1 ile 30 arası toplam 38 sonuç

Konu: Fener'i şampiyon yapardım!

Hybrid View

Türkiye´yi Dünya kupasina götürürmüydü?Adam bizi biraktiginda 3. idik yahu.Basta kalsaydi daha büyük felaketler bizi bekliyordu.Fatih Terim geldi yerine,adam son 3 macta 2 galibiyet 1 beraberlik alarak bizi play-offlara tasimisti.Aslinda isvicreyi elerdik ama orada yedigimiz son dakika golü,burada Alpay´in macin basinda penalti yaptirmasi gibi nedenlerden dolayi elenmistik.

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Türkiye´yi Dünya kupasina götürürmüydü?Adam bizi biraktiginda 3. idik yahu.Basta kalsaydi daha büyük felaketler bizi bekliyordu.Fatih Terim geldi yerine,adam son 3 macta 2 galibiyet 1 beraberlik alarak bizi play-offlara tasimisti.Aslinda isvicreyi elerdik ama orada yedigimiz son dakika golü,burada Alpay´in macin basinda penalti yaptirmasi gibi nedenlerden dolayi elenmistik.
    Ersun Yanal 3 maçta 3 galibiyet alabilirdi. Play-offlarda ise zaten İsviçre'yi kesinlikle yenerdik Ersun Yanal ile, yenemesek bile o tür çirkin olaylar çıkmazdı. Fatih Terim'in çıkardığı olaylar yüzünden 6 maç ceza aldık, Ulusoy'un FIFA Başkanı'nın elini öpmesi sonucu 3 maça indirildi cezamız. İtibarımız sıfır oldu, dünyaya rezil olduk Terim yüzünden. Yanal olsa bu olaylar ve bu sonuçlar olmazdı.

Nesil
    2006
    Yer
    Her nerede bulunuyorsam..

Ersun Yanal iyidir hoştur sözüm yok ancak olayı Fatih Terim kıyasına getirirseniz orada müdahale etmek kaçınılmaz olur.

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Ersun Yanal 3 maçta 3 galibiyet alabilirdi. Play-offlarda ise zaten İsviçre'yi kesinlikle yenerdik Ersun Yanal ile, yenemesek bile o tür çirkin olaylar çıkmazdı. Fatih Terim'in çıkardığı olaylar yüzünden 6 maç ceza aldık, Ulusoy'un FIFA Başkanı'nın elini öpmesi sonucu 3 maça indirildi cezamız. İtibarımız sıfır oldu, dünyaya rezil olduk Terim yüzünden. Yanal olsa bu olaylar ve bu sonuçlar olmazdı.
    İsviçre maçında olayları Fatih Terim çıkardı öyle mi? Ah Egemen ah ne zaman vazgeçeceksin bu ezbere konuşmaktan...Mahkeme seyrini takip ettin mi? Soruşturma gerekçelerini gördün mü? Madem Fatih Terim olayların sebebiydi adaletini her daim övdüğün FIFA niçin Terim'e herhangi bir ceza-i yaptırım uygulamadı.Düşündün mü hiç?

Ersun Yanal'la play-off'a kalırdık. Takımın iyi bir havası vardı. Ancak hepsi o kadar. Ondan sonrası bırak Fatih Terim'i Capello ile dahi olmazdı. Takımda önlenemez bir rehavet ve "Biz Almanya'dayız" havası vardı. Sonuçta bedel ağır ödendi...

Ukrayna maçıyla ilgili bilinmeyenleri sana bir ara anlatırım, neler olup bittiğini, Federasyon yetkililerinin Ukrayna'ya maçtan önce gidip pazarlıklar yaptığını ve bunun sonucunda da iddaa bayiilerinde 200-300 YTL'lik kuponlar yapıldığını Tümer'in önünü açıyorlar, Sheva'yı oynatmıyorlar Neyse...
    Anlat hepimiz bilelim. Bazı şeyler çok kolaydır. Birilerini karalamak... Asılsız iddialarda bulunmak...Bugün ben de gider 200-300 YTL'lik bir iddaa kuponu yapabilirim.Bunda ne var? Tümer'in önünü açmak diyorsan ben de sana yakın tarihten Tomas Myhre'yi, Nikopolidis'i ve Yunanistan savunmasını örnek veririm.O maçlarda da mı şike vardı?

Eğer varsa böyle bir iddia bu iddiayı ortaya atan koyar belgelerini ortaya kanıtını yapar gerisi adalete kalır.Sakın ha şikenin belgesi mi olur demeyin bana güler geçerim ve yorum yapma tenezzülünde bulunmam."Bir deli kuyuya bir taş atmış yüz kişi çıkaramamış" misali bir laf atılıyor ortaya ne hikmetse de herkes bu laflara kanıp başlıyor karalama kampanyalarına. Ama milli takımı karalama noktasına getirdiler ya bu şike mevzuunu pes kere pes...

Dünyaya rezil olduk. Hiçbir milli maçta böyle bir olay çıkmaz. Medeniyet ülkesi İsviçre'ye de, tüm dünyaya da rezil olduk, itibarımız düştü. Şampiyonlar Ligi finalinden sonra yükselen itibarımız yerle bir oldu.
    Birçok milli maçta bu tür olaylar olur ama FIFA kalburüstü ülkeleri kayırır bunu her zaman iddia ediyorum. Kalburüstü olmayanlar da alır cezalarını otururlar. Bkz: Afrika,Türkiye,Slovenya,Sırbistan,Malta vs...

İsviçre'ye rezil olmak pek mühim olmasa gerek. Zira onların ilk maçta yaptıkları ve ikinci maçtaki tahrikleri rezilliğin dik alâsıydı. O sebepten fazla dert etme bu mevzuyu.

Asla çıkan olayları tasvip etmiyorum ama ortada bir rezillik varsa bunun aslan payı İsviçre'nindir...

Fatih Terim taktikten anlamıyor bana göre, bunu çevremdeki Galatasaraylılar da kabul ediyor. Fatih Terim oyuncuları maçtan önce çok iyi motive ediyor. Tek avantajı bu, motivasyon! Motivasyon çok iyi yaptığından başarılı zaten, yoksa ahım şahım bir taktik bilgisine sahip olduğundan değil.

Yanal'ın ise taktik bilgisi, analizi ve oyuncu potansiyel yargılama özellikleri çok iyi. Ancak onun tek sorunu medya hakimiyetinin olmaması ve otoriter olmamasıdır. Yanal ve Terim'in özelliklerini birleştirsek dünyanın en iyi teknik direktörü ortaya çıkar zaten.
    Esasında çok düşündüm bu bölüme cevap verip vermemeyi. Çünkü "Fatih Terim taktikten anlamıyor" şeklindeki bir cümleye fazlaca verilecek bir cevap yok. Bugün Türkiye'nin en kariyerli teknik direktörü bilgisizlikle suçlanıyorsa vay diğerlerinin haline. Ben de oyuncuları çok iyi motive edebilirim ama ben bir Milan'ı bir Fiorentina'yı çalıştıramam.Galatasaray'ı alıp da Uefa şampiyonu yapamam. Bazı şeyleri iyi ayırt etmek gerek.

Ayrıca en iyi şekilde motive dil bilgisi ile olur. Fatih Terim 3 cümlelik İtalyancası ile Fiorentina'ya tarihi başarısını nasıl yakalattı? Tercüman deme sakın tercümanların neler yaptığını sen de iyi bilirsin...

Teknik direktörlük laf ile değil icraat ile olunur. Eğer taktik bilginiz yoksa isterseniz dünyanın en iyi motivasyon uzmanı olun 2 kez sıçrarsınız üçüncüde öyle bir çakılırsınız ki nevriniz döner. Fatih terim'e baktığımızda ise hala en yükseklerde olduğunu, herhangi bir çakılma yaşamadığını görebiliyoruz...

"Savunma yapamıyorsak o halde hücum ederiz." mantığıyla hareket eden biri taktikten anlıyor olabilir mi? Ben objektifim, sen objektif ol biraz. Fatih Terim çok iyi motive eder oyuncularını, tek artısı budur. Onun dışında sırada bir antrenör. Ha bir de otoriterdir, kendisine saygı duyar futbolcular.

Yanal taktikten anlamaz mı? Türkiye'nin en iyi taktik uzmanıdır Yanal, bildiği tek şey ofansif oynamak falan da değil. Rakibini bilgisayarlarla analiz eden, açıklarını bulan ve uygulayan bir antrenördür Yanal. Unutma ki şu an Türkiye'nin en iyi futbolcusu dediğimiz Arda'yı Ersun Yanal yetiştirmiştir.
    Bkz: Bir üstteki yanıtım. Arda konusuna birazdan değineceğim.

Arda'yı bal gibi de Ersun Yanal yetiştirmiştir. Orada ona futbolu öğreten Ersun Yanal'dır. Zaten altyapısı iyi olan Arda, Ersun Yanal gibi iyi bir hocayla çalışma fırsatı da bulunca muhteşem bir futbolcu olmuştur, daha da iyi olacaktır!

Rakiplerini bilgisayarla analiz ediyor, evet. BJK'den, GS'den veya diğer takımlardan 4-5 yemesininin sorumlusu Yanal değildir. 2. yarı artık takım darmadağın oldu, Johana gibi defansın bel kemiği gönderildi, Zelenka bir ara kadro dışı bırakıldı, Türk oyuncuların isimleri hep büyük kulüplerle anıldı, kısacası V.Manisaspor çöktü. İlk 10 haftadaki performansı gerçek performansıdır Manisaspor'un. O muhteşem futbolu oynayan, BJK'yi yenen, GS'yi son anda elinden kaçıran V.Manisaspor'dur ve bu Yanal'ın eseridir.

Yanal Manisaspor'dan önce kendisini Gençlerbirliği ve Ankaragücü'nde de gösterdi. Bu iki takımı da ligin üst sıralarına taşıdı, 3. ve 4. yaptı yanlış hatırlamıyorsam, çok iyi yerlere getirdi.

Şu an V.Manisasporlu Selçuk, Hakan, Caner (CSKA'ya gitti gerçi), Metin gibi oyuncuları yetiştiren, onları bugünlere getiren Ersun Yanal'dır.

Arda'yı bal gibi de Ersun Yanal yetiştirmemiştir. Hangi futbolcuyu 1 senede yetiştirebilirsin? Ersun Yanal sadece Arda'ya özgüven kazandırmıştır. Hiçkimse 1 yılda futbol öğrenip de geleceğin en büyük yıldızlarından biri olarak lanse edilemez. Ersun Yanal'ın küçük de olsa emeği vardır ancak "O yetiştirdi" denmesi Galatasaray alt yapı antrenörlerine çirkin bir saldırı olur.

Bugün Türkiye'ye istatistik sistemini getiren ve birçok takıma para karşılığında bu sistemi yerleştiren Tanju Çolak'dır. Ersun Yanal da bu sistemi uygulayan antrenörlerden biridir.

Lukas Zelenka ailevi problemler nedeniyle sorun yaşadı ve Ersun Yanal ile görüşerek bir süre kadro dışı kaldı. Johana'yı çok fazla kart gördüğü için Ersun Yanal kadro dışı bıraktı. Vestel Manisaspor'un çöküşü Ersun Yanal döneminde de mevcuttu. Son 17 haftada 1 galibiyet dersem sanırım herşeyi özetlemiş olurum. Bunun gerekçesini de "sakatlıklar" olarak kendisi dün gece TV'de belirtmiştir.

Mesaj Yetkileri