Saol kardeşimde yine bi dengesizlik başladı takımda bakalım nolucak
UEFA çok zor ben bi kaçmaç kazanınca belki olur dedim ama ligde sürekli lider değişiyor ve ilk 5 sırada benim tahminim berlin werder hamburg hannover bayern shalke kesin olacak hatta leverkuse son dört maçta ilk 3 deki bütün takımları yendi beni sıkıştırıyor yani ilk 6 hatta ilk 7 belli gibi benim 7. bitirmem çin leverkusenin puan kaybedip benimde leverkuseni evinde yenmem gerekecek biz 7 . bitirip İnter Totoya gidelim yeter diyoruz
Şampiyonluk imkansız gibi gözükmüyo zaten imkansıztam iyi gidiyo derken kesin gelip biri beni yeniyo zaten üst sıralarda puan farkı az yani ilk 5deki her takım şampiyon olur ama benim olmam için 5 inide yenmem lazım zaten imkansız olan da bu
Bu arada eğer bi scout programı kullanırsan takım kurmaktan oyuncuları tanımana kadar herşeye yararı olur böylece sıkılmazsın en azından ben öyle yaptım scouttan bulduğum oyuncularla geldim buralara bile diyebilirim
Saol kardeşim benim en iyi oydu diye bi iddiam yoktu ama oda küçük takım taktiğiydi buda küçük takım taktiği o 4 - 3 - 3 tü bu 4-2-3-1 bide bu taktikde 2006daki taktikde olduğu gibi savunma futbolu oynamıyorum ama yine 6 oyuncu ile savunma yapıyo takım yani o taktikle zıtlıklarıda var benzer noktalarıda var bide 2007 bence taktik üretme konusunda çok müthiş olmuş bu taktikle ilgili bişey söyleyebilirim 2006da premier ligde chelsenin oyun düzeni kontraya çıkış biçimi kanatları kullanmasından feyz alıp 4-3-3ü yaptım bu oyundada interi inceledim
Oyunu oynayan çoğu kişi interi yenememekden dem vuruyo bende Galatasaray ve Fullhamla İnter karşısında iki final kaybetmiş biri olarak Seria yı açıp interin maçlarını izledim ve o tarz bir taktik yapmaya karar verdim tabi interin 4-4-2 dizilişine bağlı kalmadım 4-4-1-1,4-2-3-1 bazende 4-2-4 dizilişleri ile interin pas trafiğini birleştirdim kuşkusuz yani ben kuşşkusuz intere ne zaman yenilsem hucuma çıkarken kaptırdığım toplar sonucu yeniliyordum tabi bunda interin kaptığı topu ileri çok hızlı taşıması vardı bu taktikde aynen bu ilke ile bağdaştı topu kapıp hızlı çıkmaya çalışıyosun
taktiği sadece taktik olarak paylaşmayacağım ama sezon sonu (bir yada iki gün sonra)siteye koyacağım ilgin için teşekkürler
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20. haftada süpriz sonuçlar olmuştu biz iki haftadır 3 puan alamıyorduk oyuncularımızı maça önce psikolojik olarak bilemeye çalışıyorduk ben Nürnberg menajerine başarısız olduğunu söylerken o da bana Aachen küme düşecek aldıklar sonuclar süpriz sonuclar diyerek karşılık veriyordu oyuncularım ise bu diyaloglar karşısında daha hırslı ve azimli çalışıyorlardı deplasmanda oynayacağımz Nürnberg ligde 11. sırada düşme potasındaydı ve 16.Wofsburg ile puan farkı sadece 2 idi yani maçı kazanmak zorundaydılar
21. Hafta Bundes Liga
Nürnberg - Aachen
Maça hızlı başlamak isterken ilk ataklar Nürnbergden geldi maç ortada giderken biz Malchowun arka direğe yapılan ortayı boş kalye göndermesiyle deplasmanda 0 - 1 öne geçtik ilk yarı bu skorla biterken bizde soyunma odasında ikinci yarı daha dikkatli olmalarını oyuncularımıza söylüyorduk ikinci yarı korktuğumuz oldu 69 da Schroth un attığı golde savunma resmen izledi önce galasek 25 3* metreden vurdu top üst drekte patladı sonra schroth vurdu kaleci sektirdi ve bunu affetmeyip ağlara gönderdi skor 1 - 1 olmuştu Nürnbergin şutları ilk dakikadan beri kaleyi tutsa idi belki durum 3-4 farkla kaybedebilirdik ben golden sonra hiç bir komut vermemiştim ki 78 - 92 arası takım tam 4 gol atarak beni şoke etti Önce 77 de Malchow maçtaki ikinci kafa golünü atarken bizimde yüzümüzü güldürüyordu 1 - 2 83 de Jassonun göbekten Malchowa gönderdiği topu sağındaki Gomezin önüne indiriyordu Gomezde affetmiyordu skor 1 - 3 Nürnberg topu daha kalesinden çıkarmamıştı ki bu kez Edson Salazar Lopez kalecinin büyük hatasını affetmiyip boş kaleye gönderirken dakikada 85 di skor 1 - 4 oldğunda şok olan tek kişi Nürnberg menajeri değildi bende şok içinde bekliyordum maçın bitmesini dakika 91 de bu kezde kullandığımız korner sonucu önüne düşen topu ağlara gönderen Gaston Porfiriydi skor 1 - 5 olmuştu Nürnberg menajerinin yedek klübesinde maçın artık bitmesi için dua ettiğini gördüğümde ise gülmemek için kendimi zor tutuyordum maçı 5 golle tamamlarken soyunma odasında
başkanın oyuncularla bağıra bağıra tezahürat yaptığını görünce daha büyük bi şok geçirdim ben oyuncularıma son 12 dakikada oynadıkları futbolu 90 dakikaya yaymalarını söyledim bunu başarırsak değil şampiyonluk çok daha büyük hedeflerin peşinde koşabiliriz diyerek toplantı salonuna doğru odadan çıktım
A:Evet arkadaşlar sorularınıza geçmeden önce tüm futbolcularımı tek tek kutluyorum ligin ikinci yarısındaki ikinci galibiyetimizi deplasmanda 5 golle aldık burda Nürnberg kalecisinide tebrik etmeden geçemeyeceğim
G:Sayın Aytekin ligin ikinci yarısına Dortmund galibiyeti ile başlayıp sonraki 3 maçta hiç galibiyet alamadınız bugun kaybedeceğiniz düşünlürken 5 golle kazandınız maçla ilgili neler söyleyeceksiniz
A:Oyuncularım maçla ilgili herşeyi sahada söyledi zaten tabi bunu son 12 dakika yerine 90 dakikada yapsalar daha iyi olurdu
Güşme potasından kurtulduğunuz ve üst sıraları zorladığınız bu günlerde hedeflerinizde yavaş yavaş belli olmaya başlamıştır eğer varsa bu hedefler nelerdir
Aüşme riskimiz bitmiş değil kalan maçlarda uzun süreli bir malubiyet serisi bizi potaya tekrar sokar bizim burdaki hedefimiz ligi ilk 10 da bitirmek eğer başarabilirsek 7-8. sırayada talibiz hatta ligi 7. bitirip İnter Toto kupasına katılmak istiyoruz toplantı bitmiştir arkadaşlar
G:Saaayyy
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maçı 5 golle kazanarak 22. haftadaki rakibimiz Stuttgart maçının hazırlıklarına başlamıştık Ligin ilk yarısı bizi 6 - 3 gibi net bir skorla sahadan silen Stuttgart zor günler geçiriyordu gerçi bize 6 attıklarındada zor günler geçiriyorlardı ama artık biz eski Aachen değildik bu maçıda çok önemsiyorduk bizim için ikinci yarının şeref maçı olacaktı
Hazırlıklar tamamlandı Tivoli stadında son taktikleri verip takımları sahaya gönderdik
22. Hafta Bundes Liga
Aachen - Stuttgart
Maça çok hızlı başlayıp skorboard 36. dakikayı gösterirken skoruda 4 - 0 olarak gösteriyordu goller 13 ve 29 da Edson Salazar Lopez 26 İbisevic 36 da da son sözü Gomez söylemiştiilk yarı bu skorla biterken istatistikler ise üstün olan takımın Stuttgart olduğunu söylüyordu ama nafile ilk yarı 4 gollü üstünlüğümüzle kapandı devre arası oyuncularıma maçtan zevk almalarını söyledim
Maçın ikinci yarısı biz çok etkisizdik Andreas Beck in 30 metreden attığı frikik golü ile skor 4 - 1 olmuştu maç bu şekilde bitmişti maçtan sonra oyuncularmı kutladım
Basın Toplatısı
G:Takımınız iki haftadır farklı galibiyetler alıyor gçen hafta 5 bu hafta 4 attınız neler söyleyeceksiniz
A:Bugun kazandığımız için mutluyum ancak hala 90 dakika istikrarlı bir futbol oynamıyoruz oyuncularım her maç 20 dakika da 3 -4 gol atamayacaklarını bilmeliler bu futbolu 90 dakikaya yayamazsak ileride zorlanabiliriz
G:Sezon sonu Aachen dan ayrılıp türkiyeye döneceğiniz söyleniyor
A:Evet ama benim klübümle sezon sonuna kadar sözleşmem var ve ben Aachen klübü ile bir kupa kazanmak istiyorum bunun bu sezon olması zor olduğuna göre Başkanla anlaşabilirsem Aachen ile devam edeceğim.Toplantı bitmiştir.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İki haftada 9 gol atıp 2 gol yedik şimdiki rakibimiz Berlin di ve 23. hafta kazanıp ilk 2deki yerlerini garantilemek istiyordu tabi bide kolay lokma olmayacaktık en azından öyle sanmıştık
23. Hafta Bundes Lİga
Berlin - Aachen
Maça Berlin çok iyi başladı 31 de golü Gimenezin ceza yayından attığı frikik ile öne geçtiler ikinci yarı biz Jan Schlaudraff ile beraberliği yakalamıştık tabi 90 da Yıldıray yapt yapacağını
Kaybetmemiz bizim için kötü olmuştu berlin için ise çok iyi zira Hamburgun berabere kalmasıyla ligde yeni lider Berlin olmuştu biz ise evimizde bochum ile oynayacağımız maçı düşünmeye başlamıştık
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bochum maçına garanti gözüyle bakıyorduk ancak Bochum bizi kupadan elemişti onu geçtik ligin ikinci yarısında Werder Bayern ve Hamburgdan sürpriz puanlar almıştı ama biz kendimie güveniyorduk ve oyuncularıma maçtan önce rahat olmalarını söyledim bu kez Bochumu yeneceğiz demiştim
24.Hafta Bundes Liga
Aachen - Bochum
Biz maça çok hızlı başladık zira 13de Schlaudraff ile öne geçmiştik 45 de Gomez ile skoru 2 - 0 yapmıştık ve rakip bochum ilk yarının uzatmalarında ilk şutlarını çekip skoruda 2 - 1 yapmışlardı hem inanamıyordum hemde svinizyordum çünkü Bochum kaleme bile gelemiyordu devre arası oyuncularıma dikkatli olmalarını söyledim
İkinci yarı yine hızlı başladık ama şutlar kaleyi bulmuyor bulsada gol olmuyordu 62. dakika da Bochumlu oyuncu Filip Trojan Bochumun maçtadaki ikinci şutunu frikikten kaleme gönderdiğinde skor 2 - 2 olmuştu inanamıyordum 2 şuttan 2 si gol olmuştu biz yıkıldık yine Bochum skor yine 2 - 2 oyuncularım bu psikoloji ile 3. golü bulamayınca maçtan 1 er puanla ayrılmıştık maçtan sonra oyuncularıma iyi oynadınız ama olmayınca olmuyo demiştim
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------