-
Fenerbahçe
Beşiktaş (D)
Trabzonspor
Galatasaray (D)
Ankaragücü
Beşiktaş
Fenerbahçe
Bursaspor (D)
Ankaraspor
Kayserispor (D)
Fenerbahçe'nin şampiyonluğu için ne gerekli? Beşiktaş maçında yenilmemek, en önemli şey. Beşiktaş maçında Fenerbahçe berabere kalır veya yenerse, ikili averajda Beşiktaş'ın önüne geçtiği gibi, 3 hafta kala puan farkını 2'de tutuyor.
Ondan sonraki hafta ise Fenerbahçe'nin evinde Trabzonspor maçı var, Beşiktaş'ın ise Bursaspor deplasmanı. Fenerbahçe cephesinden bakarsak, Trabzonspor maçı zor geçecek, fakat Trabzonspor'un hiç iddiası kalmadığı için asılmayabilir maça, Fenerbahçe'yi kendine düşman etmek istemeyebilir. Fenerbahçe bu maçı kayıpsız atlatacaktır diye düşünüyorum, Beşiktaş ise Bursa'da zor anlar yaşayacak. Olaylı bir maç geçecek, Bursaspor üstelik düşme hattında, mutlak galibiyet veya beraberlik alması gerekiyor. Bence Bursaspor Beşiktaş'a bir darbe vuracak. Fenerbahçe de Trabzonspor maçından en az beraberlik sağlar. Yani puan farkı muhtemelen 2 hafta kala 2 olacaktır.
Akabindeki haftada ise Fenerbahçe'nin Galatasaray derbisi var. Bu maçtan Fenerbahçe en az beraberlik alırsa, Beşiktaş yense dahi puanlar eşitlenecek ve ikili averajla Fenerbahçe öne girecek.
Son haftadaki maçta ise Fenerbahçe galip gelip şampiyonluğunu ilan edebilir.
Yani Fenerbahçe hesaplarıma göre 66 puanla ligi bitirecek. Beşiktaş da 66 puanla ligi bitirecek. Galatasaray'ı hesaplamadım ama onun da 64 puanla ligi bitireceğini tahmin ediyorum.
Eğer bu tahminlerim gerçekleşirse tabi bu puanlamalar oluşacak.
Şimdi her maç final... Fenerbahçe önündeki bu ilk finalde galibiyet alırsa 3 maç kala 5 puan farkla büyük bir avantaj sağlar. Yenilirse ise her şey tersine döner. En az beraberlik alınmalı, başka yolu yok. Beşiktaş eğer bu maçı kazanırsa ikili averajda da Fenerbahçe'nin önüne geçecek ve Fenerbahçe'nin hiç şansı kalmayacak. Fenerbahçe'nin ne yapıp ne edip Beşiktaş maçını kaybetmemesi gerekiyor.
Mesaj Yetkileri