.C.AHayırdır hocam hangi kulüp?
FT:İngiltere'de bir kulüp
UCA:Hocam çatlatma insanı.Söyle şu kulübü
FT:Tottenham Başkanı Daniel Levy yeni bir menajer aradığını söyledi bende seni önerdim
UCA:Peki hocam.Ne zaman görüşürüz Mr.Levy ile?
FT:Yarın ilk uçakta seni İngiltere'ye Londra'ya postalıcam
UCA:Tamam hocam...

Ertesi gün oldu ve Londra'ya geldim.Başkan Levy bizzat kendisi beni karşıladı.

D.L:Umut seni kulüpte menajer olarak görmek istiyorum
UCA:Peki başkanım.Hemen bi sözleşme imzalayalım.
D.L:Tamam yarın kulüp binasına gelirsin.Ordanda stadyuma geçeriz.Seni orda basına tanıtacağım.
UCA:Tamam

Stadyuma geldiğimizde bütün Tottenham taraftarları protesto amaçlı pankartlar açmışlardı.Tabi buda benim moralimi bozdu.Aklıma teklifi reddedip Türkiye'ye dönmek istedim ama Fatih hocama söz vermiştim bi kere

2 yıllık bir sözleşme imzaladık.Daha sonra ilk antremanıma çıktım.

Didier Zokora:Lan chimbo bu kim?
Chimbonda:Takımın yeni menajeri olm.Bittik biz.Çok disiplinliymiş kendisi.Bizzat başkandan öğrendim.
D.Zokora:Neee bizzat başkanla mı?Ne işin vardı olm başkanın odasında
Chimb:Sanane.İşine bak hadi.
UCA:Evet kaldırın popolarınızı kızlar.Burası yatakhane değil.
Mido:Ekülüm(Berbatov)bu adam kim yaa.
Berbatov:Gidelim anlarız.
Daniel Levy:Çocuklar bildiğiniz gibi eski menajerimiz istifa etti ve yerine Umut Can Akkuş'u getirdik.
King:Levy ben bu adamı daha önce duymadım kıss.Nasıl olcak bu iş anlamadım ben valla.
D.L:Anlıyamazsın sen.
D.L:Evet hocam takım elinde eti senin kemiği benim.Senden kulübü ligde orda sıralarda getirmeni istiyoruz.(Daha yukarısı olmaz zaten böyle acemiyle)
UCA:Tamam başkanım.En kısa zamanda bir hazırlık maçı ayarlıyalım.Takımın seviyesini görmek istiyorum.
D.L:Tamam.Norwich City ile pazartesi günü bi hazırlık maçı ayarladım.Takımın iyi hazırla...

Bu arada transfer çalışmalarımada başlamıştım.ilk olarak kadroma Petri Pasanen'i dahil ettim

Hazırlık maçlarım birazdan.Okumaya devam..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Pazartesi günü gelmişti ve deplasmanda Norvich city ile karşılaşacaktık

Kulüp Otobüsünde geçen diyaloglar

Mido:Abi dün gece neydi öle yaa.
Malbranque:Noldu ln hayırdır yine hangi kızın canını acıttın.
Mido:Abi bi sus yaa.Dur anlatıyorum.Abi eski kulübüm Roma'dayken bi kız arkadaşım vardı İtalya'da.Hatta sana da göstermiştim Dün gece onla birlikteydim be abi.Ahh ne geceydi.

Tabi bende duyuyorum bütün konuştuklarını.Bu konuşmadan sonra Mido'yu yedek çıkarma kararı aldım.

Maçın yapılacağı stadyuma yani Carrow Road'a gelmiştik.Maçın başlamasına 2 saat vardı ama hala tribünler boş.Sağda solda 3-5 taraftar grubu görüyorum ama onlarda çok azdı benim için

Maç saati gelmişti artık ve ben kadroyu okurken yanlışlıkla Mido yu ilk 11 de okumuşum. Sonra düzeltmek istedim ama Başkan Levy kenara çekti beni
D.L:Umuttttt!!!..Napıyosun senn.Ben bu adama milyon dolarlar verdim.Neden oynatmıyosun.
UCA:Benim kararlarıma karışmayınız başkanım!!!
Gönülsüz olarakta Mido'yu koydum ilk 11'e
Neyse maça başladık.

Norvich city iyi başlamıştı maça

Ve ilk gol Norwich city den geldi.

Gol 45.dk da Darren Huckerby'den gelmişti ve ilk yarı bu skorla bitti

Soyunma odasına girdiğimde sinirliydim.Hem tribünlerin boş olması hemde futbolcularımın formsuz oluşu moralimide bozuyordu.

UCA:Ne yapıyorsunuz siz.Haaa.Böyle oyun nerede görüldü.Burası Premier Lig çocuklar.Ben pek bilmem ama siz iyi bilirsiniz.Şimdi çıkıp savaşıcaksınız.
Mido:Hocam ayağım ağrıyo.
UCA:Dün gece çok çalıştın galiba!
Mido:Ne diyosunuz hocam.Ne çalışması dün gece ben erkenden uyudum.
UCA:Suss!!.Ağrıyan ayağınla gol atmazsan bi daha kulübe uğrama

İkinci yarıya başladık.Takımın yaptığım konuşmadan etkilenmiş olacak ki sürekli atağa kalkıyorduk.Adeta tek kale oynuyorduk.Ve derken 53.dk da Mido golü atmıştı

Aynen böyle devam ediyorduk ve diğer gollerimiz 10 dk arayla geldi

D.Berbatov 63
Teemu Tainio 73

.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Diğer hazırlık maçlarını ben düzenlemiştim.Ve bu takımlar genellikle Türkiye'nin 2. liglerinde bulunan takımlardan oluşuyordu

Diğer hazırlık maçlarım

M.Kemalpasaspor=9-0 lık üstünlüğümle bitti
Gaziantep.Byk.Bel.Spor=7-0
ve son olarakta Adanaspor=6-0 la bitti

.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arkadaşlar okumaya devam edin devamı geliyo.Bomba gibi maçlar yapıyorum sabahtan beri.Hepsini aktarıcam birazdan...okuduunuz için tşkler
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arkadaşlar mesajlarınızı bekliyorum.Hata mı yaptım acaba kariyere başlıyarakBakın söliim yorum göremediğim zmn moralim çok bozuluo ağlıyacak oluorum
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Artık lig başlıyordu.Fikstüre baktığımda ilk maç kendi evimdeydi Porstmuth ile
Bu arada transferi sadece Pasanen'i alarak kapatmıştım.

Ligte ilk maçım Porstmouth'laydı.İlk maçım olmasına nazaran hiç heyecanlı değildim.

Maça yine hızlı başlamıştık.Sağdan soldan geliyorduk yine ve ilk gol 4.dk da Berbatov'dan geldi.

Maç aynı tempoda devam ediyordu ve 11.dk da Mido takımını öne geçirmişti.İlk yarı bu skorla bitti

UCA:Aferin çocuklar.İkinci yarı temponuzu düşürmeyin.Rakip güçsüz görünüyor ama hafife alırsak durumu eşitleyebilirler.O yüzden dikkatli olmak zorundayız.

İkinci yarı başlar başlamaz 47.dk da Kanu farkı 1 e indiren golü attı.
Bu gole çok sinirlenmiştim.Takımıma dikkatli olması konusunda uyardığımı çok iyi hatırlıyordum

Kenardan oyuncularıma taktiksel bilgiler veriyordum.Porstmouth bir korner kazanmıştı.Ve Sol Campbell'in kafasıyla durum 2-2 oldu

Beklemiyordum bu golü

Maça tekrar başladık artık son dakikaları oynuyorduk.Beraberliğe mahkumduk.Ama hiç ummadığım bir anda Reto Ziegler'in ayağından 83.dk da golü bulduk.Stadda sanki deprem oluyordu.

Maç bu skorla bitti

.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arkadaşlar acele işim çıktı.Akşam kariyerimin gerisini getiricem.Okumaya devam edin..Tşkler